Vålerenga tapte igjen

OILERS 5-1 VIF: Vålerenga taper igjen, og ligger nå under 3-1 for Oilers i NM-finalene. Vålerenga tapte for et bedre lag i en fullsatt DNB Arena. Bøtta henger nå i en tynn, tynn tråd…

Tekst: MortenN Foto: Anders Nermoen


Det var hjemmelaget som kom best i gang i den fjerde finalen. Oilers kjørte regelrett over VIF i den første perioden, og kunne gå til pause med en fortjent 2-o-ledelse. I andre periode kom VIF mye bedre med, og reduserte tidlig i perioden. Det hjalp imidlertid lite. Oilers økte igjen ledelsen like før periodens slutt.

Tredje periode ble ikke bedre for Vålerengas del. I stedet for å komme tilbake i kampen var det Oilers som punkterte kampen med sine to scoringer.

Oilers vant fordi de ville mer, godt hjulpet av en fullsatt arena. Ære være de som hadde tatt turen fra Oslo, men de druknet fullstendig i hjemmepublikummet.

Skal vi slå tilbake er vi nødt til å heve innsatsen. Det gjelder både spillerene og hjemmepublikummet på Jordal. Vi er nå nødt til å vinne tre kamper mot Oilers for å ta bøtta i jubileumssesongen.

Det blir en formidabel oppgave, både for klubb og klan.

Under følger vårt livereferat.


Tredje periode

00:00 Kampen er over. Vi taper fortjent 5-1.

00:31 Flaut. Eller rævva. Steffen Thoresen og Filip Gunnarsson blir sendt i fryseboksen etter at førstnevnte feier pucken opp mot Oilers-benken/tribuna.

02:11 Cocozza starter en slosskamp, som ender med 2+2+2 min for han, og 2 min for Tim Kunes. Utvisningene kvittes, og vi avslutter med undertall fem mot fire.

Nok et overtall uten uttelling for VIF. To eg et halvt minutt igjen av tredje periode.

04:59 2min Solberg. Interference. Samtidig får Høygård 10 min for dårlig oppførsel. Gledelig unødvendig av Oilers-spillerne, som lager støy etter avklart situasjon foran egen keeper.

05:20 5-1. Spikeren i kista. Loikas blir spilt igjennom av Strandfeldt og scorer sikkert. Dett var dett.

4377 tilskuere i en fullsatt DNB Arena.

05:55 2min VIF. OMarra.

Seks minutter igjen av perioden. Vålerenga forsøker ihvertfall, og kommer til muligheter. Nærmest scoring er imidlertid Dahl Andersen med et stolpeskudd for Oilers.

TIMEOUT. Vålerenga har hatt kjempesjanser nå, og FORTJENER en redusering!

07:35 en utvisning på begge lag. Traynor og Thoresen, Roughing.

Begge lag har fått innpå en, vi spiller 6 mot 4!

Shampo tar ut Søberg !

09:14 Oilers 2min. Dahl Andersen. Vi spiller med 4 mot 3 i 59 sek.

10:15 Steffen Thoresen gjør et SKIKKELIG innsatsbytt, som avsluttes med å takle Holm rett i buret! Det ender rimeligvis med en to minutters pause. Han får med seg Oilers’ Solberg, Roughing.

Vålerenga har fullt lag. Spiller forsvinn et greit undertall, men det er lett å forsvare seg mot noen som ikke trenger å angripe.

13:10 2min VIF. OMarra, Interference. I kategorien UNØDVENDIG.

Fjorten minutter igjen av perioden, og kampen ser litt ferdigspilt ut.

Hilt Jørgensen får dra seg rundt og helt inn foran but, men klarer ikke å avslutte på det som blir en meget stor sjanse.

TIMEOUT. Shampo gjør et siste forsøk på å ilden opp sine krigere. I mens går bølgen her på arenaen.

Vålerenga ser like vasne som Oilers ser hvasse ut så langt i perioden. Dette ser IKKE lovende ut i det hele tatt.

17:28 4-1. Loikas spiller igjennom Dahl Andersen som får spasere mot Søberg og sette pucken inn bak Søberg. Nei, nei, nei…

18:23 2min Brack. Hekting. Det var RIKTIG.

