Det koker før semifinalene

Etter at den første semifinalen ble annullert har det kokt bra på begge sider av vannskillet. Oilers er i harnisk over at de ikke får spille den første kampen hjemme. Den går på Jordal i dag. Reisende supportere har kasta bort masse kroner. Det er vill vest i semifinalene.

Tekst og foto: EspenB


Det er trist at norsk hockey atter en gang er havnet i medienes søkelys etter at ting utenfor isen avgjør en hockeykamp. Denne gangen var det semifinale en – som nå har blitt semifinale null som er årsaken. Videodommeren gjorde en kardinalbrøler og tilkjente Oilers et mål de ikke hadde rett på i følge reglene. Vålerenga leverte protest og kampen måtte selvsagt annulleres.

Det handler ikke lenger om pucken var inne eller ikke. Det handler ikke lenger om den mystiske og anonymiserte videodommeren ingen vet hvem er. Det handler om gjennomføringen av semifinalespillet. Oilers mister ikke hjemmebanefordelen. Det skal fortsatt spilles best av sju kamper og fire av kampene går borte i vest.

Oilers mister muligheten til å spille første kamp på egen is. Den fordelen har Vålerenga nå, og vestlandet er i harnisk. Jeg minner om at det tidligere var praksis at det lavest rangerte laget starta på hjemmebane, men sånn er det jo ikke lenger. Vi får se om Oilers kommer med etterspill på det etter dagens kamp. Jeg håper ikke de gjør det, uavhengig av utfallet av kampen i dag.

Til de mest rabiate Oilerstilhengerne kan jeg ydmykt minne om at Vålerenga har hatt hjemmebanefordel og første kamp hjemme i finalen de to siste åra. Jeg trenger neppe å minne dere på hvordan det har gått.

Det er synd når kamper avgjøres på kontor i stedet for på is. Alle er enige om det. Mange Klansfolk mener at vi ikke burde protestert og svelga det urettmessige tapet. Andre mener at feilen var så grov at den måtte få etterspill. Vi er delte i synet på dette innad i Klanen, rett og slett.

Det er høy temperatur før den første semifinalen på Jordal i dag. Det debatteres, krangles og kjeftes på sosiale medier. Folk er opprørte i begge leire og det sies mye useriøst og rart. Det medfører skikkelig kok før semifinalene dras i gang.

Faktum er at den første semifinalen spilles på Jordal 17:00 i ettermiddag. De to påfølgende kampene går i DNB-arena tirsdag og torsdag. Så spiller Vålerenga hjemme lørdag før det er annenhver kamp i Stavanger og Oslo til finalisten er kåret.

Jeg føler virkelig med de reisende supporterne til begge lag. Oilers-supporterne får rasert sine reiseplaner og Vålerenga-supporterne får rasert sine. Flybilletter og hotellrom har brått blitt verdiløse. VIF-Support sin busstur til Stavanger må kanselleres, og det er oss supportere som blir sittende med Svarte-Per. Igjen. En meget uheldig konsekvens av annulleringen.

Jeg skulle gjerne vært dette mølet foruten og ansvaret ligger hos videodommer. Alle kan feile. Det er mennekelig å feile, men jeg undres på om det er samme videodommer som skaffet Oilers et mål de ikke skulle hatt i CHL i høst. I så fall bør de overlate den jobben til noen andre.

Et nytt moment som dukker opp nå er hvilket lag sine spillere som takler dette rotet best. Det er klart at spillerne blir påvirket av sånt. De sterkeste hjernene vinner kampen i dag. Det kan fort bli en stygg kamp med heite hoder, slossing og masse utvisninger. Temperaturen på isen kan bli skyhøy.

Vel møtt til kamp på Jordal i ettermiddag. Det er dropp kl 17:00. La oss håpe at samtlige dommere kan reglene og at den kampen avgjøres der den skal.

På isen.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.