MortenNsDagbok: Hvem skal betale for skandale-moroa?

Påtalemyndigheten anker ikke, og NFF trekker alle anmeldelser. Frifinnelsen er komplett. Nå gjenstår det å gi partene oppreisning.

Foreløpig er det venner av Vålerenga og Stabæk som betaler regninga etter den skandaløse «overgangssaken», selvsagt i tillegg til de fire som var tiltalt og deres familier.

Omdømme-skaden for klubbene er enorm. Bl.a har Vålerenga mistet to av sine viktigste sponsorer og stått uten mulighet til å erstatte dem. Mange har mistet jobbene sine, og satsingen på sport har vært skadelidende for begge lag.

NFF, TV2 og Rosenborg drev saken fram – en sak som til slutt endte med en rettsak i verste farse-stil. Denne avdekket intet annet enn ubegrunnede beskyldninger og et korthus-opplegg som raste sammen ettersom kortene ble lagt på bordet. Denne gangen uten at media kunne finne opp jokere og dra frem tulle-ess fra ermet…

Hvem stiller de ansvarlige for farsen til ansvar? NFF svarer bare for seg sjøl, og har ingen interesse av at dette blir blåst nytt liv i – så der skjer det ingenting. Media har samla driti seg ut, og siden alle sportskameratene var med på kjøret er det ingen som har interesse av å plukke opp tråden der heller. I og med at er det ingen til å pirke i det RBK deltok i heller.

Konklusjonen er enkel: Det er ingen som kommer til å stille dem til ansvar. Kanskje veien kan gås gjennom injuriesøksmål, jeg vet ikke – men uansett blir dette vanskelig.

Min oppfordring til publikum, sponsorer, invenstorer og folk som generelt liker Stabæk eller Vålerenga blir derfor:

Bli med og ta klubben din tilbake der den fortjener. La ikke aksen NFF-TV2-RBK få ødelegge ti år med sportslig suksess og resultater! La 2014 bli blått!!!


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.