Ære og tradisjon er fortsatt best

VÅLERENGA – STAVANGER 3-1 Vålerenga var overlegne i dagens kamp mot Oilers. Vertskapet satt skapt på plass på Jordal. Gjestene hadde svært lite å stille opp med, Vålerenga var rett og slett et bedre hockeylag i kveld.

Tekst: Frodo, MortenN og EspenB // foto: Marius Kaniewski

Vålerenga inntok andreplassen på tabellen etter en meget god kamp. Klarer vi å opprettholde dette spillet gjennom sesongen blir det mye moro på Jordal. Laget hadde full kontroll på Oilers hele kampen gjennom, om vi ser bort i fra fem svake minutter i starten av andre periode. Det var da også i denne perioden reduseringen kom. Et godt besøkt Jordal ga lun stemning og en god opplevelse for oss som var der.

Neste kamp på Jordal er torsdag 17/10.

3. periode:

Kampen er slutt. Vi vant 3-1!

19.38: 2 min Stavanger. Schaus som vanlig.

Stavanger har tatt ut keeperen med litt under to minutter å spille.

15.53: Stavanger har tatt time-out. Kommer det til å hjelpe? Neppe.

15.39: Dropp i midtsonen. Enga ser ut til å ha kontroll på dette nå.

Ny stor sjanse for Enga med 7 minuttr igjen å spille. Flere spillere står i lø for å score, men pucken treffer Smith 3.4 ganger uten å gå i mål.

En kjempesjanse for Vålerenga når Lindstrøm kommer alene med Smith. Lindstrøm klarer dessverre ikke å få pucken forbi den lubne kroppen til Ruben.

6.52: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for albuetakling. Ble et  kort power play for Enga…

6.44: 2 min Stavanger. Davis for hekting.

1.03: 2 min Stavanger. Kissel for farefullt spill med høy kølle.

Tredje periode er i gang. Kom igjen Enga!

2. periode:

Etter andre periode leder Vålerenga 3-1. Midtperioden startet svakt for Enga med mål imot etter få sekunder og et par Stavanger-sjanser til rett etterpå. Men etter ca. 5 minutter våkner Vålerenga og resten av perioden er det vi som kjører løpet. Uttelingen fikk vi gjennom Morten Asks scoring i overtall. Vi kunne fort fått en scoring til, blant annet i de to power playene vi hadde på slutten av perioden. Nå gjelder det å ikke slippe seg ned i siste periode. Skuddstatistikk 2. periode: 15-12.

19.21: 2 min Stavanger. Schaus igjen. Denne gangen for  holding. Får også 10 minutter for dårlig oppførsel.

15.14: 2 min Stavanger. Schaus for hekting.

13.19: 2 min Vålerenga. Ask for slashing.

11.53: 3-1! Morten Ask scorer i overtallsspillet. Så ut som om pucken gikk mellom en av valkene til korpulente Ruben. Lindstrøm og Trygg med assistene.

11.41: 2 min Stavanger. Røste Fossen for slashing. Det kom etter en kjempesjanse for Enga. Pucken gikk i stolpen før Røste Fossen måtte ta en slashing for å hindre Oppøyen i å set5te pucken i det åpne buret.

På tross av et par bra muligheter klarte ikke Vålerenga å utnytte overtallspillet. Perioden så langt har vært noe merkelig. Den begynte med Oilers-dominans de første minuttene, mens de siste minuttene har Enga tatt fullstendig over.

7.41: 2 min Stavanger. Kristiansen for tripping.

God penalty killing av Vålerenga. Stavanger hadde knapt skudd på mål i overtallsspillet sitt.

3.16: 2 min Vålerenga. Olden for farlig spill med høy kølle. Svært tvilsom utvisning!

0.16: Stavanger reduserer til 1-2. Solberg scorer på tennis. Pass fra Kissel. Det var ikke sånn vi skulle starte denne perioden!

Midtperioden er i gang.

1. periode

Etter første periode leder våre iskrigere 2-0 mot oljesvina fra Stavanger. Perioden var forholdsvis jevn, men med Vålerenga som det førende laget. Målene vi fikk var av absolutt toppklasse. Først en strålende enkeltmannprestasjon av Jonte Berg og så et fantastisk power play spill som ga oss 2-0 . Nå gjelder det bare for Enga å opprettholde nivået og konsentrasjonen de neste periodene. En bra start på kampen i hvert fall! Skuddstatistikk 1. periode: 8-9

17.32: 2-0! Strålende power play! Det er Hilt Jørgensen som fikk æren av å sette pucken i det bortimot tomme buret. Pasning fra Trygg og Ask. Nu kjör vi!

16.43: 2 min Stavanger. Schaus  for krysstakling

15.13: 1-0! Jonte Berg med en vakker scoring. Setter pucken i krysset bak Smith. Pasning fra Mathias Trygg.

13.11. 2 min Stavanger og Vålerenga Gunnarson og Mostue begge for roughing. 4 mot 4.

Jonas Oppøyen med gullhjelmen.

Etter drøyt halvspilt periode er stillingen fortsatt 0-0. Enga har nylig en kjempesjanse da Mathias Trygg kom alene mot Ruben Smith, utenom på klare å overliste målvakten. Ellers har perioden så langt vært preget av mye stillingskrig..

06:35 2min Stavanger. Boisvert for tripping.

Fem minutter er spilt. Det har vært jevnt, godt tempo, men ganske lite sjanser. Nærmest var Daniel Sørvik, men skuddet fra en en presset back forholdsvis alene igjennom gikk utenfor.

Klanens Webradio har tekniske problemer, men kommer på luften etterhvert.

00:00 Perioden er i gang

Vålerenga tar i mot kjøpelaget til Tore Christiansen på Jordal klokken 17:00 i dag. Det er en utpreget toppkamp der fjorårets seriemester møter fjorårets Norgesmester. Oilers innehar andreplassen i serien når dette skrives, men vi regner med at de skyves ned en plass i løpet av kvelden. Vi vinner, passerer dem og inntar andreplassen. Kjøpelaget har også en kamp mer spilt enn oss.

Foruten at det er toppkamp er det også en kamp mellom sjel og penger. Det er en kamp mellom tradisjoner og kjøpekraft, det er en kamp mellom historie og leiesoldater.

Merkelig nok får Tommy Kristiansen spille dagens kamp. Han burde vært suspendert lenge for sitt stygge overfall i forrige kamp, men fikk ingen ting. Avgjørelsen minner stygt om Strandfeldt sitt hodeløse angrep på Donati bakfra i fjor. Den situasjonen ble heller ikke straffet. Vi aner konturene av et regelverk der pengene har andre regler enn resten av hockeynorge. Det er i såfall trist, men nok om det.

Gullhjelmen i Vålerenga bæres gledelig nok av Jonas Oppøyen. Han har tre mål og 11 assist. Det gir ham en delt tredjeplass på lista med 14 poeng. Nest best av våre er Fillip Gunnarsson med 12 poeng, Stavangers Dan Kessel er to poeng foran Oppøyen med seks mål og 10 assist. Han har dog spilt en kamp mer.

Vi forventer en kamp med høy puls, kraftige smell i vanta og mange utvisningsminutter. Det blir tøft og fysisk i dag. Kom og opplev det! Pucken droppes 17:00.

Les alt om lagene her.

Klanens Webradio sender kampen og ryktene forteller at det blir intervjuer i mellom periodene. De samme ryktene forteller at det er to profiler fra damelaget. Tina Wulf og en til.

Avspiller til Klanens Webradio ligger til høyre på siden her. Du kan også bruke denne linken http://service1.klanen.no:8800/listen.pls.