Vålerenga-Odds Ballklubb søndag 18:00

Tippeligaens runde 25 gir deg muligheten til å se Vålerenga-Odd på Ullevaal stadion. Her er bakgrunnsinformasjonen på hvorfor Vålerenga vinner den kampen. Det er faktisk så jævla enkelt. 

Tekst: EspenB // foto: vif-fotball.no


Det er to middelhavsfarere  som møtes på Ullevaal stadion søndag klokken 18:00. Det er tabellens 9. og 10. plass som møtes. Vålerenga har ett poeng mer enn Odd med samme antall seire, da vi har en uavgjort mer enn dem.

Kampen er likevel viktig, da taperen fort kan ende på kvallikplass om resultatet i de andre kampene går feil vei denne runden. Vinneren kan mest sannsynlig puste letta ut, og begynne planleggingen av neste sesong uten å ha hylene fra nedrykksspøkelset i øra.

Vålerenga har hatt en svak høst med kun tre seire på de siste 10 kampene. Fire har endt uavgjort og vi har bokført tre tap. Av de tre tapene har to kommet på de siste tre kampene. Hjemmestatistikken viser 5-3-4 i år. Vi har tatt kun 18 av 36 mulige poeng hjemme, og det er langt under hva vi håpet før sesongen.

Vålerenga fikk en voldsom opptur mot Brann forrige hjemmekamp der svakt forsvarsspill ga pinlige 1-3 til pause. Det ble snudd til en uhyre viktig 4-3 seier i en fantastisk og velspilt andre omgang. Vi peker lang nese til alle dere som gikk i pausen. Vi så dere, dere må aldri miste trua på Vålerenga! Det var noe veldig bohemsk over den opphentinga.

Vålerenga har ingen karantener denne helgen, men Jan Lecjaks, Bojan Zajic, Diego Calvo, Daniel Fredheim Holm og Morten Berre må stå over mot Godset med kort søndag. Jan Gunnar Solli er fortsatt ute med skade.

Odds har på sin side fire seire på de siste 10 kampene. De har to uavgjort og fire tap. Som hos Vålerenga har to av tapene kommet på de siste tre kampene. Bortestatistikken til Odd viser 2-2-8. Det bør være for svakt til å hente med seg poeng fra Ullevaal.

Fredrik Nordkvelle og keeper Andrè Hansen er ute med skade resten av sesongen. Odd har fått tillatelse til å hente lånekeeper, men det er likevel ventet at 17-åringen Sondre Rossbach står mot oss. Sterke rykter forteller at Lars Hirschfeld er klar for utlån, men intet er bekreftet. Vi tar det for gitt at han ikke står mot oss uansett. Så treige er ikke Sandnes og Rekdal i nøtta.

Vålerenga har godt tak på Odd på Ullevaal der vi har møtt Odd 24 ganger. 15 ganger har vi vunnet, fem har endt uavgjort og bare fire ganger har Odd stukket av med seieren.

I tillegg er Helgerud kampens dommer. Han har dømt Vålerenga 19 ganger, og statistikken viser åtte seire, fire uavgjort og seks tap.

Alt ligger til rette for seier. Du får en lettbent og overfladisk analye på hvordan vi gjør det.

Hovedmomentet bakover på søndag er å plukke formspiller Frode Johnsen ut av kampen. Om forsvaret glemmer seg scorer han. Tippeligaens toppscorer må voktes like godt som bønda vokter tenåringsdøtrene sine når Klanen kommer til tettstedet deres.

Fremover har vi Berre og Børven. Berre bør ha som målsetting å ta igjen nevnte F. Johnsen på scoringsstatistikken og Børven må legge seg i selen for å ta igjen Berre. Da blir det scoringer.

Mange!

Ta turen til Ullevaal og støtt Vålerenga mot en etterlengtet, trygg og kjedelig plass midt på tabellen. Herregud så godt det skal bli!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.