Vålerenga vinner på svak dag

VIF-STJERNEN 4-2 Det ble aldri en velspilt kamp på Jordal i kveld, Til det var Stjernen for dårlige og Vålerenga for uinspirerte. Vålerenga gjør likevel jobben og tar med seg tre poeng fra dette støtteskjæret av en ishockeykamp.

Tekst: Frodo/EspenB

Vålerenga åpna best og tok enkelt ledelsen 2-0. Dette var mens det ennå fantes konsentrasjon og innsats blant spillerne. Andre periode taper vi 2-1 etter at Stjernen får gjøre som de vil i de tre siste minuttene av perioden. Den tredje perioden var ren stillingskrig der det egentlig ikke skjedde spesilelt mye. Vålerenga kan med fordel trene på offensivt powerplay. Det fungerte ikke i dag. Sondre Olden var Vålerengas klart beste spiller.

Gutta må opp mange hakk på lørdag. Da venter Storhamar i silo`n oppå flatbygdene.

Under følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er slutt. Vi vinner 4-2.

19.50: 2 min Stjernen. Wennerstrøm for boarding.

18.49: 4-2! Kampen er avgjort. Lindstrøm scorer på et herlig pass fra Trygg. Stjernen har ikke fått låne pucken, så de fikk aldri sjansen til å ta ut keeperen.

1.55 igjen. Når tar Stjernen ut keeperen?

Med 3.44 igjen er stillingen fortsatt 3-2. Fortsatt ikke avgjort det her.

Et par svære sjanser for Enga nå. Første satte Olden pucken i stolpen i overtallet. Deretter, i spill 5 mot 5, setter Juell pucken i tverrliggeren. Men fortsatt spenning her med 7 minutter igjen å spille.

09.30: 2 min Stjernen. Trnavsky for farlig spill med høy kølle.

7 minutter spilt av siste periode og det er ikke så mye å rapportere fra Jordal. Stort sett stillingskrig. Enga fortsetter på krabbegir.

1.05: 2 min Stjernen. Valde for roughing.

Siste periode er i gang. Kom igjen nå Enga!

2. periode:

Midtperioden er over og stillingen er 3-2 til Vålerenga. Svak periode av Enga. Vi slurver og sløser med sjansene i angrep, og på slutten av perioden må vi betale for det med to reduseringer til Stjernen. Fin scoring av Sørvik, men ellers går det for mye i snegletempo for Vål’enga. Her må det skjerpes før siste periode! Skuddstatistikk 2 periode: 12-11.

19.36: 3-2. Stjernen reduserer. Hermansson scorer i overtall. Nå må Enga våkne!

19.29: 2 min Vålerenga. Hoel for hekting.

17.09: 3-1. Svakt forsvarsspill av Enga. Thorell var målscorer.

16.15: 3-0! Sørvik scorer etter flott spill av Enga. Folk foran kassa så keeper ikke ser noenting. Assist av Olden og Hoel.

Svakt power play av Vålerenga, som ikke klarer å score 5 mot 3. Skuddvegring!

12.29: 2 min Stjernen. Karlsson for hekting(???!!). Stygg takling mot McCutcheon bakfra opp mot vantet. Dommeren dømmer hekting!

11.46: 2 min Stjernen. Wennerstrøm for farefullt spill med høy kølle. Så litt billig ut den også.

8.24: 2 min Vålerenga. McCutcheon for slashing. Mer som pirking i grunnen. Få andre enn dommeren som forsto den…

7 minutter spilt i midtperioden og det går fortsatt pyntelig for seg på Jordal. Greit nok fikk Lindstrøm og en bonde nylig 2 min hver for roughing, men det var vel mer snakk om skumping

3.19: 2 min Stjernen. Bjorsland for slashing. Utvisningen var avventende i nesten to minutter. Dommeren var glad da Enga endelig mistet pucken. #vondtiarmen

Midtperioden er i gang. Kom igjen Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-0 til Vålerenga. En helt grei forestilling av Enga i denne perioden. Man ser klasseforskjellen mellom lagene, men det virker som om Enga har et par ekstra gir å gå på fortsatt. Når vi setter tempo på puck og skøyter henger ikke Stjernen med og de må derfor ta en del utvisninger. Forhåpentligvis girer Vålerenga opp et par hakk de neste periodene, sånn at vi får en underholdende kamp her på Jordal. Skuddstatistikk 1. periode: 17-8

17.05: 2 min Vålerenga. Gunnarson for hekting.

12.44: 2 min Stjernen. Pedersen for slashing.

11.38: 2-0! Rasmus Juell scorer i overtall! Styring på et skudd fra McCutcheon. Juell kommer seg inn foran keeper Nygård som ikke ser noenting.

10.22. 2 min Stjernen. Lund for tripping.

7 minutter spilt og Enga har hatt et par kjempesjanser, men keeper Nygård har klart å avverge med nød og neppe. Kan fort bli en ny scoring her snart.

2.38: 2 min  Stjernen og Vålerenga. Cocozza og Danielson. Begge for roughing. Utvisningene kvittes.

1:19 MÅÅL! Vålerenga setter kveldens første. Målscorer er McCucheon (Bonsaksen, Berg)

Kampen er i gang! Kom igjen Enga!

Vi har møtt alle laga i serien en gang, og tar i dag i mot Stjernen. De har hatt en heller svak inngang på årets serie og står ed kun seks poeng etter 10 kamper. De slipper inn et snitt på 6 mål per kamp og scorer 1,8.  Det sier seg selv t Vålerenga er storfavoritt i dagens oppgjør.

Vålerenga på sin side har lagt beslag på andreplassen før denne serierunden og har bare Storhamar foran seg på tabellen…enn så lenge.

Alt annet enn seier vil være en diger overraskelse. Breiale klansfolk lurer bare på hvor stor seieren blir. Vi vant 12-0 nede i Fredrikstad i seriestarten, men klarer neppe sånne kalassiffre i dag. Likevel skal vi ta dette trygt hjem.

Seieren feirer du på Vålerenga Vertshus etter kampen.