Johan Bauer gir jernet: Opp, opp, opp

Johan Bauer hockeyI aften er det en slags eksamen for Vålerenga hjemme i Jordal Amfi. Manglerud Star kommer på besøk, og Vålerenga må både seire og ikke minst vise at de er oppe av bølgedalen de har befunnet seg.

Manglerud Star har gitt Vålerenga trøbbel før, men i dag handler det ikke om statistikken mot dem. Nei, det handler om Vålerengas mentale helse. En helse som har vist seg svært så skjør i innledningen av årets GET-Ligaen, så skjør at laget har høstet null – 0 – poeng av seks mulige på hjemlig is.

Både mot Storhamar og Frisk Asker gikk laget så og si i oppløsning i tredje periode. Og med havariet i Sarpsborg sist lørdag smertefullt dunkende i bakhodet er det faktisk med en viss uro vi tenker frem mot kampen i aften.

Og det er ikke kvaliteten på spillerne det er snakk om, det er kvaliteten som lag. Det å spille som en maskin. Det holder ikke at enkeltspillere glimter til i noen få sekunder. Vi savner hockeymaskinen Vålerenga. Det er på tide å grave seg opp, opp, opp – ikke lenger ned. Og det er ikke greit å forbli på det nivået Sankt Hallvards menn har vært.

Glimt av kvalitet så vi mot Färjestad i Karlstad tirsdag. Vi så at Bröms var både giftig og lur, og vi så Lindström sette Vålerengas eneste mål. Lindström turte gjøre noe selv, og fikk uttelling. Bra mann.

La oss for alles skyld håpe at Vålerengas mentale skade er leget, da skal MS være grei skuring. Hvis ikke er det noen som må gå i seg selv.

Og på toppen av alt er det gratis pølser og vaffler på Jordal i dag, det er bare å droppe middagen og komme seg på kamp, en kamp som starter kl. 18:30.

Og det er hva vi mener om den saken.

 

 

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer nødvendigvis ikke Klanens synspunkter, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

 

 

Comments are closed.