Blåbloggen: Vi må stå sammen!

Og da mener jeg alle sammen. Små som store, alternative supportere som Klansmedlemmer og kvinner som menn. Alle med hjertet i Vålerenga.


Kjære alle Vålerengasupportere, vi må slutte å rakke ned på hverandre. Drit i å slenge dritt om andre supportergrupperinger eller andre som er på kamp for å støtte VIF. Det er greit at vi har forskjellige meninger, men legg igjen de hjemme. På kamp må vi samarbeide om å være best på tribunen. Vi skal støtte klubben vår sammen!

Vålerenga er en klubb med flere supportergrupperinger, og derfor også meninger fra alle kanter. Det ligger noe i utsagnet elsket og hatet, fordi alle skal mene noe om klubben vår – både på godt og vondt. Det at andre alltid skal mene noe om oss er ikke nødvendigvis negativt. Det som er negativt er at vi supportere ikke klarer å stå sammen. Vi er uenige om mye, men skal vi ikke støtte Vålerenga som best vi kan uten drittslenging oss i mellom, og i hvert fall på kamp? Jo, mener jeg, men det er kanskje for mye å be om.

”Vi må dra i samme retning. Da kan vi bli en av de beste i Skandinavia”.

Dette sa Kjetil Rekdal til alle som hadde møtt opp på Rekaften på Bohemen før seriestart. Da samme mann besøkte Vålerenga Vertshus før første hjemmekamp, ble det snakk om at Vålerenga fotball har blitt dårligere de siste årene. Da svarer Rekdal på den måten vi liker han best: ”Det er ikke bare vi som har blitt dårligere, det har dere supportere og”.

Og ja, vi har det. Vi må skjerpe oss! Vi kan ikke forlange at medgangssupporterne vi hadde mellom 2004 og 2008 er med oss i dag. Vi må innse at antall supportere på tribunen går ned, men likevel gjøre det beste ut av det. Så fort alle sofasupportere og/eller andre som ikke drar på kamper av en eller annen merkelig grunn ser at vi har det gøy på kamp og lager liv, er jeg ganske sikker på at de kommer tilbake. I hvert fall noen.

”Alle må komme på kamp. Det trenger vi så inderlig”. – Kjetil Rekdal.

Dette er ikke bare for stemningens skyld, men også på grunn av inntektene. Realiteten er sånn at Vålerenga som klubb trenger penger i kassa. Så kom på kamp så ofte du kan, enten du har sesongkort eller ikke. Billett på Vestbredden koster 200,- og har du A-kortet får du 2 for 1 på billetter til Bendit-tribunen. Så ta med deg familien, en kollega, kjæresten eller en venn. Det er også lov å dra alene, og det er ikke skummelt. Jeg lover at du finner noen å stå/sitte med uansett. Kanskje til og med en ny venn.

Snart kamp igjen!

Vi har mange kamper i vente, og de kommer tett. Første er hjemme på Ullevaal, 2.påskedag. Mandag 21. april mot Sandnes Ulf, kl. 15.30. Regner med å se deg der!

Vi var ikke gode nok i fjor, hverken på tribunen eller banen. La oss i år prøve litt mer enn i fjor på å dra i samme retning. Vi er mange, og kommer aldri til å bli enige eller stå for de samme tingene. Prøv likevel så godt du kan å støtte gutta på banen, og slutt å bruke energien på Vålerengasupportere du ikke liker. Syng med den stemmen du har og bidra som best du kan. Det er vi som er Vål’enga! Og det skal folk få se.


Ingvild Hovland er 23 år, vært Vålerengasupporter siden 2003 og har i år sesongkort på Vestbredden. Blogger om livet som klanskvinne.

Comments are closed.