Sandnes og leirgauken

LasseL gir deg de viktigste inntrykkene av Sandnes, sånn rett før vi reiser ned for å hente tre poeng. Og LasseL blir å finne på Bohembussen fredag. Han har forberedt seg, et utmerket valg av vår venn.  

Tekst: LasseL // foto: rogalyd.no


Jeg skulle skrive om Haugesund, men sovnet. Og da sildestafetten fortsatte, var man stilt opp mot Mållde. Lenge siden jeg har sovet så kjedelig…Men nå er det ut-på-tur-alltid-småbrisen med Bohembussen fredag morgen.

Ikke bare slår Klanen på stortromma og vilsigner oss med tur til 100 spenn, men vi skal tross alt 300 kilometer avgårde til en av verdens helseorganisasjons «healthy cities».

Slapp av, man får hamburgere og greier, det er faktisk her man burde hive sånt i seg, fordi de har stort fokus på helsevesen, så om det skulle skje noe, er vi i trygge hender… Eller, søker man på helse Sandnes dukker det «mental helse» og «psykisk helse» opp kun avbrutt av reklamer for lovpålagte dopselgere. Kan jo bli interessant…

Før jeg fortsetter må jeg be deg om å sette deg ned. Da jeg leste på deres engelske informasjonssider viser det seg at første del av bynavnet, altså Sand, betyr (sitter du?) altså «sand» på engelsk! Hvem ville trodd det!?

Da jeg fant ut at de hadde en «leirgauk» på byvåpenet, må jeg ærlig innrømme at det ikke var akkurat en leirgauk jeg håpet å se konturene av. Ikke at siluetten av kuk er noe jeg higer etter, men det er jo noe testosteronsk over hvilke bilder man får i hodet med ordet leirgauk. Å forklare leirgauk som «et instrument du holder i hånden og blåser på» drar minnene tilbake til barneskolen og en lærer som trolig venter på hjerteinfarkt nummer tre et sted i Thailand.

Og skulle du skimte en kar som niholder på en platinum- plate, vugger fem og tilbake mens han nynner «Eg pleidø å værø kjendø», så er det Kjartan Salvesen («hvem?», ja. Helt riktig!). Om du har noen i din nærhet som tror at de skal bli kjent og stor pga Idol, bare nevn Kjartan Salvesen.

Uansett, 600 kilometer på buss betyr Underberg. Bortekamp, betyr Underberg. Underberg i underbuksa. Problemet er at lang busstur også innebærer endel annen alkoholisk drikke som kan få deg til å glemme akkurat hvor mange Underberg man stappet i underbuksa.

Og en lei sideeffekt av slik oppførsel er at man kommer hjem til fruen, påstår at man ikke har drukket så mye og så faller det små Underbergflasker ut av underbuksa når man kler av seg. En mann med klærne rundt anklene, krabbende rundt på gulvet jagende etter en miniatyr spritflaske i stedet for å ha fokus på sin kjære, er vanskelig å bortforklare. Spesielt tredje gangen…

Så derfor tar jeg meg med dama på bussturen til fredagen. Ikke for at hun skal holde meg på «den smale sti», men for at neste gang jeg raver rundt halvnaken på gulvet på jakt etter urtelikør, og hun ikke er så fornøyd, kan jeg bare mumle «Ulf/Sandnes- turen» og hun vil huske at 600 kilometer med alkohol innabords får en til å gjøre mye rare ting…


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.