Vålerenga vant etter fantastisk comeback

VÅLERENGA -FRISK ASKER 5-4 For en kamp det til slutt ble på Jordal i kveld! Etter en håpløs 1. periode, lå vi under 0-4 halvveis i kampen. Så kom et utrolig comeback fra Vålerenga. I siste periode var pucken knapt ute av Frisk sone og Trygg satte den avgjørende scoringen med 1.42 igjen.

Tekst: Frodo

Det morsomme med denne kampen var at vi fikk se både Enga på bånnivå og Enga på tilnærmet toppnivå. Det er en viss forskjell… Etter den skandaløse første perioden tok Enga seg virkelig sammen og overkjørte Frisk den siste halvdelen av kampen. I siste halvdel av tredje periode var Frisk-spillerne så slitne at de knapt visste hvor de skulle gjøre av seg.

Dominansen lar seg delvis avspeile ved skuddstastikken i 3 . periode: 19-2 (!). Totalt i kampen hadde Enga over 50 skudd på mål. Det var selvfølgelig veldig morsomt med et slikt comeback, men vi vil sette pris på om Enga ikke gjør det til noen vane å ligge under 0-4 halvveis.

Neste kamp er nå i Asker torsdag kl. 19. Vinner Vålerenga der er vi klare for semifinale.

Under følger livereferatet vårt:

3. periode:

Kampen er over og Enga vant 5-4!

18.18: 5-4!! For et comeback! Vi har snudd 0-4 til 5-4! Mathias Trygg satte en retur i mål etter at Hilt skyter i stolpen. Assist fra Brooks og Hilt Jørgensen.

17.47: 2 min Frisk. Thinn for interference. Kom igjen, Enga!

15.07: 4-4!! Yes! Sondre Olden får pucken i mål etter flere store sjanser.Assist fra Chouinard og F. Csisar.

12.37: 3-4! Tobias Lindstrøm scorer akkurat i det Frisk fikk fullt lag! Kom igjen nå, Enga! Vålerenga tok ut Søberg i overtallsspillet og spilte 5 mot 3, uten at vi fikk uttelling.

10.35: 2 min Frisk. Johansson for tripping. Enga er nå 4 mot 3-

10.27: Rasmus Juell og bonden Lucka 2 min for roughing.

Halvveis i siste perioden og stillingen er fortsatt 2-4. Det er ganske utrolig sånn Enga presser på nå!

Drøyt 7 minutter spilt og Vålerenga er nå parkert i Frisks sone. Frisk jobber dog knallhardt defensivt og har foreløpig klart å ri det unna. Fortsett sånn, Enga, så må det bli mål!

Fire minutter spilt og Enga har satt press på Frisk. Vi har hatt et par bar bra mulighet, men Dahlberg har ryddet opp.

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen Enga!

2. periode:

Andre periode er over med stillingen 4-2 til Frisk. Vålerenga har nå endelig våknet og vi er med i kampen igjen. Frisk scoret tidlig i perioden rett etter at Enga fikk fullt lag på banen. Generelt har undertallsspillet til Vål’enga vært langt svakere enn det vi har vært vant til. I perioden forøvrig var Enga det dominerende laget og bare takket vært Frisks keeper Dahlberg tok det så lang tid før vi fikk uttelling. Forhåpentligvis ble Vålerenga inspirert av at Brede Csiszar scorte. Dette skjer såpass sjelden at det kan da ikke være forgjeves? Vi ser frem mot en spennende sisteperiode her på Jordal! Skuddstatistikk 2. periode: 20-10.

18.51: 2-4! Brede Csiszar scorer på et flott skudd fra blålinja. Vi er med igjen! Assists fra Lindstrøm og Berg.

15.46: 2 min Frisk. Hanson for holding.

15.11: Trygg bommer på straffen. Nok en misbrukt mulighet.

15.11: Enga får straffeslag når Trygg er igjennom alene og blir trippet.

