Johan Bauer gir jernet: Det er vår tur nå

Faen ta Stavanger Oilers, de er ute av CHL, det er Vålerenga også – men det er likefullt en viktig kamp onsdag kveld i Jordal Amfi.

Stavanger Oilers har spillt sin siste kamp i CHL for denne gang. De vant hjemme mot Bern, men tapte allikevel kampen om beste 2.-lag i turneringen. Når de først røk ut håpet vi på et braktap. Vi fikk ikke viljen vår. Faen ta Stavanger Oilers.

Bygones.

Vålerenga møter Färjestad hjemme i Jordal Amfi kl. 20:05 onsdag aften. Det blir en kamp om ære. Og vi er forferdelig nervøse. Vi har nemlig levd godt på Storhamar tap for London Knights (9-1) for en bråte år siden, resultatet ble at Vålerenga ikke kvalifiserte seg for videre spill i Continental Cup. Vi elsker å hate.

Angsten som er til å ta og føle på er at Vålerenga ikke gir jernet onsdag kveld, men faller ned på Storhamars nivå. Helt ned der klarer ikke Vålerenga å komme, men Sankt Hallvards menn kan komme nært. Vålerenga har bare æren å kjempe for, Färjestad kan så vidt vi har skjønt gå videre som beste 2er. Vi er ikke sikre, det er komplekse regler til grunn for hvem som blir beste 2er.

Storhamar kunne gjort en innsats for norsk ishockey den gangen, det så de seg ikke tjent med. Måtte de brenne i helvete.

Uansett må Färjestad vinne for å gå videre. Färjestad må altså gå ut på topp å øke, men Vålerenga må for all æres skyld kjøre med klamen i bånn og en Søberg i storslag. om vi taper da så er det på en måte til å leve med.

Det er egentlig likegyldig for oss hvem som går videre fra vår pulje. Men vi krever topp innsats, den samme innsats vi har vist i de andre kampene i CHL.

Og vi mimrer litt til…

Etterhvert som målene ramlet inn i siloen på Hamar den gang for lenge siden begynte spillerne til Storhamar å glise for hver pinne London fikk. Det ble fyr i teltet, skadefryden var fyrstikken og innsatsen på isen var bensinen. Det brant veldig godt. Så godt at Vålerengas direktør forsvant frådende ut av hallen når hva som var i ferd med å skje gikk opp for alle som var tilstede.

Selv røk vi en del blodkar.

Please la oss slippe det i aften.

Hører dere kjære spillere? Det handler om stolthet og ære!

God natt Storhamar, hvorhen du er.

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn. Hr.Bauer deler i vi-form, noe som henspeiler hans til tider noe oppblåste selvbilde.

 

 

 

Comments are closed.