Ei uke med kok(kos)

Den siste uka har vært usendvanlig travel for både Vålerenga og supportere. Mye har skjedd, og det meste har vært negativt. Vi oppsummerer, legger ting bak oss og ser framover. Kan klubben, kan vi.

Tekst: EspenB // foto: nosmoke.no


Om vi starter uka med kampen mot Aalesund så var den et mareritt. Alle advarte mot å ta lett på oppgaven som lå foran oss, men tenninga blant spillerne var ikke som den skulle og vi gikk på et forsmedelig tap. Vi trodde gutta hadde fått inn godformen og bengynte å forvente godt spill og gode resultater fra klubben. Jeg kan med hånda på hjertet si at jeg aldri har vært mer skuffa over Vålerenga enn etter Ålesundkampen. Jeg beklager oppførselen min til alle som ble utsatt for den.

Jeg har venner som holder med Aalesund, og jeg klarte ikke engang å snakke med dem. Jeg beklager det, men det tapet svei for mye.

Så spoler vi fram til søndag. Da sto årets viktigste bortekamp for døren. Lokaloppgjøret mot Lillestrøm påÅråsen. Vålerenga var best, hadde alle poengene i lomma og burde vunnet kampen, men gjorde det ikke, dessverre. Kampen endte 1-1. Klubben måtte bruke dagene etter til å rydde opp etter ulovlig blussing og på kaptein Grinepelles uttalelser om dommer etter kampen. Tid de kunne brukt på andre ting. Grinepelle unngikk karantene, og  det gjenstår å se hva bluss-bota blir til slutt, men den blir stor. Det snakkes om poengtrekk også, men etter det jeg skjønner kan ikke NFF gjøre det uten å bryte sitt eget regelverk.

Og om poengtrekk fra bluss mot formodning skulle skje aner jeg at en del supportere gjerne ser fremtidige kamper fra motstanderens tribune – med bluss.

Så kommer vi til onsdag og cupkampen mot Gjøvik. Katastrofekampen som ikke skulle kunne skje. Om innsatsen var skral mot Aalesund er det ingenting i forhold til det vi skulle få oppleve mot Gjøvik. En flau og pinlig cupexit. Klubben forteller at budsjettet må reduseres med en million pga exiten.

Det var oppvaskmøte på Valle i går. Velfortjent kjeft ble gittt, og selvransakelsen må få fram det beste i gutta våre. Om ikke, så har vi et gedigent problem!

I min bok har altså den siste uka kosta oss fem tapte poeng og godt over en million i tapte inntekter. Ikke den aller beste uka for klubb og supportere der, altså.

Jeg foreslår at vi legger den siste uka bak oss og ser fremover. I morgen har vi muligheten til å innta andreplass på tabellen. Vi skal revansjere den eledige uka som har vært, og gå inn i ei ny uke som bringer oss ni poeng.

Ja, du leste rett. Ni poeng! Sånn er det å holde med Vålerenga, det er kort vei mellom himmel og helvete, og veien er heldigvis like kort mellom helvete og himmel. Vi slår Stabæk på Ullevaal i morgen, vi slår Tromsø borte på tirsdag og vi avslutter uka med å slå Mjøndalen på Ullevaal lørdag 16. mai. For ei uke det skal bli!

Vi fortjener opptur nå, både supportere og klubb. Den neste uka gir oss tre av dem. Du kan bidra ved å møte opp på kampene og heie fram Vålerenga.

Jeg minner samtidig om VIF 2-Lyn på Valle 18. mai. Lyn skal ydmykes på best tenkelige måte. Deres beste menn skal få bank av våre nest beste. Det blir ikke bedre enn det!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.