Jordal Amfi i dag: Vålerenga – Sparta 17:00

Vi gir deg forhåndsomtalen før iskrigera tar i mot et formsterkt Sparta på Jordal i morgen. Vi lover snøfrie tribuner og spennende god underholdning, så ta turen dit om du syter på snøen eller vil underholdes av Norges beste hockeylag.

Tekst: EspenB // foto: Anders Grydeland (grydis.no)


Det er spilt fem serierunder i Get-ligaen i det nye året, og Vålerenga står med fire seire og et tap i år. Det er nøyaktig den samme statistikken Sparta kan vise til. Det er altså to formlag som møtes i morgen og vi gleder oss til å se Vålerenga måle krefter med et Spartalag som åpenbart har fått fart på skøytene.

Sparta ligger poenget bak Storhamar på femteplass på tabellen, og har samla 55 poeng på 34 kamper. Vålerenga ligger der de hører hjemme, øverst på tabellen, med sine 75 poeng på 33 kamper.

Sparta har omtrent snøra igjen målsekken bakover og har sluppet inn 3 mål på de fem siste kampene. Da har de bla møtt Lillehammer borte og Lørenskauen hjemme. 3 shotouts på de 5 siste gir nok Sarpbsborgpublikummet krem i buksa. Hadde vært moro om de tok turen til Jordal i morgen. De påberoper seg tross alt å være «Hockeytown».

Utfordringa til Vålerenga i morgen blir dermed å sette sjansene de får, blant annet i powerplay og i spillet generelt. Vi har ikke vært all verdens effektive i det siste så i morgen må det siktes godt. Sparta scorer mye om dagen så også backene må skjerpe seg optimalt om vi skal hale i land dette.

Sondre Olden hadde en knallkamp mot Rosenborg sist og er igjen målkongen i Get-ligaen. Han står med 48 poeng (22+26) og vi håper han passerer 50 i morgen. Han ligger poenget foran Morten Ask (47 – 9+38) som deler andreplassen i Get-ligaen med Corupe fra Lørenskog. Vi tar gjerne noen poeng fra Ask i morgen også, slik at også han dupper over 50 poeng.

Mannen å se opp for i morgen er Dion Knelsen. Han har sanket 39 poeng (18 + 23), hvilket er desidert mest hos Sparta. Nærmest av de andre Spartanerne ligger Henrik Malmstrøm med sine 28 poeng (15 + 13).

Vi velge å nevne +/- statistikken, for den er så jævla fet for Vålerengas del. Vi har tross alt de 5 første plassene på den. Sondre Olden er den spilleren i Norge som er mest på isen når det scores og minst på isen når det slippes inn mål. Han står med +28. Hakk i hæl kommer backen Stefan Espeland med sine +27. Når skal Roy Johansen egentlig få øya opp for Espeland? Han har hatt en kanonsesong så langt og er en nytelse å se i sitt nitidige forsvarsarbeid. Så er det et hopp ned til Mathias Trygg og Davd Bräck som begge har +21. Først etter disse to er det plass til folk fra andre lag. Tre Oilersfyrer deler 5. plassen med vår egen Jonas Oppøyen på +20. Best på Sparta er Dion Knelsen med +15.

Vi regner med en tett og spennende kamp i morgen og oppfordrer folk til å ta turen mot Sparta. Dette blir hverken lekestue eller barneskirenn, og om ikke Vålerengas fire rekker er gira opp skikkelig kan det fort bli det smått med poeng. Likevel forventer vi seier mot Sparta i morgen. Vi regner med at gutta står opp, tar smellene, og sørger for nok scoringer til at poengene blir igjen på Jordal.

Møt opp og støtt laget! Vi må vinne de aller, aller fleste kampene som står igjen for å nå målet om å bli seriemester, og det vil du skal skje!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.