Den viktige kampen torsdag

Det er full runde i Tippeligaen onsdag og torsdag denne uka. Vi møter Aalesund, laget som ligge med brukket rygg. En uhyre viktig kamp på Ullevaal torsdag kl 18:00. Den skal og må vinnes om vi skal fortsette å være topp tre. 

Tekst: EspenB // foto: vif-fotball.no


Aalesund har hatt en katastrofal inngang til årets sesong og ligger sist i Tippeligaen. Helt sist.

De er laget som scorer minst og de er laget som slipper inn mest. På fire kamper har de scora ynkelige to mål og sluppet inn 13.

Om de ikke får til endring blir det nedrykk. Så enkelt er det.

I dag har klubbledelsen gitt Harald Aabrekk beskjed om at han er uønska i klubben. Aabrekk fikk leda klubben i bare fire offisielle kamper før han fikk foten. Det er skandale, selvsagt. Spiser de trenere oppi der?

Det tyder på at det sitter folk oppover i systemet i Aalesund og tviholder på makta si, og at de er livredde for å miste den. De håper at ved å vise handlekraft vil vinden slutte å blåse, slik at de kan sitte i fred og kose med makta og seg selv. Det er en plan som kommer til å gå til helvete. I alle fall på Ullevaal torsdag klokken 18:00.

Fordi Vålerenga er et mye bedre fotballag. Fordi Vålerenga har flyten. Fordi Vålerenga har en trener med en visjon og med en plan. Fordi Vålerenga spiller bra fotball. Fordi Vålerenga orker.

Vålerenga vinner fordi Vålerenga vil, ikke fordi motstanderen er dårlig. Vålerenga vinner fordi spillera blør for drakta. Vålerenga vinner fordi Vålerenga er på vei mot noe stort.

Vi er alt Aalesund ikke er!

Og takke faen for det!

Vi har tre seire og en uavgjort på våre fire første. Vi har 3. plass på tabellen og vi er ubeseira.

Som om ikke det er nok har Aalesund aldri slått oss på Ullevaal. De har forsøkt 16 ganger, og vi har vunnet 14 av dem. To kamper har endt uavgjort. Vi har målforskjell mot dem på Ullevaal på 29-7.

De har scora 7 ganger på 16 kamper på Ullevaal. Ynkelige sju ganger har de strukket hendene i været i løpet av nesten 1500 minutter med fotball.

Javel – tenker du. Da blåser vi dem av banen med drøssevis av mål på torsdag. Fett!

Så enkelt er det nok ikke. De kommer som vanlig til å parkere bussen og ligge bakpå. I Aalesund sin situasjon er uavgjort på Ullevaal mer enn gull verdt. De har en halvkram en i buksa når de drømmer om uavgjort på torsdag. Vi har ikke scora mer enn 29 ganger på 16 forsøk mot dem vi heller, de veit det.

Vålerengas oppgave blir å bryte dem ned og plukke dem fra hverandre. Pulverisere midtbanen med tempo på ball og dissekere forsvaret med smarte pasninger.

Kom på kampen torsdag. Kos deg med at Vålerenga kommer til å ha ballen mye. Kos deg med tekniske lekkerbiskener av gutter som er i form, Kos deg med sangen fra tribunen. Kos deg med lekre gjennombruddspasninger. Se hvordan Vålerenga klarer å trenge gjennom. Se Vålerenga score. Se Vålerenga vinne!

Det kommer en gjeng fra Ålesund. De kommer til å spille med hjertet uttapå drakta på torsdag, ålesunderne. Det er til gjengjeld alt de har. Alt de kan.

Heldigvis kommer ikke hjerte til å være nok for oransjetrøyene. Vi har spillere som blør for Vålerenga.

Jeg tipper 3-0 til oss.

Ta med deg kompiser, dama, kassadama på Rimi, sjåføren på t-banen, kjerringa, unga, naboen, mormor, en du ikke kjenner og hele bøtteballetten.

Denne kampen kan du faen ikke gå glipp av! Først på fredag kan vi tillate oss å begynne å lade opp til kampen mot kanariflasset. Ikke før.

Husk! Ullevaal torsdag 18:00. Dette er kampen vi skal og må vinne. Vi sees der!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.