20:00 Tredje periode er i gang.

Andre periode

00:00 Perioden er over, stillingen er 3-1 til Oilers. Vålerenga har vært best i perioden, og det er synd at vi ikke klarer å utligne på en av flere gode sjanser etter en tidlig redusering.

Bildegalleri fra perioden følger. Saken fortsetter under bildegalleriet.

00:36 3-1. Vålerenga ser ut til å klare seg gjennom undertallet. Så slenger Kaunismaki i vei et skudd som Christian Dahl Andersen styrer inn.

02:43 2min VIF. Høy temperatur når Sørvik blir lei av å bli nedkjørt av Oilers-løpere! Det ender til slutt med VIF-utvisning, som Sondre Olden soner. RJ Anderson får 10 min for dårlig oppførsel. SÅ ER DET PÅN IGJEN DA ENGA! Faen!

Vålerenga spiller et godt undertall, og holder Oilers unna. Tre minutter igjen av perioden nå. Skulle gjerne hatt en utligning!

Kampen så langt har vært hard, men fair. Først de siste minuttene har det begynt å bli tjuvtriks, og Oilers er ikke de verste…

05:32 2min VIF. OMarra har ikke kontroll på kølla si, og får en grei utvisning.

J Donati og OMarra kommer to mot en, men klarer ikke å avslutte.

Halvspilt periode. De siste minuttene har Oilers kommet seg, og har nå hatt to gode muligheter.

Vålerenga spiller et ålreit overtall, men får ikke utligningen. Åtte minutter ut i perioden kan vi uansett fastslå at VIF virkelig har meldt seg på i finaleserien igjen!

14:09 2min Oilers. Hallem. Han vælver OMarra over Holm i buret, og får hvile seg litt. Vålerenga har fortsatt presset, og hatt flere fine muligheter bla ved Olden. Nå blir det et spennende overtall!

Vålerenga er klart best de første minuttene! Vi vinner andrepucker, og kommer til flere gode sjanser!

19:03 2-1! O’Marra stjeler pucken, kombinerer fint med brødrene – og Justin setter pucken inn opp til høyre!

20:00 Andre periode er i gang.

Andre periode er i gang om få minutter. Kampen er selvfølgelig ikke over, men vi må trøkke til mer om vi skal vinne her i dag. Heldigvis har Vålerenga vist at vi kan snu kamper før i år, og det er så absolutt tid for å trekke fram denne egenskapen igjen nå.

Første periode

00:00 Perioden er over, Oilers leder 2-0. Ledelsen er forholdsvis fortjent, Oilers virker som i de to foregående kamper litt raskere, litt mer sultne, litt mer lysten på bøtta. Synd, skam og sant. Vålerenga kommer riktignok mer med utover i perioden, og O’Marra går foran med et godt eksempel. Shampo har brukt Donati-gutta litt lite ennå, mens Karlsson og co har hatt mange minutter. Herunder kommer et bildegalleri fra kampen og arenaen så langt.

(liveoppdateringen fortsetter under bildegalleriet)

To minutter igjen av perioden.

Flere gode muligheter i et relativt godt overtallspill for VIF, men ingen uttelling.

Sørvik skyter over! Kjempepass fra Ask, men DS feier pucken over.

04:36 2min Oilers. Strandfeldt, hekting.

Drøyt fire min igjen av perioden. Oilers har fortsatt et visst overtak.

Stor mulighet for VIF! Olden avslutter til slutt, men Holm er god og heldig.

06:55 2min VIF. Espeland. Helt greit, men unødvendig!

Mye rart her nå. Tyler D knekker kølla, Søberg er rasende over å bli kjørt over ende og hjemmepublikum koser seg storveis.

07:37 2min Oilers. Olden dyttes over ende av Solberg. Grei utvisning.

08:23 TIMEOUT. Shampo tar fram hårfønern! Ikke et øyeblikk for seint.

08:36 2-0. Oilers øker ledelsen. Strandfeldt får pucken servert av Dahl Andersen og setter den til venstre for Søberg.

09:45 1-0. Oilers tar ledelsen ved David (Dahl Andersen).

Ingen mål i overtallet, men O’Marra viser lovende takter og har en farlig avslutning.

