Børst & Ball 2014: Don Martin speller!

Også Don Martin spiller under brua Det er seks uker igjen til Børst og Ball 2014, og her kommer det meste av resten til årets endagsfestival. Har du ikke kjøpt billetter allerede, så er muligheten nå: På Vertshuset, på Bohemen og i Sjappa.

Tekst: Kjell Henning Thon


Don martin

Foto: kingsize.no

Don Martin er årets langveisfarende artist til Børst og Ball. Selv om vi ofte ser ham i området Vålerenga/Kampen/Jordal, er det en kar fra Romsås vi har med å gjøre. Don Martin har som medlem i Gatas Parlament vært en prominent figur i norskspråklig hip hop så lenge sjangeren har eksistert. I fjor slapp han sitt første soloalbum «En gang Romsås-gutt, alltid Romsås-gutt» og fikk det store gjennombruddet med singelen «Nilsen» som trekker en linje gjennom alle de store Oslo-poetene: Rudolf, Lillebjørn og Joachim Ni(e)lsen. Årets «Mann for Min Hatt» viderefører tradisjonen. Vi gleder oss til å se Don Martin og Nilsenbanden under Dyvekes Bro 23. august.

MT Hammed

Foto: Fra MtHammed.no

Forrige uke offentliggjorde vi at Phantoms skal spille på festen. Det blir ikke eneste ska-band. Vel så morsomt kan det kanskje bli med MT Hammed, et kortreist skaband fra Gamlebyen, Vålerenga og områdene rundt. De startet opp en gang på tampen av 1980-tallet, er opptatt av glade og vindskjeive varianter av den jamaikanske musikkstilen, og bør være vel kjent i området rundt festivalarenaen vår. Forvent dere utadvendt sceneoppførsel, og et band som kan by på solskinn uansett.

Vi har også to svært vålerengelske innslag, og begynner med Oslogjengen. De har ikke spilt sammen siden maidagene 1945 på Sarabråten i Østmarka, og er egentlig blant de første bandene i verden som kombinerte hyllest til et fotballag med pønkrock. Vokalist Kjell Grønningen mener bandet neppe kommer til å spille så lenge, men at det – og vi siterer – «ikke er tvil om at låtene vi speller er det beste dere hører denna kvelden». Foreløpig husker vi «Kassesnekkeri» på melodien til Rudolf Nilsens «Gategutt» fra cupfinale-CDen 2008.
Den siste vi kan presentere er nok en bartender, legende og altmuligmann i Vålerenga-miljøet. Bingo synger Osloperler står det på plakaten. Han skal ha følge av noen musikere og synge oslolåter fra ulike tiår med en dekadanse bare hans gode, trofaste venn Fernet Branca kan fremkalle. Hvis du tror du har sett og hørt alt, så vil dette bli beviset på at du tar feil.
Fra før er følgende annonsert: The Phantoms (ska fra Oslo øst), Aslak Borgersrud (sang, musikk og rap fra Vålerenga med mer), Islandsgate (allsangsvennlig pønkrock fra Vålerenga og Tøyen), DJ Abraham (allsidig ska-DJ fra Nedre Grünerløkka).
Vi tør gjette at dette blir fett. Billetter selges i Sjappa, på Bohemen og på Vålerenga Vertshus og koster 350 kroner.

Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.