Vålerenga på vei mot bøtta!

Vålerenga-Oilers 4-2 Vålerenga tok første stikk på veien til bøtta. Det var tett og jevnt, men vi var hakket bedre enn oljesølet på egen is. De henfalt til det vanlige grisespillet sitt når de så hvordan kampen utvikla seg.

Tekst:Frodo/EspenB

Første periode var en ren maktdemonstrasjon, der vi vant skuddstatistikken 20-5. Det er en smule .bekymringsverdig at vi bare putta 2, men vi tol de to måla i mot med åpne armer. Lindstrøm og Sørvik satte puckene bak Holm. Begge scoringene kom i overtall 5 mot 4.

Andre periode ble mer jevn og Oilers vant den 1-0. Manglende tempo på Vålerengas iskrigere må ta det meste av skylda for det. 7-7 i skuddprotokollen.

Tredje periode ga oss nok en scoring av Lindstrøm. Han står frem som en matchvinner om dagen. Han ble da også dagens VIF-gutt. Oljesølet reduserte og det sto 3-2 med minutter igjen. De tok ut keeper og Jonte Berg fastsatte resultatet til 4-2 i åpen kasse.

Søndag er det finale på DNB-Arena og tirsdag er det møteplikt på Jordal. Vi har en finaleserie å vinne – bøtta skal hjem!

Under følger vårt livereferat.

Tredje periode:

Kampen er slutt. Vi vant 4-2. 1-0 i kamper. Tobias Lindstrøm blir fortjent nok kåret til vår bestemann.

Som vanlig atal oppførsel fra Stavanger etter scoringen, så et par havnet i snekkerbua.

19.51: 4-2! Jonte Berg setter pucken i det åpne buret. Kampen er avgjort!

18.51: Dropp i Engas sone. Stavanger har bedt om timeout. Tar ut keeper.

16.47: 3-2. Aaargh. Tabbe av Enga-forsvaret som gir pucken til en Oilers-spiller som scorer. Så unødvendig!

Bare 4 minutter igjen å spille nå, så dette ser lyst ut. Enga spiller klokt og Stavanger har ikke skapt noenting de siste minuttene.

12 minutter spilt og Stavanger prøver desperat å komme tilbake i kampen, uten hell så langt. Nylig klarte de å skape et par bra muligheter i Engas sone, men Søberg og Enga-forsvaret fikk ryddet opp.

8.01: 2 min Stavanger. Røste Fossen for interference. Får med seg en 10-minutter for dårlig oppførsel. Typisk Stavanger!

7.17: 3-1!! Tobias Lindstrøm! Veldig bar og raskt angrep av Enga som rusher inn i sonen og skaper en 3 mot 2 situasjon. Pasning fra Bonsaksen og Ask.

6.46: 2 min Stavanger. Loikas for slashing.

Drøye 5 minutter spilt og spillet bølger frem og tilbake. Godt undertallsspill av Enga og de siste par minuttene har vi koblet taket på Åj-lars igjen.

1.47: 2 min Vålerenga. Csisar for high sticking. Spiller tydeligvis med forskjellige regler de to lagene…

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen nå, Enga!

Andre periode:

2. periode er over med stillingen 2-1. Dessverre klarte Stavanger å redusere i denne perioden. Litt unødvendig av Enga å slippe grisene inn i kampen igjen, men det er snakk om litt uflaks også. Det hjelper heller ikke at Åj-lars får spille grisehockey ustraffet i klassisk Thoresen-stil. Oppøyen har ikke vært å se etter grisetaklingen. Enga har uansett ikke klart å opprettholde trykket i midtperioden og har skapt svært lite offensivt. Nå må vi stå opp igjen i tredje periode og sette skapet skikkelig på plass. Det vil ikke skade om dommerne begynner å følge med på grisen heller. Skuddstatistikk 2. periode: 7-7.

16.08: 2-1. Stavanger reduserer. Et skikkelig møkkamål. Østfold-psychoen var målscorer. Søberg blir sterkt hindret før scoringen. Svært tvilsomt mål.

Snart 13 minutter spilt nå. Stavanger begynte perioden bar og satte litt press på Enga. Vål’enga forsvarte seg dog veldig bra. Etter det har Enga kommet mye mer med, men vi gjorde et svakt power play nå sist.

9.00: 2 min Stavanger. Loikas for krysstakling. Vi er 5 mot 3 i 55 sekunder.

7.55: 2 min Stavanger. Svinet Strandfeldt for slashing.

Jonas Oppøyen blir skadet i armen/skulderen etter en stygg albuetakling. Do0mmerjævlene står bare og ser på. Utrolig! Forhåpentligvis går det bra med Jonas.

Da er midtperioden i gang. Kom igjen, Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Enga har helt klart vært det dominerende laget i denne perioden og ledelsen kunne fort vært større. Stavanger ser tamme ut så langt og forhåpentligvis fortsetter det sånn. For Enga gjelder det nå å holde oppe intensiteten og konsentrasjonen, så ikke Stavanger slippes gratis inn i kampen igjen. Sannsynligvis får Åj-lars tonnevis av kjeft fra Gærne-Petter i pausen, så like tamme kan de vel ikke være i neste periode. Det ser i hvert fall bra ut så langt. Fortsett sånn, Enga! Skuddstatistikk 1. periode: 20-5.

19.36: 2-0! Yes! Daniel Sørvik scorer på pasning fra Lindstrøm og Trygg.

19.30: 2 min Stavanger. Medhus for delay of game.

16.42: 2 min Stavanger. Schaus for interference.

14 minutter spilt og Enga hadde akkurat en ny god sjanse. Smith får dog ryddet opp.

12 minutter spilt og Enga er det førende laget så langt. Stavanger hadde et par farligheter i sitt power play, men ellers så er det Enga som kjører kampen. Vi sliter dog med å skape mange klare sjanser.

08.45: 2 min Vålerenga. Ask for slashing. Billig…

07.21: 1-0!! Tobias Lindstrøm styrer inn et skudd fra Daniel Sørvik. Korpulente Ruben er dekket og ser ingenting. .Assist også fra Ask.

07.00. 2 min Stavanger. Kessel for hekting. Veldig bra spill av Lindstrøm i forkant som skapte en god sjanse for Enga

04.30: 2 min Stavanger. Dahl Andersen for high sticking.

01:30 Vålerenga åpner best. Oilers har ikke vært innom vår sone ennå.

00:00 Pucken er droppet! Kom igjen Enga – for ære og bøtte!

Dagens dommere er Roy Stian Hansen og Tor Olav Johnsen. NM-finalene spilles med målkamera, Blir spennende å se om de kommer til nytte.

Før kampen:

Begge lagene i finalen trengte 7 kamper for å ta seg videre. Styrkeforholdet er jevnt mellom lagene og det blir en uhyre spennende finaleserie. Vålerenga er seriemester og har dermed hjemmefordel da fire av kampene går på Jordal. Oilers får tre på DNB arena om om serien går til 7 kamper. I fjor ga vi bort hjemmefordelen i kamp tre og tapte bøtta på grunn av det. Sånn skal vi ikke ha det i år. Vinner vi hjemmekampene blir vi mester, så enkelt kan det oppsummeres. Det kommer ikke på tale å gi bort noe som helst på Jordal.