Fokker-bloggen: Årets første mål nådd

Etter en periode med dårlig hopping, var det greit å få til ett bra hopp i helgen på FIS cup i Notodden. I førsteomgangen fikk jeg et hopp på 93 meter, og med gode stilkarakterer må jeg si at jeg var fornøyd med det.


Dessverre slo jeg av et par meter i andre, noe som medførte at jeg ramlet ned fra en 8. plass til en 11. plass.

Men det aller viktigste er at jeg fikk FIS poeng, noe som gjør at jeg har mulighet for å hoppe COC. Akkurat nå er det langt fram dit, men i skihopping kan alt snu fort.

Det er mye som skjer i ett skihopp, og når du kjører mot hoppkanten i en hastighet på 90 km i timen, og du skal utføre en korrekt sats på under halvsekundet, så er det klart at det er store muligheter for å gjøre feil. Akkurat det har jeg vært flink til i det siste :)

Akkurat nå er kanskje det største problemet mitt å treffe kanten. Jeg er stort sett sein. Da er det lite kraft som blir lagt i hoppkanten, og det resulterer i at det blir for korte hopp.

Jeg jobber knallhardt hver dag for å bli en bedre skihopper, og sammen med mine gode trenere i Kollenhopp, har jeg stor tro på at det snart vil løsne.

Heia Enga!


Jonas «Fokkern» Schøien Øvregård er en ung, lovende skihopper. Han hopper for Vålerenga Ski, og blogger her om sin vei til toppen – og ned igjen.

Comments are closed.