MortenNsDagbok: En hel Max!

En hel Max og to vekk på lån var det vi fikk ut av det siste døgnet i dette overgangsvinduet. Dette er ikke en sportslig satsing det lukter svidd av, men et økonomisk og organisatorisk grep som lukter gull.

VÅR NYE MIDTSTOPPER: Max Bjørsvik kommer til VIF fra Nest-Sotra.

VÅR NYE MIDTSTOPPER: Max Bjørsvik kommer til VIF fra Nest-Sotra.

Calvo (IFK  Gøteborg) og unggutten Riki Alba (Nest Sotra) har blitt lånt ut. Inn kommer ingen ringere enn midtstopperen Max Skjølsvik fra Nest Sotra.

Max er midtstopper, og har bidratt til at Nest Sotra ligger på en småpen åttende plass i Adecco-ligaen. Han kalles for en «midtstopperkjempe» på gamleklubbens nettside. 25-åringen har også en sesong bak seg i Løv-Ham.

Tidligere i overgangsvinduet har vi også lånt ut Kongshavn (Sarpsborg 08), mens Doffen som kjent dau… la opp. Inn har kommet 17-åringen Mattias Totland.

Hva kan vi lese ut av dette?

Vålerenga har skjønt det: Vi har ikke penger.

Alt som koster penger som ikke spiller fast må selges eller lånes ut, og unge talenter med videresalgspotensiale må inn.

Dette – mine damer og herrer – vil være gjennomgangsmelodien i overskuelig framtid. Vi kan bare glemme å betale overgangssummer av betydning, og gutta på laget kan ikke tjene mer enn at de bare har råd til Maldon-salt på maten i de store høytidene.

KJETIL REKDAL: En vinner på overgangsmarkedet.

KJETIL REKDAL: En vinner på overgangsmarkedet.

Om nysigneringene virker lovende eller ikke har jeg ikke peiling på. Men ettersom Kjetil Rekdal har truffet godt på overgangsmarkedet i det siste, får vi bare håpe at han fortsetter trenden.

Distriktspolitisk avdeling ønsker Max og Mattias hjertelig velkommen til Oslo. Dere får følgende råd på veien, lett inspirert av andre fotballspillere som har skifta jobb i det siste:

  • Marcus Pedersen-fella: I Oslo har vi noe som heter «utesteder». Hold dere unna disse.
  • Magne Hoseth-fella: Storbyen byr på noe som heter «kebabsjapper». Disse er ikke egnet når du skal ut for å fange mat til middag. Forsøk da heller dagligvarekjeder som for eksempel Meny.
  • Nicki Bille-fella: Ja, hvor skal man begynne. Æsj, slå det opp. Mye å ta tak i her.
  • Vil ikke si hvem det er-fella: Har du med deg dama di, vær varsom når du introduserer henne for andre, også på og utenfor treningsfeltet.

Hvis dere derimot gjør som Kjetil sier, vil det gå dere godt her i livet. Vi gleder oss til å følge utviklingen deres!


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og er redaktør på Klanen.no, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok.

0 thoughts on “MortenNsDagbok: En hel Max!

  1. Pingback: Klanen.no