Hockeysøndag. Vålerenga – Stjernen

De suverene serielederne tar i mot Stjernen på Jordal i ettermiddag. Dette er den siste kampen før juleflesk og juleøl skal omkranse og utvide lett tilslaskede Klansmager. I dag får Brendan Brooks sin hjemmedebut. Kampen starter 17:00

Tekst: EspenB


Spillera skal derimot inn i en beinhard treningsperiode og der skal de legge grunnlaget for seiersmarsjen mot seriegull og bøtte i det nye årets første måneder. I romjula skal de møte Oilers hjemme, og vi håper mange tar turen til Jordal for å se den kampen. Den går 4. dag jul kl 18:00

Først skal det imidlertid feies is med Stjernen. Kampen starter klokken 17:00 så du rekker fint innom Vålerenga Vertshus for en liten pinne eller to. Kanskje du har noe å reparere fra i går?

Dagens kamp er den fjerde mot Stjernen denne sesongen og vi står ubeseiret på de tre første kampene. Total målforskjell er 18-2.

Stjernen har karra til seg ynkelige 19 poeng på årets 25 første kamper. Det holder ikke til sluttspillplass engang. De har 5 poeng opp til den siste sluttspillplassen der de ligger på 9. plass på tabellen. Noen i Fredrikstad på opp i ringa om de skal få sjansen til å ryke ut mot Vålerenga i kvarten.

Måla strømmer ikke akkurat inn for Sjernen. De har scora 54 mål på 25 kamper. 112 mål har de henta ut fra eget nett. Vålerenga har omtrent omvendt statistikk, der de har satt 112 lekkerbiskner og sluppet inn 53.

Du må ned til 34. plass på målpoengtabellen før det første navnet fra Stjernen dukker opp. Der finner vi herrene Wennerstrøm og Annesley Begge med 20 poeng. Vår bestemann er selvsagt Sondre Olden, og han har notert seg for 40 poeng. Det samme som Stjernens «fyrverkeri» til sammen, men han leder da også målpoengligaen i Norge. Og nå har vi signert Brendan Brooks. Han debuterte med scoring mot Sparta sist. Følg nøye med på ham i ettermiddag.

Sondre Olden leder +/- statistikken og har +22. Bak ham følger Stefan Espeland med +17. Han deler andreplassen med  Kissel og Solberg fra Oilers. Rett bak dem finner vi nok en VIF-gutt, Mathias Trygg har +16.

Alt annet enn seier i dag er en bombe. Spenninga ligger i om Vålerenga makter å holde konsentrasjonen oppe i 3 perioder. Klarer de det, blir det stygge siffer for Stjernen i dag. Vi mener tosiffra er innen rekkevidde om gutta gidder å spa på køla som trengs. Se ikke bort fra at Stjernenspillera kommer til å prøve å irritere og hisse opp Vålerenga. Det kan være nøkkelen til poeng for dem.

Vel møtt på Jordal Amfi kl 17:00

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.