Overblikket: En festaften i Jordal Amfi

Det ble en festaften i Jordal Amfi tirsdag kveld. Dessverre ikke for Sankt Hallvards menn, «Iskrigerne». For Vålerenga var ikke til stede, lyset var på – men ingen var hjemme.

Det heter seg at det alltid er noe positivt å peke på. Vel, fra tid til annet er det feil, helt feil. Det var tirsdag kveld, sett med Vålerenga-øyne, ikke noe som helst positivt å spore. Borte var all positiv trend fra før landslagspausen. Det var rett og slett helt natta, svarte natta.

Ikke engang at Filip Gunnarson scoret drøye to minutter før slutt var noe lyspunkt. Det var ingen trøst i det målet. Hele laget var lang under middels, ingen ting fungerte.

Man kan prøve å forsvare dette med at Stavanger Oilers har bygget et lag med langt mere ressurser enn Vålerenga over år. At de har langt bedre rammer, lang bredere og kvalitetsmessig bedre stall, at alt er bedre for laget fra Oljetanken DNB Arena. Og man har rett, de har alt dette, og de har i tillegg innsats, tæl og pågangsmot.

De gir ikke opp, de er tilstede, de ofrer seg.

Kvaliteter som var helt fraværende hos Vålerenga tirsdag kveld. Vålerenga spillte uten tro på seg selv. Det var ikke en total kollaps, fordi Vålerenga startet aldri. De var ikke med.

Fra første dropp.

Det finnes ingen annen rasjonell grunn til at laget ble så til de grader tatt bakfra i nesten 60 minutter. Og ikke engang dette med å spille med hjerte utenpå drakta – så voldsomt promotert foran premieren til «Iskrigerne» – synes å være tilfelle i noe ledd, ikke engang hos den normalt så solide Steffen Søberg. Også han mangler det meste.

Det går selvfølgelig ikke an å legge all skyld på Søberg, han trekkes bare frem som eksempel på at alt sviktet, det blir bare så tydelig når målvakten ikke fungerer, han er så synlig der som siste skanse. Normalt klarer han å holde seg oppe – i går var det sjanseløst. Han stolte – med rette – ikke på laget foran seg. En målvakt uten trygghet er natta.

Svarte, svarte natta.

Det er i utgangspunktet ingen skam å tape for Stavanger Oilers i nåtid. Vi har nevnt at de er bedre, har bredere stall og har bedre rammer. Men det var en skam måten Vålerenga tapte på i går.

Ferdig snakka.

Vi tror all fokus på «Iskrigerne» tapper laget for all fokus fra det som er viktig. Ishockey utkjempes ikke på TV-skjermen eller foran et kamera i dusjen. Trusa til Brede – som eksempel – inspirerer ikke på rett måte. Det er gøy, det er moro, men det vinner ikke kamper.

Hva tror du?

God natt alle hjerter som før var utenpå drakta, hvorhen dere nå er begravet dypt…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.