Årsmøter, Stengelgate, økonomi og stadion

I går var det informasjonsmøte og ekstraordinære årsmøter for Vålerenga Fotball. Vi oppsummerer de viktigste punktene og oppdaterer deg på Stengelgate, den økonomiske situasjonen og gir deg status i stadionsaken. Fordi du fortjemer det.

Tekst&foto: EspenB


Jeg vil tro det er mest interesse for hva som kom fram på informasjonsmøtet så jeg skriver i hovedsak om hva som kom fram på det møtet.

La meg aller først fastslå at både årsmøtet til Vålerenga Fotball (breddeklubben) og årsmøtet til Vålerenga Fotball Elite (A-laget, rekruttlaget og junior elite) enstemmig vedtok avtalene vi var samlet for å stemme over. Det betyr at avtalen mellom Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga Fotball er godkjent og at avtalen mellom Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga Fotball AS er godkjent. Vil du sette deg inn i de avtalene finner du dem her:

Samarbeidsavtale mellom Vålerenga Fotball og Vålerenga Fotball Elite

Samarbeidsavtale mellom Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga Fotball AS

Infomasjonsmøtet i  kafeterian i Vallhall samlet rundt 100 deltagere og ble ledet av Tom Krøning, styreformann i Vålerenga Fotball. Han kunne fortelle at de nesten er i mål med budsjettene for 2015 og at de avholder fellesmøter med alle tre styrene. De forventer å vedta budsjettet for 2015 på møte 18. desember.

Avdeling samfunn er gjort om til stiftelse uten at Krøning egentlig kom nærmere inn på akkurat den biten. Jeg hadde tenkt å spørre mer om det, men det kokte bort i kålen da det ble åpnet for spørsmål mot slutten av møtet.

Det virker som at det er en god tone mellom de tre ulike styrene og at de har et godt samarbeidsklima seg i mellom. Det er godt å høre for oss medlemmer, da det er lite formålstjenlig med tre styrer som sitter på hver sin tue og skuler på hverandre. Felles møter mellom de tre styrene er med på å skape gode vilkår for samarbeid.

Thomas Baardseng, styreleder i Vålerenga Fotball Elite og Stig-Ove Sandnes, daglig leder, overtok stafettpinnen og loset oss gjennom endel intressante saker.

Stengelgate: 

Du husker at Vålerenga gikk på en real smell i Stengelgate i sommer. Vi fikk status på den saken.

Vålerenga Fotball har betalt Stabæk fem millioner i 2014. De pengene kommer i hovedsak fra salget av aksjeposten i Vallhall og salget av Giancarlo Gonzalez. Det kom inn noen kroner på VM-deltagelsen til gutta fra Costa Rica, og også de pengene gikk til Stabæk.

Det gjenstår ca 1,3 millioner som skal betales i 2015. Dette skal i sin helhet dekkes av Vålerenga Fotball (Bredden), og Tom Køning la vekt på at det likevel ikke skal gå utover den sportslige satsningen til breddeklubben. Vi stoler på det.

Økonomi:

Thomas Baardsen og Stig Ove Sandnes ga oss fakta. De oppsummerte fjoråret og dette året med litt historikk og så litt fremover i 2015 og 2016

I 2013 hadde klubben følelsen av at de var i fritt fall og det var aksjeselskapet med Trøim i spissen som redda klubben økonomisk

i år (2014) har klubben vært preget av sterk ubalanse mellom utgifter og inntekter. Innsamlingsaksjonen ga 3,2 millioner og Trøim har dobla dette. det vil si at klubben fikk tilført 6,4 millioner fra aksjonen. Det er fantastisk og Sandnes mener at klubben neppe hadde eksistert nå uten disse midlene. Det er altså godt innafor å klappe oss selv på skulderen. Vi redda klubben.

Samtidig er det slik at de 6,4 millionene ikke var nok til å utjevne gapet mellom inntektene og utgiftene, så Vålerenga Fotball A/S har igjen dekket det mellomliggende. Trøim har levert tosifret antall millioner til Vålerenga i år og det skal han ha diger takk for. Uten Trøim hadde klubben vi elsker vært borte nå.

2015 blir veldig utfordrende økonomisk, men forutsetningene for videre drift er nå avklart. Klubben sier videre at økonomien er forutsigbar og at de gjennom avtalen med A/S skal klare forpliktelsene sine. Avtalen vi vedtok i går er utformet slik at underskudd ikke nødvendigvis er fullstendig krise, men underskudd er mulig bare opp til et punkt Vålerenga Fotball A/S står inne for. Det lyktes ikke årsmøtet å få ut noen sum på hvor den grensa går. Den er neppe satt ennå.

Det betyr i klartekst at klubben ikke kan dra på seg stor gjeld og regne med ast AS dekker dette. Samtidig må det bety at alle skjeletter er ute av skapene på Valle og at man setter tæring etter næring. Om klubben bruker for mye er det kroken på døra, natta og konkurs. 2015 blir som sagt meget utfordende.

De regner med at at de i 2016 vil se økonomisk lysning og klubben er klar på at man på sikt skal drive økonomisk bærekraftig uten å måtte lene seg på at investorer må dekke underskudd år etter år. Dette samsvarer godt med hva vi supportere ønsker av klubben. Jeg ønsker dem lykke til på den reisen og håper at de når det målet.

Du kan hjelpe til ved å melde deg inn i klubben og kjøpe sesongkort. Sesongkortsalget starter 4. desember og vil profileres under mottoet «Følg oss hjem til østklanten» Det bringer oss forøvrig over til neste punkt.

Ny Stadion:

Klubben betegner situasjonen som lys, men mange ting skal falle på plass om vi får byggestart i mai 2015. Klubben jobber for å få til det, men en liten avsporing er nok til at prosjektet forskyves med ett år.

Leieavtalen for skole med Oslo kommune skal sansynligvis opp i bystyret 17. desember, men det betinger at sakspapirer er ferdige denne uka. Om så  ikke skjer går saken opp i bystyret 4. februar 2015. Klubben opplever at det er politisk vilje for å få på plass leieavtalen. Hele stadionprosjektet henger på den leieavtalen.

Vålerenga Fotball(bredden) skal være eier av stadion og de er i dialog med NCC om salg av tomt og om infrastruktur. Den avtalen er verdt 300 millioner der 250 mill er tomt og 50 mill er infrastruktur. Den avtalen forventes signert i desember.

Vålerenga fotball skal forhandle med bank om lån når de to punktene er på plass og de har lovende signaler fra en mulig bank. De sa ikke hvilken, men man trenger vel ikke akkurat være rakettforsker for å skjønne hvilken bank det dreier seg om.

HENT skal være entreprenør for byggeprosjektet, og de er allerede i gang med forprosjekteringen. Det er nødvendig om vi skal kunne begynne bygging av stadion i mai 2015.

Om alt går som det skal flytter vi inn i ny stadion sommeren 2017, er det dumper i veien flytter vi inn sommeren 2018.

Kom igjen`a! Gi oss ny stadion i 2017!

Et artig poeng er at årsmøtet til Vålerenga Fotball Elite nekta Brann plass i tippeligaen på nytt i går. Hadde vi ikke godkjent avtalen med Vålerenga Fotball AS ville vi mista lisensen og Brann ville overtatt vår plass i Tippeligaen. Norge bør takke oss!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.