VI ER I FINALEN!

VIF-BØNDA 2-1: Vålerenga Hockey er i finalen etter å ha slått Storhamar i kveld. Nå venter Stavanger Oilers i finalen, og første kamp mot oljesvineriet er allerede fredag på Jordal.

Tekst:Frode/MortenN/EspenB

Første periode bar preg av at ingen av lagene tok de store sjansene bakover. Vålerenga hadde imidlertid alt av spill, selv om de store målsjansene uteble. I andre periode fortsetter Vålerenga presset. Til slutt gir det uttelling, og Jonte Berg kjemper inn en fortjent ledelse!

I siste periode kommer Storhamar på isen som et nytt lag. De presser på, og får en utligning. Så, tretten minutter ut i perioden: Follestad Johansen sørget for nærmest ekstatiske tilstander på tribunene da han legger et skudd over Tommy Johansens høyre skulder!

Resten av kampen blir en nervepirrende affære. Begge lag har sine sjanser, men det blir HELDIGVIS ingen flere mål!

Møt opp på fredag. Norges to beste lag skal gjøre opp om bøtta.

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode:

Kampen er slutt! Vi vant og er klare for finale!

Drøyt minuttet igjen. Bønda har tatt ut keeper.

12.44: 2-1!! Follestad Johansen! Han setter pucken i krysset fra blålinja. Assist fra Csiszar og Csisar.

Halvveis i perioden, så ser stillingen fortsatt 1-1. Enga fortsetter å være det førende laget. Vi hadde 2-3 kjempesjanser i etterkant av Storhamars scoring, men de siste minuttene har vært relativt sjansefattige. Det er så spennende at det gjør vondt å se på!

6 minutter spilt og spillet bølger nå frem og tilbake. Jonte Berg og Olden hadde nylig hver sin sjanse for Enga, mens Storhamar generelt ser mye farligere ut enn tidligere i kampen.

3.28: 1-1. Faen. Bønda scorer jo selvsagt i overtall. Så urettferdig kan hockey være! Søberg gjør først en strålende redning, men i det påfølgende angrepet scorer Johnsen.

1.34: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for tripping.

Vi er i gang med tredje periode. Kom igjen, Enga!

Andre periode:

2. periode er over med stillingen 1-0 til Vålerenga. Mer fortjent ledelse skal man lete lenge etter. At Enga bare har klart å score ett mål i denne perioden er i grunnen utrolig. Storhamars keeper Johansen og har nåde god og heldig. I tillegg har Enga-spillerne flere ganger hatt utur. Storhamar kan kun notere seg for en skikkelig sjanse i perioden, men den var da også ganske stor. Vålerenga må fortsette å holde konsentrasjonen, for Storhamar er slett ikke ufarlige. En ettmålsledelse er ikke noe å ri på i hockey. Forhåpentligvis fortsetter Enga dominansen i tredje periode og setter skapet skikkelig på plass. Skuddstatistikk 2. periode: 14-4.

Enga fortsetter med å skape sjanser, men pucken har ikke lett for å finne veien inn i nettmaskene. Nå er Storhamar heldige som ikke har sluppet inn flere mål.

Ny kjempesjanse for Vål’enga. Det Rasmus Juell som får stå alene foran Johansen. men sistnevnte redder.

16.17: 1-0! Yeeesss! Jonte Berg scorer etter glimrende jobb av Hoel og Cocozza. Så fortjent!

Flere store sjanser til Vålerenga rett etter at vi fikk fullt lag. Utrolig at ingen fik satt pucken i mål. Olden var blant de som hadde muligheten.

7.43: 2 min Vålerenga. Follestad Johansen for boarding.

7 minutter spilt av perioden. Enga er fortsatt det førende laget, men vi skaper ikke så fryktelig mye. Men spenningen i kampen er det i hvert fall ingen som kan si noe på.

En gledelig nyhet er at Rasmus Juell er tilbake på isen. Veldig bra!

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå, Enga!

Første periode:

Helt håpløst power play av Vålerenga og perioden ebber ut med stillingen 0-0. Perioden har vært preget av høyt tempo og disiplinert spill av begge lagt. Ingen av lagene tar sjansen på å miste pucken i farlige situasjoner og spiller på det sikre. Vålerenga har uansett vært det klart førende laget og har skapt alle de sjansene som har kommet denne perioden. Vi har dog mye å gå på når det gjelder giftighet. Vi er gode til å etablere oss i bøndas sone, men enten den siste pasningen eller det siste skuddet blir for dårlig. Nå gjelder det bare å opprettholde konsentrasjon og innsats og få litt mer sting foran mål. Skuddstatistikk 1. periode: 11-2.

15.34: 5 min (pluss videodømming) Storhamar. Lystad Jacobsen for takling bakfra. Rasmus Juell blir stygt skadet og klarer ikke å stå på beina etterpå. Det så ikke bar ut for Rasmus.

12 minutter spilt og Enga har hatt et par gode muligheter nå, uten å få uttelling. Nerven i kampen er virkelig til å ta og føle på og ingen av lagene er villige til å ta særlige sjanser. Enga er dog det førende laget.

Det har gått 6 minutter i kampen ingen større sjanser har blitt skapt. Det vil si, Enga hadde et par bra forsøk i overtall. Tempoet i kampen er i hvert fall høyt så langt.

1.34: 2 min Storhamar. Braavold for holding.

Da er vi i gang med den avgjørende semifinalen. Kom igjen Enga!!!

MASSE PYRO: Vålerenga Hockey entrer isen.

Vinn eller forsvinn! I dag er det ryggen mot veggen og Vålerenga er gode i sånne situasjoner. Dette tar vi!

Espeland er fortsatt skada, så Bräck går inn på plassen hans.