12:15 2min Oilers. Sveum, Slashing. Vi kjører Ask, Thoresen og Karlsson, Sørvik og Hilt i første bytt.

Vi noterer en liten mulighet ved Cato Cocozza.

Drøyt fem minutter spilt. Det tok Vålerenga tre minutter å komme ut av egen sone! Virker som vi er litt mer med nå, men skuddstatistikken sier sitt: 7-0.

Oilers med vanvittig trippelsjanse før minuttet er spilt. De følger opp, og de første to minuttene er det total hjemmedominans.

20:00 Finale nummer fire er i gang!

Dagens dommere er Tor Olav Johnsen og Robert Hallin.

Ja vi elsker er avsunget av en lokal artist med umiskjennelig dialekt, han startet litt høyt – men berget seg rødsprengt igjennom den litt vanskelig avslutningen.


Vålerenga er i gang med oppvarminga.

Vålerenga er i gang med oppvarminga.

18:30 Rett før kampstart

Vi er nå like klare som Vålerenga Hockey, og er vel installert i Stavanger Oilers storstue. For en førstereisende til denne hockeyhallen er det et ganske imponerende syn. VIL HA SLIK I OSLO OGSÅ!!!

Det meldes ikke om noe spennende i spillertroppene, annet enn at Tore Vikingstad fortsatt er ute hos siddisene.

Folk er på vei inn i DNB Arena.

Folk er på vei inn i DNB Arena.

15:45 Stavanger: Kampanalyse

Stavanger viser seg fra sin beste side når vi lander på Sola. Kampnervene kommer sigende på i det fotograf Nermoen svinger inn på korttidsparkeringen. Vi diskuterer Vålerengas sjanser i kveld.

Vi er enige om at Vålerenga får det tøft, men at mulighetene er der. Oilers viste sviktende form i slutten av seriespillet, da var Vålerenga sterke. Vålerenga var ikke til å true i kvartfinalene mot Stjernen og Sparta heller, men møtte også betydelig dårligere motstand enn Oilers. Det betyr at Oilers i større grad enn Vålerenga er matchet i god form, blant annet gjennom en tøff semifinaleserie mot Lørenskog. Vålerenga har kanskje kommet litt for lett til finalen?

Vi håper Oslos Stolthet viser oss at vi tar feil i dag, og viser oss at de er Norges beste lag – også på mini-is i Stavanger. Mye står og faller på Shampo sin evne til å få det beste ut av mannskapet. Morten Ask må ut av utvisningsboksen og opp i ringa. Rekka med Donati, Donati og O’Marra må fungere optimalt, spelle hockey og slutte å bry seg om Oilers’ småerting og ufinheter.

Det må kriges, takles og skytes. Det må kjempes! Det er to gode lag som møtes i kveld, og det laget som vil mest vil vinne.

Kom igjen Enga!

14:10 Pressen følger med

På flyturen over rekker jeg å se over hva pressen skriver om finaleserien.

Først og fremst bør man lese Jarlsbos hockeyblogg, som har kommet seg kraftig siden han før seriestart spådde Vålerenga langt nede i søla i jubileumsesongen. Han vurderer kampen i kveld i forhold til hvem av trenerne som er hockey-Norges beste coach:

Thoresen vs Shampo – Hvem er best?

Vi kan også lese at både Jan Tore Kjær og Olje-Christiansen synes at finale-hat er fin-fine saker:

Oslofolk hater Stavanger uansett

Fredrikstad Blad kan melde om friske takter på sosiale medier etter Martin Strandfeldts halshugging.

Ordkrig på Twitter

Rogalands Avis ser frem mot kveldens kamp på følgende vis.

Kan skaffe matchpuck i kveld.

13:12 Klanens talsmann taler

Man rekker litt ekstra før flyet tar av:

Talsmann Svenna er tydelig før det fjerde oppgjøret i finaleserien. Det blir viktig og riktig å spille hockey:

– Har en liten bønn til alle gutta: Glem Strandfeldt, glem dårlige dommere. Glem at det er finale. Bare spell håkki!!

Talsmannen driter i hva som har vært av gruff tidlig i finaleserien:

– Den eneste og beste måten dere kan «straffe» flass som Strandfeldt og Høygård på er å vinne bøtta! Opp i ringa og ikke la flasset irritere dere!! Vi taper aldri!!

