Overblikket: Mathias Trygg til Storhamar?

Det er nå ikke lenger noen hemmelighet at det er Mathis Trygg vi har snakket om et par ganger i løpet av den siste uken. Trygg er uten kontrakt.

Mathias Trygg ble fristillt fra kontrakten sin med Björkløven denne uken. Ergo kunne spekulasjonene starte; hvor går han nå? Trygg lyktes aldri i Björkløven; 4 poeng på 22 kamper er i beste fall veldig dårlig – mange vil mene katastrofalt for en spiller som lagde 50 poeng på 41 kamper for Vålerenga i fjor. Pluss på to poeng på to kamper for landslaget så lukter det en hel ugleflokk i mosehaugen rundt hvorfor han har gjort det så dårlig i Sverige.

Men Storhamar? Hvorfor det?

Det er selvfølgelig hjernespinn. Vi beklager hvis du satte kaffen i halsen nå. Vi funderte bare litt rundt mulige stasjoner for 28-åringen, og Storhamar kunne vært en stasjon – men de eier ikke nåla i veggen. Det gjør ikke Vålerenga heller, men det er merkelig hvordan dollar har en egen evne til å ramle ned på kontoret til Jan Tore Kjær når det kniper og muligheter åpner seg…

Vi anser Storhamar som usannsynlige for Trygg når det kommer til stykket. Ingen liker Storhamar. Knapt nok dem selv.

Men hva med Lørenskog da? De kjøper jo alt med puls – og litt til. Deres skitne penger ser ut til å være grenseløse, like grenseløse som svikeren Kenneth Larsen. For en fyr! Nok om ham, vi får bare en vond smak i munn. Grøss.

Men Trygg har vært i klubben før, måtte Gud tilgi ham, om Lørenskog kan finne på å bla opp en uhyggelig sum bare for å blokkere andre klubber fra å hente ham – og dermed senke deres sjanser.

Og det samme gjelder konstruksjonen i Stavanger. De kan finne på å forsøke snappe Trygg av samme grunn som Lørenskog. Det holder ikke med egne kvaliteter i så fall, de må degenerere motstanderne.

Nå iler vi til og sier igjen at dette bare er tankespinn, men det er høyst reelle tanker.

Men vi tror Mathias havner i Vålerenga. Et Vålerenga han har meget gode minner fra. Tro kan man gjøre i kjerka sier mange – vel, da går vi til Vålerenga Kjerke, den som står der nå etter brannen, vi legger oss på kne og ber av hele vårt hjerte. Et hjerte som har fått kraftig juling denne høsten, men som slår og slår.

Man blir ikke kvitt det viruset, aldri.

Sammen med Fortier og Gamache vil han bli en dødelig liten (176 cm) jævel.

Og lørdag ettermiddag er det kamp igjen, hjemme i Jordal Amfi, den starter kl. 16 – og du kan se gærningen Morten Ask spille igjen – hvis ikke en eller annen legegnom setter foten ned. Morten vil selv, han vil veldig gjerne.

God natt Mathias, du vet hvor du skal…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.