Blytungt

Det gikk til helvete på eget gress mot et lag som nærmest er vaksinert mot å vinne borte. Hva betyr betyr tapet i dag for deg og meg? Hvor står vi nå.  Hva gjør vi?

Tekst:  EspenB


Dette skrives i den norske fjellheimen. Høstferie gjør at jeg ikke fikk vært på Ullevaal i dag. Jeg så på glaneboksen at veldig mange har reist på høstferie i år, for det var god plass på Ullevaal. Jeg skal la den ligge siden jeg åpenbart hiver stein i glasshus.

Det jeg skal ta for meg er at det er nå det gjelder, kjære medklans-mann og -kvinne. Det er nå du skal trenge gjennom mismodighet , depresjon, angst og indre uro. Vi skal stå opp for klubben vår!

Det er nå klubben trenger deg.

Vi begynner etterhvert å stirre nedrykkspøkelset i hvitøyet. Det er ikke negativitet i å nevne det. Det er realisme. I skrivende stund er det ynkelige fem poeng ned til kvallik. Det er seks poeng til direkte nedrykk.

Jeg ser det samme som deg ute på banen. Ingen iver, dårlig glød og liten vilje eller evne til å vinne fotballkamper. Det ser mørkt ut nå. Bekmørkt. Det kan hende jeg svartmaler, men det må sies.

Men mulighetene er der. Vi har fortsatt en fordel ovenfor de fem laga bak oss. Vi har flere poeng enn dem.

De mulighetene skal vi ta.

Det er Rekdals jobb å sørge for at spillerne skjønner det. I kamp og på treningsfeltet. Han må ruste dem for bikkjeslagsmåla som står igjen. Få dem til å skjønne at de står i et hjørne med ryggen mot veggen. At det eneste alternativet er å vinne de krigene som står igjen.

Vi har igjen Godset, Sogndal, Haugesund, Ålesund og Sandnes/Ulf. Nøkkelkampene ser ut til å være Sogndal borte og Sandnes/Ulf hjemme. Begge ligger under oss på tabellen per i dag.

Nok om klubben og spillera. Nå gjelder det oss – Klanen

Det er bare å manne seg opp. Klubben trenger vår støtte mer enn noen gang i høst. Det er nå du skal stå opp og kjempe for klubben din.
Er du mann eller mus? Skal du kjempe eller skal du bare legge deg ned og gi faen?

Når du får dritt fra folk på jobben i mårra, stirrer du dem i øya og sier: Det er ikke over, jeg skal blø for klubben min. Vi gir oss aldri. ALDRI!

Så snur du deg og går med heva hode.

Vi skal gjøre vår del av jobben. Du og jeg. Vi skal synge oss hese, vi skal hate på bortetur til Sogndal en regnfull  søndag. Vi skal reise til gulljagende Godset som soleklare underdogs med hodet hevet. Det handler om stolthet for klubben sin.

Vi skal være der for gutta hele veien. Uansett resultat skal vi være der. Vi er Klanen. Vi er best i motgang, nå er tida inne til å vise det.

Dette er ikke tida til å gi faen. Dette er tida for å bry seg. Kjemp for klubben din! Kjemp!

Alle mann til Godset! Vi tar dem! Om ikke annet så tar vi dem på tribunen. Vi skal gjøre vår del. Vi gir oss aldri. ALDRI!

Takk for at du leste, jeg måtte ha det ut. Jeg bryr meg.

Det er nå det gjelder! Bry deg!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.