BØRST&BALLi100år: Oslo-bandene står i KØ for Klanen

Ved siden av Raga Rockers skal Carburetors, Whalers, Vålerenga Symfoniorkester og Riots stå for musikken under brua lørdag 10 august.

Tekst: Kjell Henning Thon


Klanens mål med programmet på jubileumsfestivalen er å få en fest så god som mulig, samt å samle en rekke Oslo-band. Vi syns vi får til denne innrammingen godt med bandene som vi offentliggjør for lørdagen.

Foto: TheCarburators.com

Foto: TheCarburators.com

Carburetors er blandingen av brent gummi og rock’n’roll. Det er blodig og motorisert rock med et anstrøk av eurovisjon. Gang på gang har bandet blåst øregangene til Vålerenga-supportere rene, og gjennom de snart ti årene siden debuten «Pain Is Temporary, Glory Is Forever» har den garasjeinfiserte hardrocken deres fått rockfans over hele Europa til å knytte nevene og synge med.

Musikken til Carburators finner du foruten på deres egne hjemmesider, her:

 

Er det ett band som henger sammen med supporterkulturen i Vålerenga, er det Whalers. Både Sole og Erik har stått og sunget seg hese på tribuner siden forrige årtusen, og med «Veien, Sannheten og Livet» og «Svikter deg aldri» har de levert de to beste fotballåtene i norsk rocks historie. Forvent disse sangene og mange andre eksempler på testosteronfyllt punk fra Whalers.

Musikkeksempler (om med noe «rufsete» kvalitet):

 

Vålerenga SymfoniorkesterVålerenga Symfoniorkester er en rekke kjentfolk fra Oslos musikkliv de seneste 30 år. Nå spiller de coverlåter, arrangert for cello, tuba, cajon og to ukuleler. Vi gleder oss til å se Baard Slagsvold, Lasse Lindgreen, Bitten Forsudd, Magnus Larsen og Tuva Syvertsen. Kanskje dukker det opp gjester?

Musikkeksempler:

 

Foto: Riots.no

Foto: Riots.no

Til å ha nærmere femten år på baken, er Riots et nytt band. Oslobandet er en salig blanding av folk med bakgrunn fra Norge, Sverige og England, og spiller energisk og tight punk. De startet som Goldcrush i 2000, men heter nå Riots, og har gitt ut sin første CD på et kinesisk selskap. Videoer fra fjorårets Kina-turné finnes på hjemmesida deres.

 

Med Raga Rockers på toppen av plakaten vil denne dagen illustrere hvordan musikklivet i Oslo er. I tillegg blir det en Vålerenga-fest man sent vil glemme. Klanens jubileumsfest finner sted hos GSF under brua i Gamlebyen (www.gamlebyen.no) 9., 10. og 11. august. Vi har plass til 1500 gjester hver dag, og satser på å være et arrangement der du skal kunne ha en real fest uten å bli blakk.

Billetter 400.- for hele helga.
Forhåndssalg i Sjappa fra 18. juli for klansmedlemmer.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.