Johan Bauer gir jernet: Intet sjokk torsdag kveld

1744 tilskuere – påstått i hvert fall – så Frisk Asker stikke hjem med nok en seier fra Jordal Amfi torsdag kveld. Har man fulgt ishockey lenger enn på 2010-tallet burde ikke dette komme som noe sjokk.

Tekst: Johan Bauer


 

Frisk Asker har forvoldt skade på Jordal før. Med litt ujevne mellomrom kjemper de som løver – og stikker hjem med full uttelling. Ære være dem for det, og ikke minst ære være dem for de siste ti minuttene av torsdagen kamp. De kjempet som løver – eller med hjerte utenpå drakta som det er blitt så populært å si.

Vålerenga kjempet også disse ti minuttene, men det skal de ikke ha noen ære for. De hadde blandt annet et langvarig fem mot tre-spill. Uten å lykkes i det hele tatt. Det gjør man ikke, selv mot det antatte nesten-bunnlaget Frisk Asker, om man ikke spiller som lag.

Den eneste som utmerked en smule i overtall-spillet i 3. periode var nykommeren Brian Ihnacak. Ute fra venstrevingen kom han med noen giftige pasninger, og hadde et par anfall (på mål). At ikke lagkameratene evnet å omsette pasningene skiver vi på kontoen for hjerneblødning.

Men en ting er klart om Ihnacak; han er ingen ny Jeff White. Han virket allerede mer komfortabel enn i debutkampen mot Lørenskog. To poeng så langt er helt innafor.

Nå skal vi heller ikke rakne helt over Vålerengas sesongåpning. Mange vil kanskje rive seg i håret både her og der – om man har hår – over fattige 3 poeng av 9 mulige så langt. Etter tre kamper i forrige sesong hadde vi ikke mer enn fem poeng, tre av dem kom for øvrig i en beskjeden 12-0-seier i Fredrikstad.

Andre minner vi kan trekke frem for å få det litt lysere er å se på historikken til Vålerenga når vi har deltatt i europaspill. Enten det har vært her hjemme eller ute. Den stistikken er ikke imponerende – når det gjelder kampene i hjemlig serie etterpå.

Der er det mye dårlige resultater. Så mye at vi ikke orker rive av plasteret på de sårene. Det får være grenser på machoisme.

Sesongen er såvidt nyfødt. Det er ingen grunn til panikk, og snart får Espen Knutsen skikk på de hysterisk dårlige 3. periodene vi har hatt så langt. Vi har tapt to kamper i disse, og det så skummelt ut på Lørenskog også. Det var godt det ble med skummelt.

Og det er hva vi mener om den saken.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.