BØRST&BALLi100år: Spell no’ Jokke’a!

For å fullføre plakaten til konserten under brua lørdag 10. august, byr vi på ett siste band. Valentinerne er best i landet til å framføre Jokke, nettopp fordi de er tettest på det originale Jokke & Valentinerne.

Tekst: Kjell Henning Thon

Joachim Nielsen døde høsten 2000. Som mange store kunstnere hadde han skrevet sitt liv. Det betyr ikke at alt Jokke skrev er selvbiografisk, men det er hentet fra et miljø der en hyllestsang til øl også har en negativ bakside, der enhver fest også ender i en bakrus og der hverdagen mangler litt på å være perfekt. Og døden kom som en naturlig konsekvens av livet.

Nå står sangene der som moderne klassikere som kan gnage seg inn i oss, eller brukes til allsang og fest. Og Jokkes materiale passer til begge deler.

Da de gamle medlemmene i Valentinerne ønsket å fortsette musikken de hadde skapt sammen med Joachim «Jokke» Nielsen gjennom 1980- og 90-tallet, fant de Jokke-fan Vidar Rugset. Han synger som Jokke og Vidar og Valentinerne var født. Senere ble han med i Valentourettes, før han fant ut at han hadde lyst til å ha mer fri, og sluttet i bandet.

Siden har han spilt endel Jokke akustisk på egen hånd, og det var det Klanen tenkte på da vi spurte om han ville spille på jubileumsfesten vår. «Jeg vil gjerne ha med meg May-Irene Aasen (trommer) og Håkon Torgersen (bass) også», fortalte han oss. Og plutselig satt vi der med Vidar og Valentinerne speller Jokke. Bare se hvor fett det låter:

Klanens jubileumsfest finner sted hos GSF under brua i Gamlebyen (www.gamlebyen.no) 9., 10. og 11. august. Vi har plass til 1500 gjester hver dag, og satser på å være et arrangement der du skal kunne ha en real fest uten å bli blakk.

Billetter 400.- for hele helga. Forhåndssalg i Sjappa fra 18. juli for klansmedlemmer.

Comments are closed.