Brann i andre

Pussig hvordan folk reagerer på medias skildring av visse saker. LasseL synser og reagerer på synsing og reaksjoner.

Tekst: LasseL // foto: Faksimile fra VG


I sesonginnspurten ble det publisert en rundspørring blant hovedtrenerne i Tippeligaen om de mente Brann fortjente å bli i toppdivisjonen.

Det var jevnt over sympatiske meldinger av det politisk korrekte slaget som «de er en stor klubb og burde være i toppen av fotball- Norge». Vår egen Reka var så diplomatisk som bare han kan og sa at de var der de fortjente å være. Hadde man bare fått med seg smilene og latteren etter at trenerne hadde lagt på røret… Kommentarfeltet var preget av folk med skarre r’er som mente at de burde få bli i Tippeligaen uansett hva som skjedde, siden alle ville det…

Undersøkelsen var gjort av Bergens tidene og ville pussig nok fått samme respons om man forhørte seg om Sogndal, Sadness/Uff (de som har vært der vet at det navnet passer bedre) eller hvilket som helst annet lag som hadde ligget i sumpa.

Forrige uke var det stor oppstandelse fordi Enga var på en topp 100 liste over det beste med Oslo by. Og folk utenbys fra heiv seg over tastaturet og bannet høyt til Dittoslo.no sitt kommentarfelt, der de ønsket klubben med dens supportere dit Piperaceae planten vokser.

Og før helgen var det juleøltest, men den var totalt nyttesløst at folk som jobber med øl rangerer øl, siden noen fra Bergen mente at Hansa var best fordi den var fra Bergen.

Likevel er disse folkene fra den regntunge delen ved de 7 Søstre fra seg av raseri over andre synsere som hoverte litt pga deres fall fra toppen av fotball- Norge. For de ville vel aldri ha gjort annet enn å uttrykke sympati om våre helter hadde blitt rundspilt av et lag i brune drakter fra et stykke utenfor Drammen, ville de vel?

Jeg skjønner hatet mellom supporterne og jeg liker stemningen i kampene og rivaliseringen. Også er jeg enig i at det hadde vært gøy å kunne konkurrert med de igjen. Det samme med Lyn. Bare på litt andre premisser enn de som har blitt foreslått til nå.

Jeg vil gjerne se Enga mot Brann og Lyn i ligakamp. Bare at jeg vil se det på Bislett, og ikke Ullevål eller på Valle. For min del syns jeg Brann kan ta nok et steg ned. Til der ski(t)klubben og Enga 2 spiller. Så får vi opplevd hatet og rivaliseringen igjen. Og mens våre fremtidige helter rasker over motstanderene, kan vi synge at vi kommer gratis inn med sesongkort og de må betale.

Og da kommer Rekdals ord om Brann virkelig til pass: de er der de fortjener å være.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.