Fordømt bortdømt. F**N!

VIF-BØNDA 3-4. Vålerenga surret bort muligheten til å øke ledelsen i GET-Ligaen, men leder allikevel serien til nyttår.

Tekst: MortenN/Frodo

Vålerenga og Oilers leverte en god forestilling for de mange tusen som tok veien til jordal i kveld. Dessverre fulgte ikke akkurat dommerne opp, og gjorde mye rart i aften.

Dette slo ut negativt for Vålerenga, men vi kan også skylde oss selv. Urøddig forsvarspill ødela det som kunne blitt en festaften på Oslo Øst.

Vi leder allikevel serien med to poeng og en kamp mindre spilt til nyttår, og det er ikke så verst. Men skal vi både vinne serie og bøtte, må vi slutte å tape hjemme mot Oilers og Lørenskog!

*Under følger vårt livereferat*

Tredje periode:

Kampen er over. Vi tapte 3-4.

15.19: 2 min Stavanger. Davis for tripping. Dommerne måtte til slutt blåse etter å ha oversett minst 4-5 klare utvisninger mor Stavanger.

Horribel dømming på Jordal nå! Overser følere klare utvisninger på Stavanger-spillere. I tillegg uforståelig avblåsning for målgårdsoffside da vi hadde en kjempesjanse. Klanen er i harnisk!

12.54: 2 min Stavanger. Strandfeldt for hekting.

6.48: 2 min Vålerenga. Gunnarson for tripping. Uforståelig!

6.26: 3-4. Møkkalaget tar ledelsen igjen. Svakt forsvarsspill av Enga. Loikas scorer på en retur. Skjerpings!

3.07: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for tripping. Nagel bare trekker bena opp og legger seg ned. Møkkaspiller.

0.23: 3-3!! Enga scorer med engang! Det er Sondre Olden som setter pucken i mål på en 2-mot-1-situasjon. Pasning fra Morten Ask. Olden er dermed på topp av poengstatistikken i Get-ligaen igjen.

Pucken er droppet for tredje periode. Kom igjen nå Enga!

Andre periode:

2. periode er over og stillingen er plutselig 2-3. Mye har gått på tverke for Vålerenga i denne perioden. For det første har de ikke hengt med skikkelig defensivt, spesielt i undertall. For det andre har vi ikke vært heldige med dommerne, som har favorisert Stavanger kraftig i denne perioden. Når Åilars også er heldige med hvor pucken spretter, blir det vanskelig. Scoringen til Berg 4 sekunder før slutt i perioden var i hvert fall svært så viktig. Forhåpentligvis skrur Enga opp enda et hakk i tredje periode, sånn at vi slår dette usympatiske laget fra oljebyen. Skuddstatistikk 2. periode: 11-14.

19.56: 2-3! Jonte Berg scorer etter en flott pasning fra Rasmus Juell. Utrolig viktig mål!

15.28: 1-3. Stavanger scorer i power play igjen. Utrolig flaks, siden det egentlig ufarlige skuddet går i kølla til en Enga-spiller og styres opp i netttaket.

13.48: 2 min Vålerenga. Olden for boarding.

13.10: 2 min Stavanger. Solberg for hekting.

12.23: 1-2. Typisk nok scorer Stavanger i det power playet de ikke skulle ha hatt. Kissel er måslcorer.

10.29: 2 min Vålerenga. Csiszar for farefullt spill med høy kølle. Så ut som en klar diving fra Stavanger-spilleren. Brede er rasende!

7.50: 1-1. Stavanger utligner nesten med engang. Trettenes er målscorer. Så ut som en klar utvisning på en Stavanger-spiller i forkant, men dommerne fulgte ikke med.

6.14: 1-0! Jonas Knutsen gir Enga ledelsen! Flott pass fra Morten Ask i sin kamp nr. 200 for Enga. .

Stor sjanse til enga etter drøye 4 minutter. Vi får et par skuddmuligheter, men Stavanger får ryddet unna.

Dagens gledelig resultat: Rosenborg-Storhamar 5-4

1.53: 2 min Stavanger. Kissel for tripping.

Bonsa gjør en kjempejobb i undertall og klarer å avverge en stor sjanse for Stavanger. Vi rir unna undertallet.

Midtperioden er i gang. Kom igjen Enga!

Første periode

Etter første periode er stillingen 0-0. Det har vært en fartsfylt periode mellom Get-ligaens to beste lag. Begge lag har hatt sine muligheter uten å få uttelling. Vålerenga har vært i førersetet det meste av perioden, men Stavanger er farlige de gangene de kontrer eller får etablert seg i sonen vår. Enga har spilt en ok første periode. Det eneste som mangler nå er litt mer kvalitet i den siste pasningen og det avsluttende skuddet. Skuddstatistikk 1. periode: 10-5

19.40: 2 min Vålerenga. Jonte Berg for hekting.

Med drøye minuttet igjen av første periode, får McCutcheon en god skuddmulighet. Skuddet er bra, men Holm gjør en god redning.

Forferdelig første del av overtallsspillet til Enga. Stavanger får en kjempemulighet og setter pucken i tverrliggeren. Utrolig nær en i trynet der. Det siste minuttet derimot fikk Enga sving på sakene og skapte flere muligheter. Henrik Holm klarte dog å rydde opp.

08:38 Oilers 2min. Høygård for tripping.

Lørenskog-Frisk er ferdig, endte 2-1.

Tønsberg-Lillehammer er ferdig, endte 2-7.

Fire minutter spilt. Vålerenga har iniativet, og kommet til et par farlige avslutninger. Sist når Brendan Brooks og Sondre Olden kombinerer fint, men Henrik Holm redder.

00:00 Kampen er i gang!