Overblikket: Hvite italienere

5-2 er ikke noe imponerende resultat, selv ikke på bortebane, og i hvert fall ikke mot det hjemmelaget vi så varte opp for Sankt Hallvards menn. De gjorde alt de kunne for at Vålerenga skulle ta en brakseier, men Vålerenga ville ikke.

La oss ta hjemmelaget først. En gjeng hvite italienere – i grønne drakter. De virret rundt på isen, og tidvis så det rett og slett ut som om de ikke visste hvilken vei de skulle gå for å score (mål). Legger man til øksetendenser hos de fleste av de grønne – ja da har vi oppsummert Manglerud Star i et par korte setninger. Mer fortjener de ikke – annet enn at de i høyeste grad er med på å styrke kravet om bare 8 lag i eliteserien.

Og for dem som vil nagle oss til treverket for rasisme; hvit italiener er en hønserase.

Hva med Sankt Hallvards menn da, «Iskrigerne»? Vel de var jo der. Og de eide kampen. Det var rett og slett en helt vanlig dag på jobb, det kunne like gjerne vært trening. Vi har sett treninger med Vålerenga med langt(!) høyere intensitet og tempo enn det vi var vitne til oppe i «garasjen» søndag.

Men hva var galt da?

Egentlig ingenting. Kort fortalt. Vålerenga gidder bare ikke å spille som et lag. Og når de gjør det – i korte glimt – så skal de gjøre ting så fancy at folk skal bli fuktige både her og der. Men det holder bare ikke. Vel, det holdt søndag kveld. Og det holdt på tross av feilpasninger og rot. Selvfølgelig holdt det.

Men snart må pasninger begynne å sitte der de skal. Andre lag over oss på tabellen ville straffet oss grusomt. Kanskje Stjernen også. Selv om vi tviler på akkurat Stjernen.

Hva vi ønsker oss, når vi møter disse skrotlagene ingen vil ha i eliteserien, er et lag som tar jobben på alvor. For gjør de det blir det festhockey ut av det. Og festhockey vil folk se.

De vil ikke se maling tørke.

Vi skjønner meget godt at det ikke er lett å motivere seg til sånne kamper. Kamper hvor utfallet i 99,9% av tilfellene kun er av akademisk interesse. Men vær så snille gutta; forsøke i det minste.

Tirsdag kommer Kongsvinger Knights på besøk. Da har dere sjansen til å vise dere fra i det minste en bedre side enn søndag kveld. Gå på isen, lek og ha det moro – men gjør det enkelt.

Det er mål folk husker, mål og taklinger.

Vi ruller ut en liten kudos eller to til slutt; Jørgen Karterud scorer to og assisterer ved to andre. Brian Ihnacak er ikke dårligere; 5 poeng på mannen med europarekord i statsborgerskap. Eirik Salsten fortsetter å gjøre manns jobb. Det var tre. Det får holde for nå.

Får vi dele ut flere tirsdag?

Men når alt er sagt; jada, vi takker for kampen i dag også. Takk, takk alle gutta! Det mener vi.

God natt festhockey, hvorhen du er…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.