Ishockey – ikke verdt å satse på for Oslo kommune

Denne uken ble det klart at Oslo kommune langt på vei raserer tilbudet for våre unge ishockeyentusiaster. De får ikke komme på is før 8. september. Det går utover 562 unge ishockeyspillere fra Oslo – de får rett og slett ikke istid grunnet stengte haller.

Tekst: Espen Bjørneseth


For Vålerenga ishockey sin del er det 172 barn som ikke har tilbud i sporten sin før ute i september. Det vanlige er at de har tilbud fra skolestart. Oslo er hovedrekrutteringsområdet for norsk ishockey, og her må alle Osloklubbene og alle som elsker ishockey stå sammen. Av 5 ishaller vil Oslo kommune ha to åpne fram til 8. september. Da har sesongen vært i gang lenge. Flere av Vålerengas ungdomslag skal være med i cuper bla i Sverige. De må gjennomføres uten at barna har vært på is siden i vår. Det er ikke spesielt utviklende, men det er spesielt smålig av Oslo kommune.

Det dreier seg om ca 500 000 kr for å la barna drive med idretten sin da det faktisk er sesong. Om vi tar med at i tillegg til de 562 barna er 296 mosjonister som mister muligheten til å bedrive idretten sin, er ikke en halv million spesielt mye.

Ishockeyskoler går fløyten pga dette. Mye god læring og trening frarøves barna. Barn som virkelig brenner for ishockey.  Norsk ishockey sin fremtid settes på spill om byrådet skal gjøre dette hvert år. De skulle gått andre veien, og hatt is i hallene året rundt!

Hallene Byrådet nekter å åpne er Grüner-, Manglerud- og Løren-hallen. Østkanten nedprioriteres som vanlig. 18 av 25 spillere i årets VM er fra Oslo. Sånn vil ikke fremtiden se ut om Byrådet får ture fram som de ønsker. Norge forblir ikke A-nasjon om unga ikke får trent skikkelig.

Vålerengas lag uten istid er knøtt og ungsomslaga fra U8 tom U15. Selv om det er is i ungdomshallen på Jordal får de ikke trene. Elitelagene (Oslo har faktisk 13 elitelag) har forrangen og det er ikke nok istid.

Vi kan ikke sitte rolig å se på dette. Du kødder ikke ustraffa med Vål`enga!

Vi kan øve trykk på Idrettsbyråd Guri Melby. Send en mail til  guri.melby@oslo.kommune.no og fortell henne hvor korttenkte de har vært med den håpløse avgjørelsen, og be henne innstendig om å snu. Massivt trykk er det eneste som hjelper, så din stemme er viktig. Oslo Ishockeykrets har tatt initiativet.

Her er brevet Oslo Ishockeykrets har sendt alle klubber.  Det er hentet fra Grüner sine hjemmesider.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.