Overblikket: Frisk Asker – Vålerenga 1-5

Kampen i Askerhallen natt til søndag ettermiddag ble, på tross av resulatet, en ganske spennende og underholdende affære.

Drøye 4700 tilskuere hadde tatt turen til Askerhallen denne nydelig høstdagen hvor de siste stråler av en snart glemt sommer varmet forventningsfulle tilskuer-kinn. Til og med Kronprins Haakon Magnus hadde tatt turen i sin gamle Tesla for å se hjemmelaget tukte slummen fra Oslo Øst for 2. gang denne sesongen. Rammen rundt kampen var rett og slett elektrisk, det tøt ut feststemte ishockeysupprtere fra både busker og biler.

Før kampstart, mens aupportersangene runget i den nyoppussede arenaen, kom en gammel kjenning – Anders Myrvold – opp på tribunen, satte seg ned, og kunne fortelle at det var han som var dagens hoveddommer, gikten hadde satt en stopper for turen fra Sarpsborg til Asker for gode gamle Tor Hansen.

1. periode startet med en brak. Vålerenga tok kommandoen fra første stund og begynte spille klikk-klakk-hockey i egen sone. Dette forvirret Kyle McDonough stort, og til sin store ergrelse måtte han se Marius Rath stupheade inn 0-1. Samme mann satte minutter inn en ordentlig takling, vi fikk ikke med oss på hvem, stjal pucken og leverte denne til Brian Ihnacak som enkelt sparket pucken i mål. 0-2, perioden var over og vaffelbordet ble bært ut på isen. Hjemmelaget supportere stormet til for dagens middag, mens Klanen stod på tribunen og sutret ovar at Lars Erik Lund var benket.

I pausen hadde ikke helt utørste Pål Trulsen og Dordi Nordby curling-oppvisning. Etter en krangel i målgården om at det ville være å provosere Klanen ved å bruke gule stener kom kampen i gang og 2. periode startet frisk. Vålerenga var ikke helt komfortable med bytting av puck til stener, men gjorde det beste ut av det.

Perioden var av det slappe slaget. Trulsen ble flere ganger avblåst for høy kølle, mens Nordy på sin side for for munnbruk, noe hun ble belønnet med 10 minutter brus og boller i VIP-loungen for. Der var det heldigvis boblebad. Trulsen vant perioden 2-1 på tross av et Nydelig mål av Steffen Søberg hvor han forserte hele banen og satte stenen opp i snap-hjørnet bak en forvirret Nicklas Dahlberg – som protesterte voldsomt og ville ha offside.

Linjemannen så bestemt ut og holdt flagget nede. Dahlberg fikk rosa kort.

I 2. pause skulle Kurt Nilsen ha underholdt mens han kjørte isbilen. Dessverre var isbilen tom, og Klanen hadde stålet mikrofonen. Det ble med at Sputnik holdt konsert fra sekretæriatet. Knut Hoffsengen stod bitter ved siden av og mente det var han som skulle by opp til dans.

3. periode ble en fest for bortelaget. På tross av Trulsens herjinger i boet, startet bortelaget med festhockey. Magnus Hoff økte Vålerenga ledelse med et – for Frisk Asker meget pinlig – slagskudd fra bak mål. 1-5. Resten av perioden var en relativt kjedelig affære med eneste lyspunkt er fight mellom Owe Lüthcke og Morten Ask.

Ask satte en albue i Lütchkes høyre håndledd og nevnte Luthcke fikk 5 + matchstraff for ikke å ha flyttet albuen til Ask. En fair avgjørelse. Publikum, begge lags publikum faktisk, klappet høflig og Royal Blue sang for første gang ikke om glædespiker som skulle skjendes.

Og så våknet vi.

Bortsett fra resultatet tror vi det er greit denne kampen ble spillt i natt. Søndagens kamp starter kl. 17:00, i Askerhallen, møt opp!