Overblikket: Svart og lang som natta

Tilstanden er som en mørk novembernatt. Mer er det ikke å si om det. Ok, litt mer da.

Det heter seg at man alltid skal åpne med noe positivt, vi følger det rådet og konstanterer at tirsdag kvelds positive ting – det eneste – var at det ikke ble to-siffret i favør Sparta. Det kunne det fort blitt. Malmström bomma eksempelvis på en straffe.

For Vålerenga var bortreist. Helt bortreist. Lang inni svarte novembernatta. I alle ledd.

Selvfølgelig var Vålerenga på visitt i Spartas sone fra tid til annen. Farlige også. Men ikke mer farlig enn 20% uttelling i overtall. Det er svakt det. Men det kan settes i sammenheng med at vi ikke har snipere. Og der skortet det fremover. Gang på gang var Vålerenga vaksinert mot å få gummiskiva bak en for kvelden mer enn over middels god Anders Johansson i Sparta-målets målgård.

Og hjemvendte Trygg? Vel, ikke noe å skrive hjem om enda. Han trenger helt tydelig mer tid. Ikke det at han spilte noen dårligere kamp enn sine lagkamerater, det gjorde han ikke, men han gjorde ikke noe ekstra. Kanskje spøkelset fra Björkløven henger over ham som et altoppslukende mørke. 22 kamper og 4 poeng.

Vi er redde.

Hele laget var skrot. Hele. Det inkluderer sisteskansen.

Og med savnet av Bonsa, som var tydelig som en junidag, er det helt berettiget å være redd. For vi har ikke plass til en back i troppen – med mindre denne er norsk. Når man stadig syyyter om at man ikke har penger, kan man på ingen måte finne på å luske ut en utenlandsk back av skapet som om alle økonomiske virkeligheter og bekymringer er borte.

Det strider mot all fornuft og troverdighet.

Ergo må noen gå om vi ikke kan gå på raid som hønsetjuver og ribbe noen for en norsk back. Vi skal ikke mene noe om hvem som må gå, det har vi mumlet om allerede. Men det er ikke Bräck, han er back. Kjedelig og grå, men han gjør jobben. Det er mer enn hva man kan si om et par andre.

Søndag kommer Manglerud Star på besøk til Jordal Amfi. Da bør det være mer enn overkomlig å spille på seg en smule selvtillit før turen går til Lillehammer om en drøy uke. Vi vant i Lillehammer sist, det er ingenting som tyder på at vi skal gjøre det denne gangen.

God natt forsvar, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.