Overblikket: Varmt som i helvete?

Noen har fått med seg at vi filosoferte litt om at det burde være en smule varmt under stumpen til Espen Knutsen nå. Noen mener sågar at vi mener han må gå.

Vi kan ikke helt se hvor Espen Knutsen skal gå. Det måtte i så fall være hjem for å spise middag med familien. For på tross av at vi skrev svart på hvitt det motsatte, har nett-trollene selvfølgelig klart å tolke vekk følgende to setninger fra fredagens overblikk:

«Vi sier ikke at han må gå, men vi sier han må erkjenne at det er varm å sitte. Og fort finne en måte å kjøle ned skinka på.»

Et tydelig tegn på den norske folkeskolens store forfall, først lærer men tegne – så lese. Mange droppet tydligvis ut i tegnefasen…

Vi gjentar oss selv; vi mener ikke at «Shampo» hverken må eller skal gå. Vi mener ikke at klubben skal terminere hans livstidskontrakt. Hva vi mener, er at han nå er presset og må finne på noe. Noe som ikke er prøvd. Sånn ståa er, er at det som gjøres tilsynelatende ikke virker. Man kan godt peke på at det er tidlig i sesongen, at Vålerenga har begrensede midler, og at marginene er mot dem osv. osv. osv. (osv.).

For å ta det siste først; i kampene mot eksempelvis Frisk Asker og Storhamar hjemme i Jordal Amfi var det ikke marginer som senket Sankt Hallvards menn. De var rett og slett dårlige. Moralen i laget var på bunn. Sånn, nå er det sagt. I resten av kampene vi har tapt har det heller ikke stått på marginer. Så er det sagt også.

Vålerenga har begrensede midler, vi kan ikke handle spillere som fulle sjømenn eller nyrike oljebaroner? Vålerenga eier ikke engang nåla i veggen, de leaser den? Det er korrekt. Vålerenga må lage gull av gråstein. Espen Knutsen må ta habile U20-spillere og forvandle dem til fullblods eliteseriespillere. Der har det enda ikke lykkes i år. Vi har faktisk sendt to mann ut av klubben. Hoff og Lyngset ble satt på T-banen opp til Manglerud.

Dette har Knutsen vært god på tidligere. Ikke sette folk på T-banen altså, men transformere spillere opp de hakkene som trengs fra U20 til eliteserien. Nå skal det sies at det å sette Hr. Hoff og Hr. Lyngset på T-banen for å gå i læra hos Cato Cocozza i Manglerud Star godt kan være å gjøre denne forvandlingen. Men det får vi ikke utbytte av i år, det er en investering for fremtiden.

Og det er tidlig i sesongen. Ja, det er det. Men de som hadde forventet seriegull har fått seg en ordentlig nesestyver. I forkant av sesongen tok vi et fuktig blikk på Vålerenga, våre motstandere og ikke minst oppkjøringen til sesongen inklusive spill i Champions Hockey League og deltagelse i «Iskrigerne». Ut fra det tippet vi Vålerenga på 5. plass i serien, med exit i semifinalene mot et lag som var høyere plassert enn oss på tabellen fra serien.

Det har ikke noe med pessimisme å gjøre, det er ren og skjær realisme. Vi ble tørre i øynene.

Skyt oss, men vi er tydeligvis nærmere virkeligheten enn de som ser gull glimte i horisonten.

Torsdag så vi at Knutsen hadde stokket om litt på rekkene. Det er sikkert lurt å prøve ut nye kombinasjoner, men for guds skyld ikke mot et lag som vi vet er sterkere enn oss. Det kunne ventet en drøy uke, til Kongsvinger Knights kommer på besøk til Jordal.

Ikke noe stygt om Kongsvinger, men de er – målt i eliteserie-standard – ikke spesielt bra, og den kampen ville vært ypperlig til å teste ut nye formasjoner, kombinasjoner og sammensetninger. Skulle ting gå galt underveis i den kampen ville en omstilling være marginal til en komfortabel seier.

Da kunne vi altså testet ut slike endringer. Det fungerte ikke mot Lørenskog, ikke på noe plan. Og det må Espen Knutsen ta på sin kappe. Det var dårlig timing.

Men laget under treneren må ta mye av ansvaret uansett. Det er for dårlig konsentrasjon, og det er for dårlig fokusert innsats. Vi tror fortsatt at «Iskrigerne» og CHL har tatt for mye fokus. Det er lite å gjøre med nå – annet enn å slutte og gå rundt å være TV-stjerne.

Fokus på isen, ikke hotte babes på lanseringsfester. Klarer du ikke det får du henge jerna på kroken og sjekke inn på Paradise hotell.

CHL-deltagelsen vil vi få betalt for utover sesongen. Merk våre ord.

God natt «iskrigere», hvorhen dere er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.