Johan Bauer gir jernet: En delvis friskmelding?

Johan Bauer hockeyKampen i Jordal Amfi torsdag kveld var alt annet enn velspillt. Men dette var ikke først og fremst Vålerengas feil – kampen ble aldri spennende sett med normale kriterier for øyet.

Vi var mest spent på om Vålerenga skulle vise glimt av seg selv, og det gjorde dem. At kampen aldri ble velspilt skyldes ett eneste fakta; at Manglerud Star fremstod som den gjeng forvirrede høns vi både håpet og trodde de skulle gjøre.

Ikke noe stygt om Manglerud Star i det store og hele, de er ikke bedre og kan ikke forventes å fremstå som noe annet når de møter de lagene som i utgangspunktet skal befolke det øverste sjiktet på tabellen. Dit Vålerenga nå er på vei.

At Mangleruds spillere ofte måtte ty til ulovligheter – og det skjedde oftere og oftere utover kampen – kom nesten utelukkende av at de havnet på etterskudd. Selv vår ny-gamle kjenning Cato Cocozza slet tilsynelatende med å henge med. Heldigvis var kveldens dommerpar en smule overbærende, og kampen ble i det minste ikke blåst hinsides østenfor sol og vestenfor måne.

Kall det gjerne u-hjelp.

Det viktigste var at de tok de få tilfellende av stygt, farlig spill som var noe å skrive hjem om. Herved skrevet. Bygones.

Vi skal ikke ta på oss å dele ut terningkast til hele Vålerengas tropp, ikke til noen faktisk. Men vi vil trekke frem Brian Ihnacak. Han ser, som vi har nevnt, mer og mer util å trives på isen hos og for oss. Med 1+3 i går får han mer enn godtkjent, han lot seg heller ikke merke noe særlig av det forvirred spillet Manglerud Star bød på.

Vi husker med skrekk en del signering som aldeles ikke har fungert – på noen måte.

Men det viktigste; Vålerenga lignet et lag igjen her hjemme i Norge. Det bærer bud om at det går i retning der vi hører hjemme på tabellen.

Den virkelig testen kommer i Kristins Hall mot Lillehammer søndag. En forferdlig ekkel hall å spille i, Lillehammer er gode der hjemme, og reisen opp og ned er forholdsvis lang. Kamper vi elsker å hate – men vi har tro på Sankt Hallvads menn.

Stor tro.

Og det er hva vi mener om den saken.

 

 


Johan Bauer mener mye om ishockey. Hr. Bauer representerer ikke nødvendigvis Klanens offisielle meniger, selv om en blind høne som kjent også kan finne korn.

 

 

Comments are closed.