Vålerenga tapte tett finalekamp

VÅLERENGA-STAVANGER 1-4 Vålerenga gikk på et surt tap i den 3. finalekampen på Jordal i dag. Kampen var tett og jevn hele veien, men til slutt var det grisespillerne fra Stavanger som gikk av med seieren. De fikk også god hjelp av et dommeerpar som tydelig hadde fått ta del i oljerikdommen. Dette betyr at det står 2-1 i kamper til Oilers. Neste kamp er på mandag i Stavanger. En Vålerenga-seier der vil være svært viktig! Dette er på ingen måte over ennå! Kom igjen Enga!

Tekst:Fat Frodo/EspenB

Under følger vårt livereferat

3. periode:

19.38: 1-4. Vålerenga har tatt ut keeper og en bonde kan sette pucken i det tomme buret.

18.40: 1-3. Kessel styrer en puck opp over skuldra til Søberg. Der er nok kampen kjørt.

Stor sjanse til Vålerenga med 2.25 igjen. Holm får såvidt reddet.

Drøyt 4 minutter igjen og Enga trykker fortsatt på uten å komme til de helt store sjansene. Kom igjen nå Enga!

Ni minutter igjen av 3 .periode. Enga klarte ikke å score i overtallsspillet på tross av et par bra muligheter.  Det er Vålerenga som kjører på for utligning nå.

8.54: Utvisning Stavanger. Kaunismäki 2 min for interference.

7.12: Utvisning Vålerenga. Sørvik 2 min for slashing. Huff.

5.43: Utvisning Stavanger. Endelig!! Loikas 2 min for interference.

Den skandaløse dømminegn fortsetter! Helt fanttastisk at ikke Stavanger får noen utvist. De kan visst gjøre helt som de vil! Hvor mye har de egentlig betalt?

2.00: 1-2. Stavanger scorer på en backhand opp i snapp-krysset til Søberg. Scoringen kom egentlig ut av ingenting. Røste Fossen var målscoreren.

Pucken er droppet for 3. periode. Kom igjen Enga!!

2. periode:

Midtperioden er over og stillingen er fortsatt 1-1. Perioden har vært preget av høyt tempo og godt defensivt spill. Dommerne bestemte seg for å forsøke ødelegge kampen de siste minuttene av perioden, med flere uforståelige avgjørelser, alle i Stavangers favør. Dette førte til mye undertallsspill for Vålerenga, men her kjempet de som løver og unngikk baklengs. Kampen er ellers tett og jevn, så 3. periode kommer til å bli veldig spennende! Det virker litt som om første målet vinner her… Skuddstatistikk 2. periode: 7-7

16.56: Utvisning Vålerenga. Ask 2 min for albuetakling. Helt horribelt av dommerne igjen som like før overser en klar Oilers–utvisning. Dommerne gjør alt de kan for Stavanger her!

15.37: Utvisning Vålerenga. Follestad Johansen 2 min for høy kølle. Håpløs dømming. Skulle vært en interfernce-utvisning på en Stvanger-spiller. Veldig bortedømming i kveld!

Med 8 minutter igjen av 2. periode er det en liten power break. Midtperioden har vært preget av høyt tempo og få avblåsninger, men få store sjanser. Enga har muligesn vært det førende laget, men begge lag jobber hardt bakover og tar få sjanser.

9.11: Utvisning Vålerenga. Csisar 2 min for interference.

1.29: Utvisning Stavanger. Ryan 2 min for interference.

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå Enga!

1. periode:

Perioden er over med stillingen 1-1. Første delen av perioden ble stort sett brukt av lagene til å kjenne på hverandre. Enga virket merkelig passive, noe som første til målet i mot. Etter hvert økte temperaturen i kampen og Enga kom mer med. Spillet bølget frem og tilbake det meste av perioden, med mulighter for begge lag. Vi telte dog bare et par virkelig store sjanser for hvert av lagene. Oilers har dessuten hatt veldig flaks med dommerne i første periode. Feigingene går hele tiden etter brødrene Donati når pucken ikke er i nærheten. Her må dommerne skjerpe seg! Skuddstatistikk 1. periode: 6-10.

19.07: Utvisning Stavanger. Loikas 2 min for tripping.

17.12: Utvisning V ålerenga. Ask 2 min for tripping. Den så grei ut. Unødvendig av Ask.

12.31. Donati-brødrene og Follastad Johansen fikk 2+2 for roughing for Enga. Nagel, Høygård og Kaunismäki fikk 2+2 for Stavanger. Fortsatt 5 mot 5.

12.31: Slåsskamp på Jordal. Svina går etter Tyler Dopnati igjen, som til gjengjeld står opp for seg selv. Resten av spillerne på banen ender opp i en stor klynge bak mål.

Håpløs dømming på Jordal nå. Dommerne overser flere helt klare forseelser fra Stavanger-spillerne. Ser ut som om Stavanger har kjøpt mer enn bare billetter…

8.29: Utvisning Stavanger. Svinet Strandfeldt 2 min for hekting.

6.29: Utvisning Vålerenga. Oppøyen 2 min for charging. Skulle aldri ha vært utvisning!

5.25: 1-1! Enga utligner i power play! Ryan O’Marra setter pucken i buret på pasning fra Espeland og Tyler Donati.

4.39: Utvisning Stavanger. Traynor 2 min for interference. Dette kommer rett etter en kjempesjanse for Vålerenga.

3.09: 0-1. Selvsagt scorer Oilers på den billige utvisningen. Svakt forsvarsspill av Enga. Målscorer var Dahl Andersen.

2.38: Utvisning Vålerenmga. Gunnarson 2 min for charging. Latterlig dømming!

Pucken er droppet og 3. finale er i gang. Kom igjen Enga!

Det sår 1-1 i kamper etter at VIF gikk på et 4-1 tap i Stavanger torsdag. Vi vant den første kampen på Jordal 5-1 og vi er altså tilbake på Jordal i dag for kamp tre.

Lagene har spilt 17 kamper på rad der hjemmelaget vinner og det er uhyre viktig  at VIF vinner denne kampen. Det laget som taper hjemme blir ikke norgesmester. Det er nesten helt sikkert. VIF har hjemmebanefordel siden vi vant serien og vinner bøtta om denne hjemmeseier-rekken fortsetter.

På tribunen blir det stinn brakke. De siste sitteplassene forsvant allerede torsdag, men det skal fortsatt være mulig å få tak i ståplasser.

Oilers-investor Tore Christiansen har kjøpt opp 1000 billetter i svingen som han gir bort til «fans» sammen med ei T-skjorte i et tappert forsøk på å gjøre Jordal om til hjemmebane. Det er kanskje historiens mest naive handling.