Overblikket: Helt grei innsats

7-1 ble fasiten i Jordal Amfi tirsdag. Glenn Jensen, vikar for Steffen Søberg, måtte se en puck bak seg innenfor stengene. 7-0 hadde vært å foretrekke, men det ene målet kan neppe Jensen klandres for – det var et skikkelig møljemål.

7-1 lyver ikke, egentlig burde det vært mer, mye mer. Men Sankt Halvards menn holdt tempoet akkurat så høyt at de nektet Kongsvinger Knights å komme til noe særlig spill. Det er tross alt fire kamper på seks dager Vålerenga skal gjennom før landslagspausen, og å yte akkurat nok – ja, det er mer enn bra nok så lenge slurv og tankeløshet ikke er det som preger kampen.

Kongsvinger på sin side leverte heller ingen dårlig innsats de heller – de var bare ikke gode nok, ikke i nærheten en gang. Men de kjempet, og de ga ikke opp. Det var en del iceing, men ikke så mange at det er hva kampen vil huskes for.

Det øyeblikket kampen vil huskes for av mange er Daniel Sørviks rakett av et skudd snaue 15 minutter ut i 3. periode, den satt som satt som klistret. Kremmerhus. Flaska til Kongsvinger målvakt hoppet. En nestenorgasme.

Det er sånt man kommer for å se – og som man husker.

Men tilbake til Kongsvinger. Vi mener de var bra – på innsats og mot. I stedet for å falle i iceingfella forsøkte de i det store og hele å spille seg ut av egen sone. Det vitner enten om at de er livredde treneren sin som har gitt stallordre om nettopp det, eller det vitner om at de ønsker å spille ærefull og vakker ishockey.

Og det skal vi berømme dem for.

Selv om Vålerenga i sum stoppet dem i midtsonen. Skuddstatistikken 48-12 sier det meste om det. Noen ganger snek de seg inn i Vålerengas sone, men det ble for lett, Sant Hallvards menn drepte – uten å spille en bloddråpe – alle angrep effektivt. Bortsett fra på 0-1 da, men det var som sagt helt havoc foran Glenn Jensen. Men det var ingenting i kampen som vitnet om at Søberg bør frykte plassen, til det hadde Jensen for lite å bedrive.

Vi gir ham, Glenn Jensen, enda «5 minutes of fame»; her er målvaktens twitter-melding litt senere på kvelden:

jensen

Og vi lar det bli med det for i dag. En god dag på jobb for alle gutta altså.

Eller… Nei. La oss nevne en slags rekord, av det litt triste slaget. Jesper Hoel stod over tirsdagens kamp på grunn av hjernerystelse. Før det hadde Jesper spillt 272 strake kamper for Vålerenga etter at han kom tilbake til klubben. Strake altså, uten skade eller karantene. Det står det stor, enorm, respekt av; HYLL HYLL!

God natt Jesper, håper vi snart ser deg tilbake…


Overblikket mener mye om ishockey. Overblikket representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Overblikket deler i vi-form, noe som henspeiler dets til tider noe oppblåste selvbilde.

Overblikkets samlede verk finner du her.

 

 

 

Comments are closed.