13:05 Goes to gate

Kampnerver er døyvet med to Guinness fra Gardermoens utmerkede sportsbar. Den er cirka like lite sportsbar som det man kan forvente av en bar på en flyplass, men hadde utmerket Guinness til en pris bare Stavanger kan matche.

Enmannsredaksjonen ser nå fram til å hooke opp med fotograf Nermoen, som slettes ikke er noen profesjonell fotograf, men ganske enkelt en fryktelig bra kar, nå også med kamera. Det kunne vært et hvilket som helst klansmedlem egentlig…

Vi sees i Stavanger.

12:30 Få kampstemning – også i Oslo

Klanen.no får meldinger fra noen som er på vei til Stavanger, men i det tette kampprogrammet er det ikke alle som har tid og råd til å reise den lange turen. Da er det godt å ha egne egnede skjenkesteder som åpner sine dører for hockey- og Vålerenga-fans.

– Vi kjører hockeyvors fra kl 17, og viser selvfølgelig kampen fra kl 19, sier krovertinne Mona på Vålerenga Vertshus. Allerede kl 15 åpner imidlertid dørene:

– De beste plassene går til dem som er tørste først. De rekker også en enkel middag fra vår utmerkede pizzameny, forteller bydelskroas førstedame.

Redaksjonen vil i den sammenheng trekke frem pizzaen med elgkjøtt som spesielt god, den er testet og vurdert til høye terningkast ved en rekke anledninger. Om kampen er Mona klar:

– Det er klart vi vinner. Vi trenger det, og vi gjør det!

10:30 En prat med Shampo og Kjær

På vei til Gardermoen rekker vi å ha telefonkontakt med herrene Espen Shampo Knutsen og Jan Tore Kjær. De er på Vålerenga Hockeys vegne begge revansjesugne.

– I dag er vi rett mog slett nødt til å skjerpe oss. Vi er nødt til å komme opp et par hakk, og vinne kampen, sier Jan Tore Kjær.

Kjær følger også opp anken Vålerenga har gjort i forholdt til å ikke gi Martin Strandfeldt straff etter «halshuggingen» av Tyler Donati i første finale. Klanen.no kommer tilbake med mer om dette etterhvert.

Shampo er også tydelig på at Oslos Stolthet må heve seg et par hakk for å ta tilbake iniativet i finaleserien.

– Oilers er veldig gode på egen is. Det kommer de helt sikkert til å være i kveld også, derfor må vi ganske enkelt være enda bedre.

Han mener at våre nøkkelspillere må ha dagen for at vi skal lykkes.

– Poengplukkerne våre må ta fram sitt aller, aller beste, og hvis Steffen holder buret reint så skal dette gå.

Shampo mener at det ikke skal stå på motivasjonen i kveld.

– Gutta er klare, og veldig revansjesugne. Vi ønsker å vise både fansen og hele hockey-Norge at VI er Norges beste hockey-lag!

08:00 Før avreise

Skribenten har forsynt seg av familiens reisekasse, og kjører en knallhard prioritering av Vålerenga på en meget viktig dag for jubileums-foreningen. Vålerenga Hockey ligger under 1-2 i finaleserien, og er nødt til å vinne i dag for å få hjemmebanefordelen tilbake. Vi har ikke vunnet i Stavanger siden tidenes morgen, så det er definitivt på tide å gjøre noe med statistikken også.

Det er i skrivende stund usikkert om klanen.no blir eneste klans-medium i Stavanger, men vi kommer ihvertfall til å være på plass.

Nå skal et forsøksvis tårevått farvel med familien gjennomføres, før man setter seg på flybuss og fly til oljebyen, og storproduksjonen kan begynne.

Enn så lenge: Sikre deg billett til hjemmekampen på torsdag. Ja, den blir nok utsolgt, den også…:

Stikk innom Sjappa (billetter til klansfeltet selges kun der), eller kjøp på billettservice.


Både før og etter kampen samles vi på Vålerenga Vertshus!

Bli med i Klanen du også.

Billettinformasjon til Vålerengas kamper på Jordal finner du her.

Comments are closed.