Overblikket: NHL-rink, ikke en fordel?

La det være sagt med én gang; Vålerenga røk ikke ut av sluttspillet på grunn av NHL size på banen i Stavanger. Vålerenga var bare ikke gode nok, hverken der eller hjemme. Men Petter Thoresen mener det er skravling å snakke om banestørrelse. Overblikket rakner.

Petter Thoresen er en fin mann. Nei vent, han var en fin mann. Når han spilte i og trente Vålerenga. Nå er han ikke noen fin mann lenger. Han var ikke noen fin mann når han var i Storhamar som spiller og trener heller.

Men nå, i sammenheng med at ekle Stavanger Oilers spiller finaler mot enda mer ekle Storhamar, synes Petter Thoresen at det er nok – i følge ham – skravling om størrelsen på baner. Eller rettere sagt mangel på størrelse. Som kjent(?) har Stavanger Oilers NHL-størrelse på banen i oljetanken. Thoresen mener dette ikke utgjør noen fordel eller forskjell.

Gal manns utsagn. Det viser om ikke annet at Petter Thorsen ikke er spesielt sterk i matte. Litt skummelt for en murer, dere er herved advart. Vi vet hvem som ikke skal mure opp utepeisen vår  hvert fall.

Men denne matten da… Vi skal ikke påberope oss å være Abels uekte ukjente sønn eller datter, men litt matte kan vi da.

Stavanger Oilers spiller 50 % av sine kamper i oljetanken, de andre lagene spiller grovt regna 10 % av sine kamper samme sted. Vi runder av litt for kjente, og fordi vi ikke gidder dra frem kalkulatoren. Ta med i regnestykket at Stavanger Oilers også har alle(?) sine treninger i oljetanken. Nok sagt, tallene taler.

Vi kan aldri tenke oss at Stavangers hellige kuer nedverdiger seg til å trene i Siddishallen – men om de gjør så har den til info også NHL-størrelse. Alle hallene borti den delen av provinsen har visst NHL-størrelse. Det er visst godt og innafor å være annerledes borti der.

Så, Thoresen Sr. – mener du fortsatt at det er skravling når noen påpeker Stavanger Oilers’ fordel?

Overblikket er plutselig tilbake!

God natt rykter om vår død (og fordervelse), de er betydelig overdrevet…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.