Surt tap for Storhamar

Vålerenga-Storhamar 3-4. Vålerenga taper ufortjent. Etter en traurig start på kampen kommer Vålerenga seg betraktelig spillemessig og burde tatt det hele hjem. Storhamar avgjør med 43 sekunder igjen på  klokka.

Tekst: MortenN/Frodo/EspenB

Det var en relativt uinspirert gjeng fra Vålerenga som møtte opp til kampen mot Storhamar i dag. Det medførte at Storhamar leda fortjent med to mål til pause.

Shampo har nok fortalt hvor skapet skal stå i pausen, for det var et helt annet lag som møtte på isen da andre periode dro i gang. Vålerenga var klart best og reduserte helt fortjent til 1-2. Så grep dommer Kronborg inn med noen helt syke avgjørelser som snøt Våerenga for tre utvisninger og ga Storhamar ei straffe. Søberg redda heldigvis straffa enkelt. Storhamar fikk putte en til på Søberg så de leda 1-3 etter to perioder. Vålerenga fikk dårlig betalt i den perioden.

Tredje periode ga mer Våleregadominans og vi reduserte og utligna til 3-3. Spillemessigvar det kun et lag på banen. 3-3 holdt seg til det var igjen 43 sekunder.  Storhamar setter 3-4 på en av sine få sjanser i 3. periode.

Neste kamp på Jordal er VIF-Lørenskog  torsdag  26/9 kl 18:30.

Under følger vårt livereferat.

3.periode

Kampen slutter 3-4.

19.17: 3-4. I mot spillets gang scorer selvfølgelig Storhamar. Svakt forsvarsspill av Enga fører til at Johnsen scorer.

Under tre minutter igjen og fortsatt 3-3. En ny kjempesjanse for Enga nå, men Johansen klarer å hole pucken ute. Nå hadde vi fortjent å lede!

Et par kjempesjanser for Vålerenga nå! En utrolig kontringssjanse 3 mot 1 ender med at keeper Johansen gjør en veldig bra redning. Enga bør score der dog! Storhamars Dagfinnrud vrir kneet i forbindelse med situasjonen og må ut med skade. 7 minutter igjen.

11.01: 3-3!! Sondre Olden scorer i power play! Assist av Hilt Jørgensen og Juell. Bra power play spill av Enga før scoringen.

09.08: 2 min Storhamar. Eikrem Haugen 2 min for slashing.

Etter 8 spilte minutter av 3. periode, er det Vålerenga som kjører kampen. Vi er stadig frempå, uten at vi har klart å score mer enn Asks redusering. Men her er det fortsatt muligheter!

03.37: 2-3! Morten Ask scorer i power play etter at vi har rotet litt først. Assist av McCutheon. Bra gjort av Ask!

03.18: 2 min Storhamar. Børresen for tripping.

02.59: 2 min Storhamar. Jacobsen for tripping.

Tredje periode er i gang.

2. periode:

AndersGrydeland_Klanen_VIF-Storhamar-007

Steffen Søberg redda en del, men måtte også se en puck til bak seg.

18.09: 2 min Storhamar. Hansen 2 min for hekting. Til slutt klarte selv ikke Kronidioten å overse flere forseelser fra bøndenes side.

16.53: 1-3. Pål Johnsen scorer på en kontring. Ikke bra backspill av Enga.

13.07: 10 min Vålerenga. Brede Csiszar får 10 min for protester. Vanskelig å klandre Brede for den…

Det skjedde en del foran det riktige buret også, men ikke nok...

Det skjedde en del foran det riktige buret også, men ikke nok…

13.07: Dommerskandalen fortsetter på Jordal. Kronidioten gir Storhamar straffe, selv om bonden fikk avslutte upresset. Helt utrolig! Gudskjelov redder Søberg straffen mesterlig!

12.40: De siste minuttene har vært veldig preget av at dommer Kronborg har unnlatt å blåse på flere soleklare utvisninger på Storhamar-spillere!

Steffen Søberg redda straffa.

Håpløs dømming på Jordal nå. Etter flere tvilsomme utvisninger imot Enga, overser Kronklovn en solekar utvisning på en bonde. Selc Storhamar-spilleren var på vei ut i boksen.

09.23: 2 +10 min Vålerenga. McCutheon for hodetakling.

Vålerenga er på hæla.

06.36: Enga reduserer til 1-2! Jonas Oppøyen skyter, Johansen gir retur og Jonas setter inn sin egen retur. Viktig!

03.35: 2 min Storhamar. Larrivee for slashing.

01.20: Kjempesjanse for Vål’enga! To-tre muligheter på rappen uten at noen får satt pucken i mål. Der var vi nære!

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå Enga!

1. periode:

Steffen Søberg slapp inn to i første periode.

Stillingen etter sesongens første periode på Jordal er miserable 0-2. Veldig svak periode av våre iskrigere. Vi må finne tilbake til et enkle med å gi alt og kjempe for hver puck! Det er ikke ufortjent at bønda leder 2-0, selv om også Enga kunne ha hatt ett mål. Forhåpentligvis er det et nytt Vålerenga-lag som kommer på isen i neste periode!

17.51:

Sondre Olden

2 min Vålerenga. Bonsaksen 2 min for krysstakling.

17.51: 0-2. Horhamar scorer i overtallet. Er en avventende utvisning der de spiller 6 mot 4.

16.35: 2 min Vålerenga. Hoel for hekting.

Etter drøyt halvspilt første periode har fortsatt ikke Enga klart å score. Vi hadde dog akkurat en stor sjanse ved Fischer, som satte puck rett utenfor.

Etter image7 minutters spill er stillingen 1-0 til Storhamar. Rotete åpning av Enga, spesielt de første minuttene.

03.47: 0-1. Møkk!

Årets første kamp på Jordal Amfi er herved i gang!

Serieleder Vålerenga slo an takten for årets sesong med 12-målsseier borte mot Stjernen på lørdag. Det er godkjent! Mer om Vålerenga lenger ned, først litt om dagens motstander.

Mads Hansen er tilbake i Storhamar.

Storhamar åpnet også med seier, og slo Sparta 3-1 på egen is. I tillegg til klubblegendene Pål Johnsen, Eirik Skadsdammen og forsåvidt Lars Løkken Østli har hamarsingene fortsatt med seg meget habile Christian Larivee og Nathan Martz. Etter det er det lant tynnere suppe, med et meget solid unntak: Mads Hansen.

Mads Hansen er tilbake i Storhamar etter mange år i svenske Brynäs. Manglerud-gutten (født i Trondheim) har 70 landskamper for Norge. Hansen har også en sesong for Vålerenga tilbake i 2002-03, men med sine fire sesonger på Hamar (senest i 2005-06) er det mange som mener han er «tilbake» der oppe ved Mjøsa.

Alexander Bonsaksen og Morten Ask er spilleklare.

Storhamar er imidlertid ikke aleine om å sikre seg norske landslagsspillere. I går ble det klart at  Bonsa og Ask er klare for Oslos Stolthet!

Les mer om dette her.

Spilleklar er også svensken Jonte Berg.

Vålerenga må finne seg i å være favoritter i årets første hjemmekamp. Kun seier er godt nok, men vi regner med at det blir litt mer spennende enn det ble borte i Stjernhallen.

NB!Vi har også lagt merke til at Jan Tore Kjær har fargelagt isen i år – man kan trygt si at han har fått sponsorene med seg… Og forsåvidt at vi får med oss sponsorene også.