2. runde i cupen: Gjøvik-Lyn

Tur langt ut på bondelandet i andre runde av cupen. Gjøvik-Lyn er vert for gutta som feide Lokomotiv Oslo ut av cupens første runde med kalassifrene 8-0. Vi gir deg infoen du trenger om motstanderen. Vi har satt opp buss til Gjøvik.

Tekst: EspenB // foto: lånt på fkgjoviklyn.no


Gjøvik-Lyn holder (ikke overraskende) til på Gjøvik. Det er en gammel klubb, og de ble dannet allerede i 1902. De tok da det svært lite klingende navnet Lyn. Gjøvik-Lyn er ikke i nærheten av å være interessante nok til at jeg gidder å gå i detalj om en lang og kjedelig historie, men klubben er faktisk norgesmester og det skjedde tilbake i 1962.

Det samme året rykka de opp i første divisjon (den høyeste divisjon på den tida) og de fikk dermed gleden av å møte Vålerenga to ganger året etter.

Det var neppe en spesielt lystig opplevelse for gutta fra Mjøsas bredd for hjemmekampen endte med 7 i sekken og ingen fremover. Det opplyses at det var 2000 tilskuere tilstede på den kampen på Gjøvik Stadion. Stas med besøk fra byen, altså.

Bortekampen gikk noe bedre for bondelaget, men de måtte se seg slått av Vålerenga på Bislett også. Vi vant 4-3 foran 8495 tilskuere. Disse to kampene er de eneste oppgjørene lagene i mellom så langt. Gjøvik-Lyn forsvant nedover i divisjonene og siden har ingen sett dem. Før nå.

Vi møtes altså på nytt i det herrens år 2015. Datoen er 6. mai og kampstart er klokken 18:00 på Gjøvik Stadion. Bohembussen kjører fra Bohemen klokken 15:30. Bussbillettene koster 300 tur/retur og kjøpes i Sjappa.

Gjøvik Stadion er en «MÅ HA» for banehoppere. Vi har ikke vært på den stadion siden 1963, og det går sikkert minst like lenge til neste gang. Ikke alle får Gjøvik Stadion i beltet. Jeg er dessverre en av dem. Da må du ta ansvar og komme deg avgårde!

Vi har ikke fått noe info om billetter der oppe ennå – vi veit jo ikke engang om snøen har gått i steinrøysa nedi bakken. Når den infoen (om billettene, altså – ikke steinrøysa) dukker opp legger vi den ut på bortetursiden.

God tur, og heia VIF!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.