Før Aalesund borte

3 tap på siste 4 og nå venter en bortekamp i Ålesund på en arena vi ikke har vunnet på en haug av år. En tung periode som må snus nå som kampprogrammet blir noe lettere de neste ukene. Det er på tide med seier igjen!

Tekst: JonasA // foto: Kenneth Myhre


Kampen mot Molde ga oss nok et eksempel på at Vålerenga sliter enormt offensivt for tiden. At Molde ledet fortjent til pause var det ingen tvil om, men vi dominerte andre omgang i såpass stor grad at det tilslutt ble et aldri så lite ran at vi satt igjen med 0 poeng. Samtidig fortjener vi ikke mer når såkalte 100% sjanser brennes på løpende bånd.

Og der vi for noen uker siden lå i drømmeposisjon for å ta medalje, ligger vi nå utenfor topp tre og har fått flere lag opp i ryggen. Nå må poeng plukkes igjen før det er for seint. Og jakten starter altså i kveld mot AAFK på Color Line.

Det som venter oss i Jugendbyen er et lag som er enormt mye bedre hjemme enn borte. 5 strake bortetap gjør at de fortsatt ikke er sikret ny kontrakt i Tippeligaen, mens 5 strake uten tap hjemme gjør at holder seg unna den verste sumpa. Og som allerede nevnt har vi slitt på Color Line i mange år nå. Forrige gang vi vant var faktisk så langt tilbake som i gullsesongen 2005, utrolig nok.

Med karantene på Wæhler og Fredheim Holm er det lett å se at dette blir tøft. Gutta må blø for drakta, også må sjansene settes igjen. Når vår beste midtstopper er ute og Nation muligens kommer til sin gamle hjemmebane med mer nerver enn normalt tror jeg det skal mye til for at vi holder nullen. Det betyr at vi må score to, om ikke flere for å vinne.

Og bare for å ha det klart så er det absolutt mulig. AAFK er et lag vi er bedre enn og et lag vi slår hvis vi kommer opp på nivået vi viste før august begynte.

Så jevnt som det er om 3. Plassen i Tippeligaen nå skal det ikke mer til enn seier i de to neste kampene før vi igjen ligger meget bra til. Med tap i begge er medaljen med all sannsynlighet kjørt for i år. For laget som venter oss i runden etter landslagspausen som kommer nå er Viking som ligger plassen over oss på tabellen og som vi må tro tar tre poeng denne runden hjemme mot Sandefjord.

En annen spesiell ting med denne kampen er at det er en hel haug av spillere som spiller i kveld som har spilt for begge klubber. Fredrik Carlsen og Mos for AAFK, Jääger, Mathisen og Nation for oss. Også sjefen sjøl da, som ikke akkurat gikk stille ut av gangene på Color Line da han dro for noen år siden.

Dette blir en kamp med mye følelser og mye på spill. Nå som det virker som alle tror vi skal tape ville det vært typisk Vålerenga å vinne. Jeg sitter også med en feeling om at Moa setter sin første i dag og at Nation scorer mot gamle venner.

Fredagskamp og lang tur betyr neppe fullt bortefelt denne gangen, men det er en god gjeng som drar. De skal gi alt fra tribuneplass, og da er det bare opp til spillerne å gjøre det samme på det kunstige gresset. Gjør de det blir det en hyggelig kveld i Ålesund.

Kom igjen Enga!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.