Vålerenga forspilte sjansen til tidlig NM-billett

Vålerenga – Storhamar 2-5 Vålerenga hadde helt klart for seg hva som måtte til for å ta seg til NM-finalen. Det er synd de ikke makta å følge opp det i dag. Storhamar vant og vi må opp til Hamar mandag for å spille den sjette semifinalen.

Tekst:Frodo/EspenB

Første periode starta nølende for Vålerenga sin del. Storhamar var mest frampå, men det var likevel Vålerenga som tok ledelsen i overtall ved Mathias Trygg etter 5.49. Han ble assistert av Lindstrøm og F. Csisar. To minutter senere sto det 1-1 etter kløning i vårt forsvar. Det var godt tempo i hele første periode og selv om Storhamar vant skuddstatistikken 7-13 var vi helt på høyde med dem. Vi pådro oss unødvendige utvisninger og klarte bla å ri av tre mt fem.

Andre periode var ikke like velspilt, men den var spennende. Vi pådro oss unødvendige utvisninger i denne perioden også. Det er farlig, for Storhamar er giftige i overtall. 1-2 kom selvsagt da også i powerplay etter 1.43 av perioden. Vålerenga utlignet til 2-2 etter 9.43. Sondre Olden fant nettaskene etter pasninger fra Hilt Jørgensen og Morten Ask. Flere mål ble det ikke og Storhamar vant skuddstatistikken i midtperioden med 9-11.

Tredje periode ble en tragedie sett med Vålerengaøyne.  Vi slutta  gå på skøyter og var i tillegg fullstendig tannløse foran kassa til Storhamar. Storhamar fikk sette to pucker bak Søberg uten at Vålerenga sine backer hang med i svingene. 2-2 gikk til 2-4 på under minuttet. Vålerenga fikk muligheten til å spille fem mot tre og seks mot tre uten å kunne sette pucken. Vi tar ut keeper på slutten og Storhamar setter pucken i åpent ål med under minuttet igjen å spille. 2-5 Dette er ikke måten å spille på om gutta har tenkt seg til finalen. Vi er skuffa og lurer på om gutta i det hele tatt har lyst på bøtta. Skuddstatistikk tredje periode ble 15-7.

Tredje periode:

Kampen er slutt. Fy faen!

19.06: 2-5. Enga tar ut keeper, men da skjer jo naturligvis det at bønda får satt pucken i det åpne buret. En naturlig avslutning på en heltsvart dag for Vålerenga.

Vålerenga tok ut Søberg og spilte 5-3 i 2 minutter. Likevel klarer vi ikke å få mål. Alt for dårlig av Enga!

13.14: 2 min Storhamar. Keeper Johansen for high sticking. Kjører kølla opp i hodet på Olden. Er heldig som slipper med 2 minutter.

13.04: 2 min Storhamar. Øksnes for albuetakling.

12.35: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for interference. Helt utrolig dømming!

10.07: 2-4. Helt horribelt forsvarsspill av Enga. Sørvik ser ut som om det er første gang han spiller hockey. Er det mulig?

9.27: 2-3. En bonde klarer å få slått en retur i mål. Møkk!

6.57: 2 min Vålerenga. Ask for high sticking.

Vålerenga spiller svakt i overtallet, men etter at Storhamar fikk fullt lag har vi radet opp flere store sjanser uten å få pucken i mål.

3.45: 2 min Storhamar. Skadsdammen for slashing.

Lindstrøm blir spilt igjennom alene med keeper akkurat i det En ga får fullt lag. Han drar ut Johansen, men setter pucken klokkerent i stolpen. Faen!

1.37: 2 min Vålerenga. Espeland for krysstakling.

Tredje periode er i gang. Kom igjen nå, Enga!

Andre periode:

Midtperioden er over og stillingen er 2-2. Det har vært en ganske svak periode av Vålerenga. Vi mangler flyt i angrepsspillet og gjør stadig slurvefeil med pucken. Riktig nok har vi hatt de 2-3 største sjansene, men Storhamar har vært helt på høyde med Enga i denne perioden. Vi håper Shampo snakker litt hardt til gutta nå i pausen, så de kommer ut i tredje periode fyrende på alle sylindrene. Det mangler mye på presisjonen og tempoet i pasningsspillet. Med skikkelig skjerpings resten av kampen bør vi uansett kunne sette skapet på plass og sikre finaleplassen.

Med drøye 4 minutter igjen er Enga veldig nære scoring. Lindstrøm Får pucken alene foran Johansen, men sistnevnte får reddet. Returen sklir i stolpen før Johansen får kontroll på pucken.

9.42: 2-2″ Ja!! Sondre Olden styrer pucken i mål på tennis i en kontring. Pasning fra Hilt Jørgensen og Ask.

7 minutter spilt og Enga sliter med å skape skikkelige sjanser. Vi har forsøkt å heve tempoet, men mangler flyt i angrepsspillet.

Kjempesjanse for Vålerenga etter drøye 4 minutter. Lindstrøm får sjansen, men setter pucken over mål. Burde i hvert fall fått pucken på mål.

1.43: 1-2. Storhamar scorer i power play. På tide å våkne nå?

1.00: 2 min Vålerenga. Csiszar for slashing.

Pucken er droppet for midtperioden. Kom igjen Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 1-1. Vålerenga har jevnt over vært det førende laget i denne perioden, men innimellom slipper laget seg ned og da er ikke Storhamar vanskelige å be. Vi pådrar oss et par unødvendige utvisninger som blant annet gjør at vi må spille 3 mot 5 en periode og disse undertallsspillene bringer Storhamar tilbake i kampen. Det virker fortsatt som om Enga har minst ett gir til å gå på, så forhåpentligvis girer opp enda et hakk i neste periode. Tempoet har i hvert fall vært bra i perioden, så forhåpentligvis har det slitt ut bønda mer enn oss. Skuddstatistikk 1. periode: 7-13 (noe misvisende bilde av kampen).

Et par minutter igjen av en meget hektisk førsteperiode. Det er høyt tempo i kampen med Enga som det førende laget.

9.50: 2 min Vålerenga. Juell for slashing. 3 mot 5 i over minuttet nå.

8.54: 2 min Vålerenga. Lindstrøm for high sticking.

7.39: 2 min Storhamar. Skadsdammen for slashing.

7.34: 1-1. Johnsen utligner. Svakt forsvarsspill av Vålerenga.

5.49: 1-0! Vi scorer i 5 mot 3. Etter litt slurvete overtallsspill får vi endelig fart på pucken. Mathias Trygg scorer på pasning fra Lindstrøm og Csisar.

3.52: 2 min Storhamar. Blakseth Huse for delay of game.

3.58: 2 min Storhamar. Schmidt for hekting.

Pucken er droppet. semifinale nummer fem er i gang, Kom igjen Enga!

Klanens Webradio sender selvsagt kampen. Dagens kommentatorer er Rune Julsvik og Robin Grov.

Dagens dommere er igjen Kronborg og Johnsen. De kan finne på de utroligste ting, så det er bare å krysse fingra for at de har en god dag.

Vi var tilbake fra Molde kl 06:00 i dag tidlig Vi har sovet. Ståa er imidlertid slik at vi er i finalen med seier på Jordal i dag.