Dommerne overser flere klare utvisninger på Frisk-spillere nå. Tydelig at det er flere som ønsker seg Frisk-seier i kveld.

11.56: Litt gruff her som gjør at Brooks og en bonde får 2 min for roughing.

11.03: 1-4. Endelig! Daniel Sørvik scorer akkurat i det vi blir fulltallige. Glimrende jobb av Oppøyen og Gunnarson gjør at vi etablerer oss i Frisks sone i undertallet. Sørvik knaller pucken i mål!

8.59: 2 min Vålerenga. Csiszar for interference mot keeperen. Frisk har et langt 5 mot 3 overtall nå.

8.16: 2 min Vålerenga. Hilt Jørgensen for holding. Ser bra ut det her…

7.19: 0-4 (!). Frisk scorer i det Enga får fullt lag. De hadde flere store sjanser i overtallsspillet og scoringen lå lenge i lufta. Hva har skjedd med Enga i undertall?

5.16: 2 min Vålerenga. Den nye utvisningskongen Espeland for delay of game.

Etter 3.30 av perioden blir Oppøyen liggende nede etter en takling. Ser ut som om han har smerter i ryggen. Spillet stoppes og Oppøyen kommer seg etter hvert opp. Utrolig nok blir det ingen utvisning der.

Enga klarte ikke å score i det power playet vi startet perioden med, selv om vi hadde flere gode muligheter. Gutta ser i hvert fall noe piggere ut nå.

Andre periode er i gang. Kom igjen nå, Enga!

1. periode:

Første periode og stillingen er 3-0 til Frisk! Hvordan er det mulig? En horribel første periode av våre is»krigere». Man får ikke seire kun for oppmøtet. Man må faktisk møte opp mentalt også. Ingen på Vålerenga-laget var i nærheten av å prestere i den første perioden. Tannløst angrepsspill kombinert med horribelt forsvarsspill og forferdelig keeperspill blir sjelden en vinnende kombinasjon… Vi satser på at opphentingen starter for fullt i neste periode. Verre kan det i hvert fall ikke gå. Skuddstatistikk 1. periode: 12-9

19.50: 2 min Frisk. Ulriksen for interference.

17.35: 0-3. Dette begynner å bli pinlig. Virker fryktelig enkelt. Søberg er vel ikke helt patent og det er heller ikke backspillet.

16.21: 2 min Vålerenga. Hoel for boarding.

14.05: 2 min Vålerenga. Csiszar for krysstakling.

12.28: 0-2. Frisk scorer på en styring i overtall. Kanskje på tide for Vålerenga å begynne å ta det her alvorlig?

11.50: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for hekting.

Enga trykker hardt på Frisk etter bortelagets scoring uten å ha fått uttelling så langt. Dahlberg i Frisk-buret har vært god til nå.

6.15: 0-1. Det er sånn det går når man ikke har skrudd på. Dokken kommer alene mot Søberg og scorer med en flott dragning.

Drøye 5 minutter spilt på Jordal uten at noe i grunnen har skjedd. Greit nok at Enga har hatt et par muligheter, men så langt er det feriemodus.

Kampen er i gang. Kom igjen Enga!

I kveld er det klart for kvartfinalekamp #3 mot pusekattene fra Asker. De to første kampene har vært svært så enkle for Vålerengas del. Kommer også kampen i kveld til å bli like lett? Normalt sett skal vi slå Frisk ganske greit hjemme, men som alltid med Vålerenga vet man aldri riktig hva man får.

Forhåpentligvis får vi i hvert fall en underholdende kamp på Jordal i kveld. Det tydet søndagens kamp i Asker på. Dette kan dessuten bli den siste kampen på Jordal på et par uker. Med seier i dag og på torsdag i Asker, vil det ikke bli noen nye hjemmekamp før i semifinalen. Vi gleder oss derfor til nok en morsom kveld på Jordal Amfi på veien til NM-gull 2014. Vel møtt!

PS: Vorspielet tas som vanlig på Vålerenga Vertshus!