Lekestue

Vålerenga – Tønsberg 10-2 Det var klasseforskjell mellom laga på Jordal i dag. Get-ligaen er ikke tjent med lag som Tønsberg i serien, de er latterlig dårlige. Vålerenga derimot, surfer videre mot seriegull.

Tekst:Frodo/EspenB

Tønsberg tok ledelsen 1-0 i første periode etter at Vålerenga hadde missbrukt et lass med store sjanser. Det var det bare et lag på isen. Man trengte strengt tatt bare å vanne isen på Tønsberg sin banehalvdel i dag.  Kun dårlig konsentrasjon i Vålerenga ga dem pucken innimellom. Så diger forskjell var det på Jordal.

Vi benytter anledningen til å pisse litt mer på klubben fra Tønsberg. De er så dårlige at det er helt skandaløst  Det er ille at de stenger plassen i Get-ligaen for lag som trekker tilskuere og kan være med å utvikle norsk ishockey videre. Et lag som hundreåringen M/S er et godt eksempel på lag som hører hjemme i Get-ligaen. Tønsberg trekker 350 tilskuere hjemme. De klarer ikke å skape engasjement i egen by engang.

Dagens blomster går til Sondre Olden og Mathias Trygg. Rekka med de to og Morten Ask gjorde akkurat som de ville mot et sjanseløst Tønsberg.  Olden hadde 2 mål og 5 assist i dag.

Under finner du vårt livereferat.

3- periode:

Kampen er over. Vi vant 10-2. Tosifra!

13.39: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for tripping.

11.39: 10-2! Tosifra!! Tobias Lindstrøm er målscoreren. Assist fra Ask og Trygg.

11.01: 2 min Tønsberg. C. Knowlton for farefullt spill med høy kølle.

9.11: 9-2. Ut av ingenting scorer Tønsberg. Linge var målscoreren.

5.59: 9-1! Jonas Oppøyen scorer i overtall. Banker pucken i nettet etter pasning fra Olden. Espeland fikk også assist på scoringen.

4.34: 2 min Tønsberg. P. Knowlton for holding.

Siste periode i gang. Tosifra!

2- periode:

Andre periode er over med stillingen 8-1 til Enga! Vålerenga har hevet seg betraktelig i denne perioden og da henger rett og slett ikke Tønsberg med. Sondre Olden har vært helt strålende denne perioden, sammen med sine rekkekamerater Ask og Trygg. Mye av perioden har vært kattens lek med musen, og vi har fått sett mange flotte kombinasjoner fra våre gutter. Forhåpentligvis fortsetter vi sånn i siste periode også, så vi klarer tosifra. Skuddstatistikk 2. periode: 17-4

16.52: 2 min Vålerenga. Jonte Berg for interference.

16.09: 8-1! Power play scoring av Sondre Olden. Setter pucken opp i krysset igjen. Pasning fra Oppøyen.

15.37: 2 min Tønsberg. Skaar for med vilje å forsinke spillet

12.12: 7-1! Mathias Trygg med sin annen scoring for kvelden. Pasning fra Bonsaksen og Olden. Tønsberg henger rett og slett ikke med.

9.39: Tønsberg tar timeout. Ikke så overraskende kanskje etter tre må i mot på 77 sekunder. Vålerenga benytter sjansen til å bytte keeper. Glenn Jensen er nå i buret for Enga.

9.39: 6-1! Ketchup! Jonte Bergh scorer på pasning fra McCutcheon. Assist også fra Lindstrøm.

9.08: 5-1! Nå snakker vi. Flott samspill mellom Mathias Trygg og Sondre Olden. Det er Trygg som får æren av å sette pucken i buret.

8.22: 4-1! Morten Ask scorer etter herlig forarbeid av Sondre Olden. Assist også på Mathias Trygg.

En liten oppvisning av McCutcheon nylig.

2.41: 3-1! Sondre Olden scorer med ett sekund igjen av overtallsspillet. Setter pucken rett opp i krysset. Pasning fra Hilt Jørgensen.

0.41: 2 min Tønsberg. Linge for hekting.

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Enga har spilt på halv maskin det aller meste av perioden, men har fortsatt skapt en rekke sjanser. Takket være mangel på konsentrasjon tok Tønsberg ledelsen, men vi skjerpet oss i hvert fall såpass at vi nå har ledelsen etter første periode. Den siste scoringen var i alle fall et lite kunstverk! Forhåpentligvis girer Enga opp de siste to periodene, sånn at vi får litt skikkelig underholdning her på Jordal.  Skuddstatistikk 1. periode: 17-12.

19.30: 2-1! Og der kom den! Strålende spill av Enga! Det er Morten Ask som får æren av å sette pucken i det tomme buret etter at hele Tønsberg inkl. keeper var sendt i pølsebua. Pasninger fra Olden og Trygg.

Et par minutter igjen å spille i første periode. Stllingen er fortsatt 1-1. Vålerenga spiller på halv maskin, men skaper stadig noen muligheter. På tide å ta ledelsen snart?

13.23: 2 min Vålerenga. Juell for farefullt spill med høy kølle.

10.08: 1-1! Follestad Johansen utligner for Enga! Pasning fra Cocozza.

Snart halvveis i 1 . periode og gjestene leder 1-0. Ikke så veldig overraskende for de som kjenner Enga.  Vi har hatt flere kjempesjanser, men pucken har foreløpig ikke gått inn.

Etter litt nettverksproblemer er vi i gang her på Jordal. 7.30 er spilt og ikke overraskende leder Tønsberg 1-0.

Vålerenga tar i mot Tønsberg Vikings. Hockeystorheten med hele 352 tilskuere i snitt på hjemmebane. Det herjer!

Vi regner med at dette blir lett match. Store deler av Vålerengas spillere har flere poeng enn den mestscorende på Tønsberg. Han har 12 poeng og heter Chris Knowlton. Vålerengas gullhjelm bæres av Mathias Trygg med 17 poeng. Sondre Olden er hakk i hæl med 15 poeng.

Dette skal vi vinne greit, og det er vel da smellen kommer…