Overblikket: Olden hjemme og Stjernen borte

Hjemmekampen mot Lillehammer torsdag er lagt seks fot under, nå gleder vi oss til kamp mot Stjernen. Gleder oss?

Ja vi gjør faktisk det, gleder oss. Med Lillehammerkampen friskt i minne men nesten begravet så er det duket for en ny triller-kamp, borte i Stjernehallen. Denne kampen vil bli jevn, og den vil ha nerve. Mye nerve.

Stjernen ligger bare 9 poeng bak oss på tabellen i skrivende stund, og kan med seier komme mye nærmere enn vi vil ha dem med tanke på seeding i sluttspillet. Og Stjernen har gitt oss trøbbel tidligere denne sesongen. De vant på straffer når vi gjestet Stjernehallen 1. november i fjor.

Ikke bra.

Men det viser at for oss så er ikke Stjernen noen walkover. Ingen lag har vært det denne sesongen, og bortebane er skumle saker uansett hvem vi møter. Og Stjernen har en del bra resultater på hjemmebane denne sesongen.

Og derfor gleder vi oss, og vi har et håp om at #iskrigerne skal ta et par steg opp fra kampen mot Lillehammer sist torsdag. En kamp som viste at vi har langt igjen om vi i det hele tatt skal tro en liten smule på et NM-gull. 2-2 målet til Lillehammer kom fra en akk så hodeløs, men akk så velkjent hjerneblødning i forsvar. Ta i betraktining at Vålerenga brente hauger av sjanser – ja da er NM-gull en utopi i dag.

Men dette er Vålerenga. Og Olden er tilbake.

Og med Sondre Olden tilbake kan det i det minste rettes opp litt forover. Og kanskje gir et forbedret offensivt spill trygghet bakover slik at forsvaret vårt plutselig fungerer.

Kanskje.

Kampen lørdag blir antatt spennende, og hvis gudene er gode reiser Vålerenga hjem med tre poeng. Vi elsker spennende kamper – så lenge vi Sankt Hallvards menn vinner.

Og vi tror på gode guder, gode guder elsker Vålerenga. Onde guder elsker Stjernen.

God natt, fungerer forsvaret lørdag?


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.