MortenNsDagbok: Magiske Morten

I et spillesystem med brede vinger, offensive backer og bare en spiss er det greit å skjønne at målene kommer når noen fyller opp i boksen. En hønn-gammal hverdagsmagiker viste veien i Sarpsborg i går kveld.

Morten Berre er født i 1975, og har aldri tenkt å slutte å spille for Vålerenga. Som han sa i et intervju på fjernsynet i går kveld: «Jeg har ikke en sånn plan sånn som Freddy. Så lenge Vålerenga trenger meg og jeg holder kroppen skadefri og fin, ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skal fortsette!»

Som en bauta sto han der – i mellom smågutta Iversen og Skiri – som stumme av misunnelse kunne registrere at Morten Berre ikke bare scoret to mål, han var meget god i det defensive arbeidet også. La meg allikevel snakke om det morsomste!

Det første målet var en typisk Berre-scoring, der et innlegg treffer en eller annen Berre-kroppsdel inne i fem-meteren og triller inn bak en utspilt keeper. Det mest typiske bak scoringen er allikevel løpet som ligger bak, og krigerviljen og evnen til å slenge en eller annen kroppsdel foran og få ballen i mål med den!

Det andre målet ble av Berres gamle lagkamerater i tv-studio karakterisert som en ikke-typisk Berre-scoring. Jeg er helt uenig! Den fantastiske headingen så selvfølgelig helt utrolig ut, men greia er den samme: Berre kriger seg fri, slenger fram en tilfeldig kroppsdal, og ballen går inn bak en utspilt keeper… Sånn er det med den saken.

Morten Berres offervilje og vitalitet som rutinert indreløper gir meg håp til lørdagens kamp mot Rosenborg på Ullevål. Billettene kjøper du i Sjappa. Jeg må si jeg gleder meg!


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.