Oppsummering vårsesongen

Man kan ikke takke nei når man får spørsmål om å bidra litt på klanen.no. Her kommer altså debuten du helt sikkert skulle vært foruten. Litt om sesongen til nå, og litt om fortsettelsen er forsøkt fremstilt i denne korte artikkelen.

Tekst: Jonas Almaas // foto: Engamedia


Mange snakket om nedrykk før sesongen etter en kraftig opprydning i stallen og det faktum at vi skulle satse på en spiss fra Island som ingen hadde hørt om, samtidig som to unggutter fra fjorårets Adeccoliga skulle styre midtbanen sammen med kaptein Grindheim. Med fasit i hånd, hvis det er lov å si før serien er halvspilt, kan vi konkludere med at VIF for første gang på lenge har truffet meget godt med signeringene i forkant av en sesong. Borte er overbetalte og bortskjemte luksusspillere, mens inn har det kommet unge og lovende gutter som virkelig vil spille for Oslos eneste topplag. Ikke bare har vi ligaens suverene toppscorer, vi har også et knippe av landets mest lovende unge spillere på laget. Da er det lov å være positiv og glad, selv etter kampen mot Sogndal. Høsten vil gi oss medaljekamp og skulle vi ikke ta medalje i år, vil dette laget bare bli bedre og bedre de neste årene, og det er derfor bare å glede seg til fortsettelsen.

Fort Ullevaal

Mye har skjedd i forhold til fjoråret; gløden og innsatsen er tilbake på banen, humøret virker bedre og stemningen på Ullevaal er bedre. 4-2-0 og 15-4 i målforskjell hjemme på Ullevaal er svært gode tall. Selv om vi kanskje har vært noe heldige i enkelte kamper ville det gitt gode penger hvis du satte penger på at VIF hadde sluppet inn minst hjemme etter 13 serierunder. Til sammenligning slapp vi inn 27 hjemme i fjor, like mange som vi scoret selv. Man kan dra mye ut av en slik forandring, men at vi er betydelig bedre enn i fjor trenger alle som jevnlig har besøkt Ullevaal i år ingen statistikk for å konkludere med. Det må man kunne forvente tenker du kanskje, men med tom kasse, mange utskiftninger og generelt mange unge bærebjelker i laget er denne snuoperasjonen noe du faktisk kan være stolt av å få være en del av. Vålerenga er et topplag igjen!

3 bortetap, alle på kunstgress

Det er likevel ingen grunn til å ta helt av, for borte har det vært verre, mye verre. Dette gjelder spesielt på kunstgress, uten at det trenger å være noe mer i det og at det er helt tilfeldig. Både i Molde og Sarpsborg spilte vi uansett langt under pari og det siste eksempelet kom i  kampen mot Sogndal. Vi skapte én ordentlig målsjanse i tillegg til en nesten-keepertabbe av saftklubbens målvakt i løpet av 90 min, mot et av ligaens gråeste lag. Skremmende! To borteseiere har det blitt, begge på naturlig gress, så lar jeg noen andre ta seg av grunnen til hvorfor vi spiller bedre på gress enn kunstgress.

For at drømmen om medalje skal bli en realitet må borteformen uansett forbedres, og det mot tøffere motstand enn vi har møtt. Vi har igjen Godset, Rosenborg, Glimt, Viking, Odd og Aafk borte, som alle er kamper som enten er tøffe på papiret eller på arenaer vi har slitt voldsomt siste årene. Majoriteten av dem spilles også på kunstgress. Gudskjelov har vi en 3-poenger som vi ikke har hentet på Åråsen enda og en tur til Sandnes der kun seier er godt nok. Blir vi gode borte også, hvem vet hva som kan skje da? Våre neste bortekamper er først Odd i cupen fredag 27. juni (fuck NFF), før vi skal slå Odd og Godset away i serien i juli. Dette er glimrende muligheter for oss supportere til å bidra til at vårt kjære Vål’enga også begynner å levere på kunstgress.

Spennende høst i møte

Redningsaksjon og medaljekamp er en kombo som gjør at det hvertfall ikke vil bli en kjedelig høst som supporter av Vålerenga. Viervalenga.no rapporterte i forrige uke om at vi har runda 2 mill, men siden det har både en auksjon på Versthuset og en dags omsetning fra Bohemen gitt gode penger inn, og derfor vil jeg tro at vi nærmer oss å være halvveis til målet om 5 mill. Forhåpentligvis fortsetter innstrømmingen av kroner, slik at vi slipper å selge ved første mulighet. Nå har vi fått beroligende beskjeder fra sjefen og Ørnen selv om at han ikke forsvinner i sommer, så får vi bare vente og se hva som skjer. Konklusjonen blir derfor at høsten blir meget spennende på flere områder, akkurat som det pleier altså.

Mitt tips blir at vi tar bronse og vinner cupfinalen. Det hadde vært no’ det!

Heia VIF!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.