Sammen for Vålerenga

Klanen og Ikaros legger nå en tribunemessig 2-3 treårsplan for alle Vålerengas supportere!

foto: Kenneth Myhre


Over flere år har det til tider vært dårlig intern stemning blant Vålerengas supportergrupperinger. Det er ingen tjent med – i hvert fall ikke Vålerenga.

Høsten 2014 ble det derfor igangsatt et felles arbeid mellom Ikaros og Klanen for å finne en løsning på våre utfordringer. Dette arbeidet er vi godt i gang med. Det er allerede etablert gode samarbeidsformer knyttet til tifo, kommende borteturer og mulige andre felles arrangementer. Dette er ting vi vil orientere om noe senere i sesongen.

Bakgrunnen og hovedhensikten med dette er å sammen kunne stå godt rusta til felles tribune på egen stadion om forhåpentligvis noen korte år. I løpet av denne tida vil vi  med stor sannsynlighet ha en drøy sesong eller to sammen på gamle/nye store stå på Bislet.

Før den tid har vi en hel haug med bortekamper i serien og forhåpentligvis i  køppen, hvor alle Vålerengas mangfoldige grupper skal stå sammen, trekke sammen og støtte laget sammen. Dette krever en del av alle som møter på kamp. Mangfoldet, takhøyden og samholdet vi er så flinke til å synge og skirve om må nå også vises i praksis.

Denne praksisen starter allerede fredag 10. april klokka 19.00 på et nesten nedlagt industriområde i Østfold kalt Sarpsborg.

Alle 540 av oss skal stå sammen. Ikaros og resten av Alternative Enga-grupperingene, Klanen og ikke-organiserte skal sammen støtte Vålerenga til årets andre seier. Det vil være sure gamle grinebitere der, det vil være svartkledde unge herrer der, det vil være tromme på nederste rad, det vil være folk som misliker tromme sterkt der (inkludert to av denne tekstens forfattere), det vil være folk som virkelig digger tromme der og det vil være folk som egentlig ikke bryr seg om tromme der. Tromma er lovet brukt forsiktig og skånsomt og ikke hele tiden ukritisk som enkelte andre vi vet om. Kort sagt vil det være folk og ting du liker og kjenner i god blanding med folk og ting du ikke liker og kjenner – sånn må det bare være.

Vi ber alle om å ta dette for det det er – første runde i en fornyende og samlende prosess for den samla Vålerengatribunen. Da slenger man ikke dritt, man truer ikke og man biter i seg det som eventuelt skulle irritere og representere deler av en supporterkultur man ikke digger 100%. Vi kan ikke forvente å være 100% enige og samkjørte i alt – men vi må kunne tilpasse oss det meste blant oss. Dette for Vålerengas skyld. På både kort og lang sikt kan dette bli både slagkraftig og på grensen til beint ut trivelig.

Vel møtt på bortetribunen 2015 – nok et skritt mot verdensherredømme.

Kjellsen og Jostein for Klanstyret
Christian og Matijas for ledergruppa i Ikaros.

Ære være Vål’enga!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.