Vålerenga er i gang

Vålerenga – Frisk 4-1 En ikke altfor imponerende forestilling av våre iskrigere, men de hadde kanskje ikke hodet helt med seg i dag. Det holdt likevel i massevis mot svake Frisk/Asker.

Tekst:EspenB/ FeiteFrode

Vålerenga skøyta seg til en enkel 2-0 ledelse i første periode og Frisk hang sånn nogenlunde med på notene. I andre periode senka Vålerenga seg til et bunnivå vi ikke har sett hittil i sesongen. Frisk/Asker tok utfordringa og senka seg tilsvarende mye. 3 periode var noe bedre sett med Vålerengaøyne, og vi scora ytteligere 2 mål. Frisk flaksa inn ett mål, og det endte 4-1 til de beste.

Heldigvis er det helt umulig å spille så kjedelig hockey igjen,så det er bare å komme seg på kamp førstkommende tirsdag. Da går den tredje sluttspillkampen på Jordal. Vi skal en tur til Asker på søndag og du er hjertelig velkommen der også.  Vertshusbusse kjører fra Vertshuset om de får nok påmeldte

Her følger vårt livereferat:

Tredje periode:

Kampen er over. Vålerenga vant 4-1. Filip Gunnarson blir kåret til Engas beste.

18.53: Jonas Knutsen har ikke vært i fryseboksen ennå i kveld. Nå har han det. Knutsen og Johansson i en liten klinsj. De får begge 2+2 for roughing.

17.34: 4-1. Frisk reduserer. Målscoreren her Valke Olsen eller noe lignende.

Hvis vi har forsvunnet litt her, så er det fordi det ikke skjer så forbanna mye på Jordal. 5 minutter igjen å spille og alle på banen ser gjerne at de minuttene går fort. Spenningen er nå sentrert rundt hvem som får spille med gullhjelmen neste gang. Foreløpig er vel Olden i førersetet med to assist.

10.53: 4-0! Sånn ja, Enga! Morten Ask er målscoreren. Assist fra Bonsaksen og Olden.

Mats Knutsen tar straffa, men Søberg redder enkelt!

10.16: Straffe til Frisk.

9.10: 2 min Frisk. Frantzen for å forsinke spillet.

5.23: 2 min Vålerenga. Espeland for slashing.

2.04: 3-0! Follestad Johansen setter en retur i det nærmest åpne buret. Fint med en scoring igjen! Assist med Gunnarson.

Da er siste periode i gang. Kom igjen Enga!

Andre periode:

2. periode er over og stillingen er fortsatt 2-0. En svak periode av Vålerenga og av Frisk også for den saks skyld. Det er tydelig at Enga gikk rett i feriemodus etter 1. periode. Vi skjønner selvsagt fristelsen for å hvile litt når man har muligheten. Dog håper vi at spillerne er litt mer villige til å underholde i den siste perioden. Det kan ikke skade å øve skikkelig på overtallsspill i hvert fall. Der har vi mye å hente! Skuddstatistikk 2. periode: 11-5

18.43: 2 min Frisk. Johansson for high sticking. Spill 4 mot 3.

18.06: En liten showdown mellom Cocozza på midten av banen når pucken var et helt annet sted. Begge får 2 min for roughing.

Noe bedre power play av Enga denne gangen, uten at vi klarte å få uttelling. Sondre Olden setter dog pucken klink i stolpen på slutten av overtallsspillet.

14.25: 2 min Frisk. Eiken Andresen for interference.

11. 58. 2 min Frisk. Knutsen for tripping.

Drøyt halvspilt kamp og nå har Enga hekta på campingvogna. Feriehockey for alle penga! Det positive er at fjerderekka spiller mye. Fint for dem å få spilletid og bra for de andre rekkene å få hvile.

Begredelig power play av Vål’enga. Frisk har få problemer både i 3 mot 5 og i 4 mot 5.

7.05: 2 min Frisk. Knutsen for slashing.

5.51: 2 min Frisk. Lucka for interference,

Derimot fikk Frisk en kjempesjanse rett etterpå, som ender med at en Vålerenga-back redder liggende på åpent mål. Halvsjanse…

Vålerenga rir enkelt av undertallet vi begynte periode med.

Pucken er droppet for 2. periode. Kom igjen Enga!

Første periode:

1. periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. Enga har jevnt over hatt full kontroll i denne perioden og ledelsen kunne fort vært større. Det viktige mot antatt dårligere motstand er å få det første Vål’enga. I utgangspunktet skal ikke Enga ha noen problemer med å dra i land seieren i denne kampen, men forhåpentligvis er de også interessert i å underholde Jordal-publikummet. Vi håper i hvert fall at Enga er minst like skrudd på i de to siste periodene. Skuddstatistikk 1. periode: 16-9.

19.43: 2 min Vålerenga. Cocozza for holding.

15 minutter spilt og Vålerenga har nå gull kontroll mot Frisk. Vi har hatt et par gode muligheter også etter 2-0. Så langt ser dette ganske så komfortabelt ut for våre gutter.

11:33 Mål! 2-0 til Vålerenga i pp. Daniel Særvik setter pucken etter assist fra Lindstrøm og Olden

11:14 2 min Frisk Interference på Locka

09.39 Mål! Vålerenga tar ledelsen på et herlig slagskudd etter godt kombinasjonsspill. Det er Books som setter pucken, assists til Chouinard og Hilt Jørgensen

07:50 Diger sjanse til Vålerenga, men vi klarer på finurlig vis å ikke sette pucken. Fortsatt 0-0

05:00 Vi har passert fem minutter og Frisk er …eh.. friskest uten at det blir skikkelig farlig foran Søberg. Vålerenga må våkne snart.

Forøvrig er det elendig oppmøte på tribunen i dag. Der tirsdagens seriefinale var enorm kan oppmøtet i dag betraktes som en flau fis.

02:00 Vi har spilt i to minutter og spillet bølger frem og tilbake. Ikke spesielt farlig i noen ende på banen.

Pucken er droppet. Kom igjen Enga!

Dagens dommere er Kronborg og Wetsby. Ha har med seg Wilhelmsen og Garsjø.

Den første kampen i årets sluttspill, og Frisk/Asker står på motsatt banehalvdel. Det gjør de for vi valgte oss dem som motstander i kvartfinalen. Det er jo vår rett som seriemester å velge motstanderlag først.

Skule det mot all formodning gå 7 kamper i denne serien har i fordelen av hjemmebane i den syvende kampen. Det har vi ikke noe tro på. Vi tipper at det tar fire kamper før dette er avgjort. Kanskje fem kamper om direttore Kjær ser at folka kommer på kamp – luringen.

Utlånte Magnus Fischer spiller for Frisk/Asker. Han er utlånt for å få spilletid – i dag får han spilletid mot sine egne.