MortenNsDagbok: Gårsdagens dagbok som fredet Reka

Selvfølgelig vant Sarpsborg. Årsaken var todelt: De har lykkes bedre på barneoppdragelse og økonomistyring enn Vålerenga de siste åra. Dette er personifisert i Samuel og Zajic, og utløst av Brian Deane. Mens Kjetil Rekdal sitter med svarteper?

(Denne dagboka skrev jeg nesten ferdig i går, men grunnet sysler som jobb og familie kom jeg aldri helt i mål. Nå er jeg det, og derav også overskriften.)


Kjetil Rekdals omveltning av Vålerenga har ført til mange spilleres avgang. Hårde røster tar til orde for at Rekdal er et kålhue, som selger en toppscorer og gir bort selveste Bojan til Sarpsborg. MortenP i Dagbladet mener sogar at Kjetil Rekdal dreit i buksa i.

MORTENP: Mener Rekdal gjorde i buksa (skjermdump dagbladet.no)

MORTENP: Mener Rekdal gjorde i buksa (skjermdump dagbladet.no)

Det kan godt være at Kjetil Rekdal er et kålhue, og at han måtte tåle dritt i går er hevet over enhver tvil. Men hadde han egentlig noe valg? 

Tidlig i fjor ble Rekdal gjort klar over at det Vålerenga han hadde tatt over, var noe helt annet enn det han ble forespeilet ved ansettelsen. Han ledet et Vålerenga som styrte rett mot den økonomiske avgrunnen, med konkurs som absolutt eneste mulige utfall uten en kraftig kursendring.

Det er varme og kalde fakta.

Heldigvis er ikke Kjetil Rekdal mannen som setter seg ned og griner. Han innser hva som må til, og har nå i over ett år jobbet knallhardt med å skape gullmateriale av gråstein – sammen med den nye administrative høvding, Stig-Ove Sandnes.

Med absolutt ytterst få unntak har alle spillersigneringer (også resigneringer) vært unge spillere med salgspotensiale. Unntakene er stort sett bare Morten Berre og vår nye Langer i buret.

BOJAN: Det er verken tvil om kvalitetene eller videresalgspotensialet til vår gamle helt.

BOJAN: Det er verken tvil om kvalitetene eller videresalgspotensialet til vår gamle helt. (Foto: Kenneth Myhre)

Alle spillere det har kommet bud på har blitt solgt for å få inn penger. Aaron Samuel er en slik. Det hjalp vel også på motivasjonen for å selge at han ofte skoftet treninger og slikt, har jeg skjønt.

Bojan hadde ikke videresalgspotensiale, og det var altså ikke penger til å resignere kontrakten.  Så kan man kanskje si, hadde man egentlig ikke råd til å la være? Han er jo så god! Tja – på sikt tror jeg aldeles ikke det.

For på prisen av èn Bojan går for eksempel både Rasmus Lindquist og Herman Stengel (min antagelse). Sjansen for at minst en av dem blir like viktig for Vålerenga, og i tillegg kan generere en inntekt som mangedobler investeringen i lønn, er formidabel. De er kan også antas å være LANGT mindre skadeutsatt.

Rekdal valgte fremtiden, og jeg støtter valget ett hundre prosent. For det VIL komme en vakker dag, da blå-røde faner igjen vaier overalt – og alt det der.

BLÅRØDE FANER: Vil snart vaie over langt mer enn et stillas i Sarpsborg.

BLÅRØDE FANER: Vil snart vaie over langt mer enn et stillas i Sarpsborg.

MEN: Tro ikke at det er nok ennå – med spillersalg for å unngå konkurs altså. Jeg er ett hundre prosent sikker på at flere av våre unge, lovende spillere kommer til å bli solgt til sommeren – hvis noen byr. Vi har ikke penger, og når inntektene slutter å komme etter siste hjemmekamp, er vi nødt til å ha penger for å drifte vinteren igjennom.

Mange skjønner ikke hvorfor vi skal spøtte inn penger som generalsponsor – for meg holder det at vi kanskje slipper å selge Kjartansson til Køben for de samme fem millioner i juli som vi prøver å samle inn.

Det er fryktelig slitsomt å være supporter for et lag som har dårlige forutsetninger for å vinne gull, når gull er alt du har lyst til å tenke på.

ENSOM JOBB: Kjetil Rekdal har tatt på seg et stort ansvar. Men det er ikke engang bremsespor  å finne i denne dressen, mener vår skribent. (foto: Kenneth Myhre)

ENSOM JOBB: Kjetil Rekdal har tatt på seg et stort ansvar. Men det er ikke engang bremsespor å finne i denne dressen, mener vår skribent. (foto: Kenneth Myhre)

Men slik er det nå for tida. Det må vi bare finnes oss i. Men håpet er veldig godt om at det bare vil bli bedre. Vi har jo nesten bare unge, lovende spillere!

Årets sesong blir mest sannsynlig en berg og dalbane, der vi stundom vinner overbevisende – og andre ganger taper liker overbevisende. Kampen mot Sarpsborg falt i siste kategori.

Til slutt en liten ros til Sarpsborg og Brian Deane.

Distriktspolitisk avdeling gratulerer med at du klarte å gjøre folk og fotballspiller av Aaron Samuel. Vi klarte det ikke – well done!

Og takk for at du lot Bojan få noen år til på banen i Tippeligaen – da vi ikke lenger hadde råd.

Dere andre: Vi snakkes igjen i morra. Enga møter Godset på Ullevål.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og er redaktør på Klanen.no, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok. Han er ikke medlem i Klanstyret.

Comments are closed.