NM-finalene: Drømmen lever

Alle som var på Jordal i går så det, alle som så på Sportskanalen så det. De så det ypperste av spenning en norsk arena har å by på. I går ble det nesten litt for mye, og NM-finalen lever videre.

Tekst: EspenB

Utgangspunktet for kampen på Jordal i går var enkelt. Det sto 1-3 i kamper etter at Oilers hadde vunnet de tre siste kampene. Oilers kunne løfte bøtta med seier i går og Vålerenga måtte vinne for å få en ny kamp i Stavanger mandag.

Kampen vippa frem og tilbake og Vålerenga scora i første periode. Stavanger utlikna i andre periode og lagene sto helt likt før den siste perioden. Også der ble det meget tett og jevnt  uten at scoringene kom. Les vårt kampreferat her.

Vi forberedte oss på spilleforlengning og banna fordi det betydde at hele ballkampen mellom Haugesund og Vålerenga gikk fløyten. Med minuttet igjen så vi oppgitt på hverandre. Å forlate Jordal var uaktuelt, det var altfor mye som sto på spill til det.

Klokka tikka nedover og vi passerte 10 sekunder igjen på uret. Fortsatt 1-1. Ved 5 sekunder igjen kommer Sondre Olden glidende inn i Oilers sone med pucken og han klinker til. Ruben Smith hører nok suset av det skuddet ennå, for pucken føyk inn til venstre for keeper og trua med å lage høl i nettet.

Sondre Olden scora med 4 sekunder og 23 tideler igjen av kampen. 2-1!

Jordal revna fullstendig. Vi trodde ikke våre egne øyne. For en dramatikk, for en opplevelse. Jeg får gåsehud her jeg sitter, nesten et døgn etterpå. Det målet betydde alt. Vi er to kamper unna bøtta og jeg tror alt snudde med skuddet på Jordal.

Vi vinner på DNB.Arena i morgen. Vi får en sjuende finale på Jordal onsdag. Tro meg, nå vinner vi de to siste kampene og blir Norgesmester 2014!

Takk Sondre, det målet ditt blir aldri glemt. Det er vendepunktet for oss. Jeg gleder meg så jævlig til å se deg løfte bøtta sammen med resten av laget. Oilers har enkeltspillere og leiesoldater – Vi har et lag, og det vinner vi bøtta på!

Klanen sponser tur til Stavanger i morgen.  Den koster 300 spenn for Klansmedlemmer så det er bare å melde seg på. Jeg skal være med, kampen i Stavanger vil jeg ikke gå glipp av. Bli med du også!

Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.